Banes Motor České Budějovice
26.11.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Hradec Králové 4:5

Motor České Budějovice

Souboj s hradcem Králové byl juniorku HC České Budějovice jediným prohraným z pětice duelů, které sehráli v rozmezí odmi dní svěřenci kouče Stárka na vlastním ledě. Zbylé duely proti Brnu, Znojmu, Zlínu a Vsetínu Jihočeši zvlásli. Vylámali si zuby pouze na královehradeckých mladících.

Tak tomu ale ve finále vůbec nemuselo být. Za pravdu faktu, že domácí byli lepším týmem, dává statistika střel na branku, která vyzněla jasně pro Českobudějovické v poměru 45:31. Jenže hokej se hraje na gól a v tomto srovnání uspěli domácí o jeden bodík méně.

Hodně divoký průběh měla hlavně první třetina, v níž viděli diváci hned pět branek. už po osmdesáti vteřinách šli do vedení hosté brankou Ropického. Jihočeši odpověděli v minutě 6. vyrovnávací trefou Josefa Rezka. Mužstva se po celý zápas tahala o vedení a po dvaceti minutách byli šťastnější Východočeši. Branka Tomáše Zourka ze 14. minuty korigovala vedení hostů 3:2.

Druhé dějství vyznělo lépe pro domácí. Svěřenci trenérské trojice Stárek - Kupka - Šrámek totiž zabrali a otočili dějiny utkání ne svou stranu. Nejprve těžil z dobré Ťoupalovy práce Jiří Ferebauer a po něm se trefil i sám Ondřej Ťoupal.

Ačkoliv do třetí třetiny vstupovali domácí s jednogólovým náskokem, odcházeli po závěrečné siréně do kabin smutní. Dvě trefy šimoníčka z poslední pětiminutovky totiž darovali body Hradci Králové. Zdrcení domácí se už na odpověď nezmohli a prohráli 4:5.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice