Banes Motor České Budějovice
08.12.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Kladno 5:0

Motor České Budějovice

Domácí se proti v tabulce lépe postavenému Kladnu rychle dostali do vedení, když za bránou odvedl černou práci Formánek, vybojoval puk a předložil ho volnému Petru Zíbovi, který se se štěstím prosadil - jeho střela se nejprve odrazila od obou tyčí a až pak se puk skutálel za brankovou čáru – 1:0. Po tomto bleskovém vstupu ale tempo hry upadlo, Kladno si první střelu na bránu připsalo zásluhou Stehlíka až v 6. minutě. Poté už přišly dvě rychlé rány z budějovických hokejek. Nejprve v 7. minutě po podobné akci jako před prvním gólem skóroval Ondřej Ťoupal, který propasíroval puk mezi Bínovými betony – 2:0. Hned o třicet sekund později si zpoza brány nikým neatakován vybruslil Robin Soudek a brankáře Kladna překonal potřetí - 3:0. Gólman Marek Bína již další předvánoční "dárek" ve své síti neunesl a nechal se vystřídat Cikánkem. Hra poté byla kouskována častými vyloučeními, v 17. minutě Havran nabídl nešikovným vyhozením puku mimo hřiště Kladnu šanci ke snížení v přesilovce 5 na 3, to ale s díky odmítlo (ojedinělou střelu Stehlíka budějovický brankář Klestil našel po efektním zákroku v lapačce). První třetina tak skončila jednoznačným výsledkem 3:0 pro Jihočechy a v kladenské šatně musel být trenér Tatíček po bídném výkonu svých svěřenců hodně slyšet. Kladnu se první dvacetiminutovka vůbec nepovedla a Jihočeši toho dokázal využít.

Do druhé třetiny vstoupili kladenští junioři opravdu lépe, ale jejich kapitán Hlusička své dvě šance v góly nepřetavil, ale zvlášť střela ze 24. minuty k tomu neměla daleko - Klestil ji se štěstím vytěsnil hřbetem lapačky nad bránu. Po tomto úvodu přišla nejlepší pasáž hry celého utkání, prakticky každý útok znamenal gólové ohrožení obou brankářů, jenže ti byli svým týmům oporou. Na Cikánkovi tak v dobrých šancích postupně ztroskotali Ferebauer, Ťoupal i Feferle, neposedný puk do prázdné brány nedokázal uklidit ani Stejskal. Na druhé straně ukazoval své umění budějovický Klestil, pochytal střely Plichty i Hlusičky. Když už to vypadala, že ačkoliv druhá třetina nabídla více šancí než třetina první, tak skončí bez vstřelené branky, udeřil v čase 37:27 kuriózní trefou podruhé v zápase Ondřej Ťoupal. Podražený Rezek doklouzal až do brankoviště Cikánka a tomu tak znemožnil proti Ťoupalovi zasáhnout, ten zasunoval puk do odkryté klece. O minutu později zatloukl poslední hřebíček do kladenské rakve Stanislav Polodna, který krásným gólem upravil na 5:0. Na světě už tedy byl slušný kladenský debakl.

Třetí třetina se dohrávala jen z povinnosti, frustrovaní Kladenští už neměli chuť se rvát o lepší výsledek a Budějovice se také nikam nehrnuly, i přesto Kladno dokázaly přehrávat, největší šancí byl nájezd Polodny, Cikánek ale jeho bekhendovou kličku vystihl. Čisté konto potvrdil na druhé straně jistým zákrokem proti Kazatelovi Klestil. Na stavu 5:0 se do konce již nic nezměnilo. Na závěr utkání se ještě dostali do křížku domácí Havran s hostujícím Melkou, jejich bitku ale rychle ukončili rozhodčí, kteří oba hráče poslali do šaten předčasně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....