Banes Motor České Budějovice
12.01.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Pardubice 2:3

Motor České Budějovice

Budějovice měly po výprasku 2:8 z pardubického ledu svým soupeřům co oplácet. Ale proti třetím Pardubicím je nečekalo nic lehkého.

Od počátku utkání bylo jasné, že Budvar Aréna bude svědkem daleko zajímavějšího a kvalitnějšího zápasu než ve včerejším utkání budějovických juniorů s Mladou Boleslaví. Českobudějovičtí se do zápasu také pustili s vervou- bleskurychlý výpad zakončoval hned v desáté sekundě Stejskal, ale kuriózní rychlý gól si nepřipsal. Pardubice nezůstali dlouho pozadu, jejich největší šanci měl na hokejce Dobiáš, Klestil ale jeho příležitost ukázkovým rozštěpem zneškodnil. Tutovku měl minutu před koncem budějovický Polodna, ale v zakončení se možná zbytečně unáhlil a jen napálil puk do vyjetého Čaladiho. I přes šance na obou stranách svítil po první dvacetiminutovce před diváky na kostce bezbrankový stav.

Druhá část přinesla hned na začátku to, co chybělo její chudší předchůdkyni- branku. A to zásluhou juniorů z města perníku, když se Robert Kousal ocitl sám před Klestilem, posunul si puk dlouhou kličkou do bekhendu a se štěstím ho propašoval pod ležícím brankářem, kterému se úmysly pardubického střelce sice podařilo vystihnout, ale zasáhnout nedokázal- 0:1! Na rozdíl dvou branek zvyšoval při výhodě jednoho muže na ledě navíc Ugo Dobiáš, který si na modré počíhal na krásnou dlouhou přihrávku Drtiny, v nájezdu zakvedlal před Klestilem pukem a suverénně ho pak poslal nad jeho lapačku- 0:2! O snížení se postaral Petr Zíb, když v přesilové hře využil Stejskalovu předávku a tvrdou střelou propálil hostujícího brankáře-1:2! Po vstřelené brance Jihočeši ožili a byli jasně lepší než soupeř. Jejich bolavou patou ale bylo a je proměňování šancí. Rezek nastřelil jen vyrážečku Čaladiho, Polodna taktéž trefil po přihrávce Stejskala jen rameno dnes vynikajícího gólmana. A za své pohrdání šancemi byly Budějovice hokejovým bohem rychle potrestáni. Z ojedinělého útoku Pardubic dokázal svižnou táhlou střelou do horní části branky skórovat Tomáš Verner - 1:3! Ještě hůře mohlo být Budějovickým poté, co Stoklasa suverénně zakončil svůj průnik střelou pod břevno. Puk se ale rychle odrazil od vnitřní konstrukce zpět do hry, což zmátlo sudího, který jasný gól neuznal!

Do třetí třetiny vstoupily Pardubice s jasným cílem neinkasovat, a tak se hráči soustředili na urputnou obranu, přes kterou se Budějovice jen těžko probíjely. Aktivní Jihočeši svého soupeře přehrávali, ale vyložené šance si nevytvářeli, popřípadě je nevyužívali. Ve 42. minutě trefil nepovedenou přízemní střelou Ježek tyč... V následnující přesilovce měli možnost potrestat Pardubice nejprve Horák, který ale šikovnou tečí Čaladiho nepřekvapil. Další efektní i efektivní zákrok Čaladiho lapačky zkazil radost Klementovi.V 56. minutě se ale Budějovice už kontaktního gólu dočkaly, když od modré pálil Josef Klement, Čaladi jeho pokus jen vyrazil před sebe a Ondřej Ťoupal už měl při „zametání“ puku do prázdné brány snadnou práci- 2:3. Budějovice se poté snažily o závěrečný nápor, Pardubičtí při jejich tlaku jen prosebně vyhlíželi konec zápasu. Svou šanci nevyužil po pěkné akci Havran. Budějovice se usídlily trvale v soupeřově třetině, Pardubice ale pečlivě bránily a nepouštěly budějovické hráče do zakončení. Přihrávky skrz brankoviště nikoho nenacházely, tak těsně byli hráči Budějovic bráněni. V čase 59:43 si budějovičtí trenéři ještě vzali oddechový čas a poslali na led klíčové hráče. Těm se podařilo vyhrát vhazování a vytvořit pořádný závar před Čaladiho svatyní, ale na stavu už nic nezměnili. Pardubice svou těsnou výhru uhájily.

Ačkoliv byly Budějovice po většinu zápasu aktivnější a svého soupeře přestřílely, odvážejí si Pardubice plný bodový zisk. Nejlepším hráčem zápasu byl spolehlivý pardubický brankář Marek Čaladi.

Ohlasy po zápasu
Milan Stárek(HC Č.Budějovice):Zápas rozhodla jediná věc- naše neproduktivita. Impotence v zakončení je u nás prostě šílená. Navíc dnes bohužel brankář Klestil nechytil nic navíc, ale měl to těžké, nevyčítám mu to, v minulých zápasech nás podržel. Jinak jsme byli myslím po celé utkání lepším týmem, prohra nás hodně mrzí, ale můžeme si za ní sami.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice