Banes Motor České Budějovice
11.01.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Mladá Boleslav 2:0

Motor České Budějovice

V první třetině utkání se diváci spíše nudili. Hrál se oboustranně špatný hokej. Brankáři se spíše nudili. O první vzrušení se postarali domácí hráči až při přesilové hře v 7. minutě kdy vystřelil od modré čáry Havran. Ještě v téže přesilové hře se do největší šance dostali Horák a Soudek. Natlačili se před brankáře Fikrta a snažili se dotlačit puk za brankovou čáru. Další akce domácích, která stála za zaznamenání byla v 19. minutě, kdy opět pálil Havran. Hosté se dostali ke své největší šanci až v závěru třetiny, kdy brankář Klestil špatně odhadl odraz puku od mantinelu a při výjezdu z branku ho minul. Puk se dostal osamocený před branku, ale hostující hráči ho nedokázali dorazit do branky. Po první třetině zůstal stav bezbrankový.

Do druhé třetiny vstoupili hráči s vědomím, že hůře se hrát už nedá a opravdu došlo ke zlepšení. Více se o to zasloužili domácí hráči. Přesto se ocitl v první vážnější šanci až ve 26. minutě Roman Horák, který tvrdě vystřelil z levé strany a brankář Fikrt musel čarovat svou lapačkou. Domácí pak svého soupeře více zatlačili a výsledkem byla přesilová hra pět na tři. Domácí si vytvořili tlak, ale moc střeleckých příležitostí neměli. V době, kdy jednomu z vyloučených hráčů hostí skončil trest, vystřelil od modré čáry Martin Havran a doslova propálil brankáře Fikrta. To bylo ve 30. minutě utkání. Další šance domácích se zrodila ve 34. minutě, kdy z dobré pozice pálil Stejskal, brankář Fikrt puk vyrazil a projíždějící Horák dorážel, ale minul branku. První šanci Boleslavi měl až ve 38. minutě Maršík, kdy tvrdě vystřelil od modré čáry, ale brankář Klestil jeho střelu chytil. Ke konci třetiny začali být hosté aktivnější a výsledkem byla šance Bříška z pravé strany. Zajímavá byla hlavně přesilová hra pět na tři, která se dohrávala ve třetí třetině. Po druhé třetině byl výsledek 1:0.

Na začátku třetí třetiny dohrávali hosté přesilovou hru pět na tři, ale prakticky k ničemu se nedostali. Naopak v době, kdy se hrálo ještě pět na čtyři se po chybě obránce Malého dostal k puku Roman Horák a svůj samostatný nájezd na branku proměnil. Další pěkná akce domácích byla k vidění ve 46. minutě, kdy Soudek přihrával před brankou Boleslavi na Horáka, jeden z obránců puk zachytil a ke střele se dostal dojíždějící Ťoupal, ale brankáře nepřekonal. První akce hostů byla k vidění ve 47. minutě kdy se do šance dostali Hrdlička a Protasenja, ale brankář Klestil puk zachytil. Domácím narostla křídla a hosté se pouze bránili. Další pohledná akce proběhla ve 49. minutě. Rezek střílel na branku a na teč si sjížděl Ježek, ale brankář Fikrt byl na místě. V 52. minutě se na branku po pravé straně řítil Rezek, ale svoji šanci neproměnil. Ke konci zápasu hosté přidali a snažili se s výsledkem něco udělat, ale domácí bránili obětavě. V poslední minutě hráli hosté bez brankáře a několikrát vystřelili na brankáře Klestila, ale ten si nenechal svoji nulu vzít a všechny střely kryl. Utkání skončilo vítězstvím domácích 2:0. Domácí byli po celé utkání lepší, skvělý výkon podal brankář Klestil a dobře zahrála celá obrana.

Ohlasy po zápasu
Milan Stárek, trenér HC Č.B.:

Celý zápas jsme byli lepší. Soupeř se dostal do tlaku pouze při oslabení pět na tři, jinak si myslím, že jsme měli utkání pod kontrolou. Lepší jsme byli ve středním pásmu, v obraně jsme odehráli dnes stejně kvalitní zápas jako v Liberci. Dva góly jsou sice málo, ale dnes nám to na tři body stačilo. Jsem spokojen i s hrou i s výsledkem.

Luděk Bukač ml., trenér BK Ml. Boleslav: Zápas byl z naší strany trochu hektický. První třetinu jsme hráli špatně. Dobře jsem hráli až posledních deset minut. Udělali jsme hodně zbytečných faulů. Jeden gól jsme si dali prakticky sami a jeden z přesilové hry pět na tři. Měli jsme i šance, ale nedáváme góly a pak se zápas těžko vyhrává.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....