Banes Motor České Budějovice
24.11.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Znojmo 3:2p

Motor České Budějovice
Po střeleckých hodech, které zažili domácí hráči v pátečním utkání, nastal tentokrát střelecký půst. Domácí byli v utkání lepším celkem, měli velké množství šancí, dali tři tyčky. První třetina začala trochu ospale, hráči se tepve zahřívali a na ledě se toho moc nedělo. Změna nastala v sedmé minutě, kdy byl vyloučen domácí Ťoupal. Nejprve v útočném pásmu získal puk Stejskal, ale na brankáře Müllera si nepřišel. Pak zahrozili hosté a domácí gólman kryl 3 těžké střely hostů. Stále ještě při přesilovce se do domácí třetiny vřítil s pukem Ferenčík a pod padajícího brankáře dal první branku utkání. Hra nabrala tempo a bylo vidět mnoho hezkých momentů na obou stranách. Ve 14. minutě dal domácí Feferle tyčku po přihrávce Formánka. V 15. minutě domácí předvedli signál. Po vyhraném buly domácí obránce ihned odešel na střídačku a místo něj zajížděl za soupeřovy obránce střídající útočník Stejskal. Vše vyšlo přesně, ale Stejskal hostujícího brankáře nepřekonal. V 17. minutě jeli domácí Uhlíř a opět Stejskal dva na jednoho obránce hostí, ale opět výborně zakročil brankář Müller. V 19. minutě bez přípravy vystřelil domácí Klement, ale opět byl brankář Müller připraven. Z protiútoku zahrozil hostující Lattner, ale tentokrát se vyznamenal brankář Klestil. Do kabin se šlo za stavu 0:1.

Druhá třetina byla na šance chudší a oba celky neudržely vysoké tempo z první třetiny. Domácí se snažili o vyrovnání a byli lepším celkem. Ve 25. minutě se dostali do šance Stejskal a Uhlíř, ale opět se skóre neměnilo. Hned ve 26. minutě šli domácí dokonce tři na jednoho, ale Ťoupal řešil tuto situaci střelou a tu brankář hostů vyrazil. Ve 30. minutě se domácí konečně dočkali. Při přesilové hře sevřeli hostující tým v obranné třetině, za brankou se dobře zorientoval Stejskal a přesnou přihrávkou našel před brankou Martina Havrana, který rychlou střelou nedal hostujícímu brankáři šanci. Domácí se uklidnili a zároveň trochu polevili ze své aktivity. Další šanci měl až ve 36. minutě Hudler, který sebral puk obráncům, ale brankáře opět nepřekonal. Ke konci třetiny domácí opět přidali a výsledkem bylo několik vyloučení hostujících hráčů. Hlavně v poslední minutě domácí sevřeli hráče Znojma v jejich třetině, ale brankář Müller opět hosty podržel. Po dvou třetinách byl výsledek 1:1.

Třetí třetinu začali opět lépe domácí. Hned ve 42. minutě se ocitli v šanci Ťoupal a Formánek, ale skóre se neměnilo. Ve 43. minutě přihrával obránce Havran Stejskalovi, ale ten opět nenašel recept na dobře chytajícího brankáře hostů. Ve 47. minute se domácí dočkali vedoucího gólu. Při přesilové hře od modré vystřelil Stejskal, puk se odrazil k Ferebauerovi a ten z brankové čáry překonal znojemského brankáře. Domácí si oddychli a zdálo se, že utkání kontrolují a výhru si pohlídají. Bohužel po chybě v domácí obraně, kdy Klement neuhlídal hostujícího Havlíka, který ještě přihrál najíždějícímu Barákovi. Ten se dostal sám před brankáře Klestila a dokázal ho přehodit. To vše se stalo necelé čtyři minuty před koncem utkání. Domácí nesložili zbraně a ještě v poslední minutě měli velkou šanci. Kdo jiný než opět Stejskal z ideální střelecké pozice nechal již poněkolikáté vyniknout brankáře Müllera. Utkání skončilo v základní hrací době nerozhodně 2:2.

Prodloužení začalo svižně a šanci byly na obou stranách. Nakonec se štěstí zaslouženě přiklonilo na stranu domácích. Za brankou získal puk Ježek a přihrál na modou čáru Petru Zíbovi. Ten se neukvapil, popojel si s pukem blíže k brance a prudkou ranou prostřelil brankáře Müllera.

Ohlasy po zápasu
Milan Stárek, trenér HC Č.B - Místo abychom po první třetině vedli 3:0 tak prohráváme 1:0. Měli jsme dalších dvacet šancí, pak tři tyčky od jednoho hráče. Nakonec uděláme šílenou chybu ve třetí třetině. Znojmo si tu uhrálo jednoznačně nezasloužený bod.Jenomže my nedáme šance, takže jsme rádi za dva body.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....