Banes Motor České Budějovice
17.11.2007,

Reportáž ze zápasu: Jihlava – České Budějovice 0:2

Motor České Budějovice

Českobudějovičtí junioři začali utkání velice nedisciplinovaně, když se během prvních pěti minut zápasu nechali hned třikrát vyloučit. Domácí však byli v přesilovkách bezzubí, nevyužili ani 47 sekund trvající početní převahu pěti proti třem. Naopak hosté zahrozili v oslabení. V 5. minutě se dostal před Vajnera Horák, ale jihlavský brankář skvělým skokem zlikvidoval pokus hostujícího útočníka. Dukla se i nadále trápila. Ve 14. minutě si šanci vypracoval Pometlo, ale z velké blízkosti již nedokázal přehodit gólmana Klestila. O tři minuty později zaváhal za svoji brankou domácí bek Rosendorf a nabídl tak šanci dvojici Havran Ťoupal. Vajner byl však připraven. Čtrnáct sekund před koncem první třetiny se hosté při první přesilovce dokonce radovali z gólu, rozhodčí však rázně rozpažil a branku Havranovi neuznal, protože byla dosažena nohou.

Také ve druhé třetině dlouho pokračovalo čekání na gól. Ve 24. minutě našel křižnou přihrávkou Man Rosendorfa, tomu však střela z první do odkryté brány Českých Budějovic nesedla. Ve 30. minutě měli obrovskou šanci hosté, když se do těsné blízkosti jihlavského brankaře dostal Uhlíř, Vajner jeho pokus ale zázračně betonem vychytal. Za dvě minuty se musel činit znovu. Feferle v tísni stihl zakončit, Vajner měl znovu beton v pohotovosti. Branky se diváci ve druhé třetině přeci jen dočkali. Ve 38. minutě se hosté prosadili v přesilovce. Martin Havran prostřelil z pravého kruhu domácího brankáře mezi betonem a vyrážečkou – 0:1. Jihlavští mohli ještě do konce třetiny vyrovnat. Ve 39. minutě však Komůrka nedokázal prostřelit Klestila mezi betony.

Ve třetí dvacetiminutovce měli hned v úvodu domácí možnost srovnat při přesilové hře, opět ale svoji početní převahu nezvládli, naopak Vajner se musel v následujících dvou přesilovkách Českých Budějovic činit. Další výhodu jednoho muže v poli dostali Jihlavští v polovině třetiny, pozorný Klestil však stále držel čisté konto. Jihlavští začali postupně přidávat na důrazu a čím dál častěji se tlačili do útočného pásma, hosté však trpělivě bránilli a hrozili z brejků. V 17. minutě mohl rozhodnout Ferebauer, ale branku Dukly těsně minul. Dvě minuty před koncem zbrzdil jihlavské snažení svým vyloučením Dzurik českobudějovičtí v přesilovce rozhodli. Těsně za modrou napřáhl Petr Zíb a prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 0:2. Jihlavští junioři v závěru měli ještě výhodu početní převahy, ale ani při hře bez brankáře nedokázali porážku odvrátit.

Ohlasy po zápasu
Milan Stárek (České Budějovice): „Máme samozřejmě radost ze zisku tří bodů, ale naše výkonnost nebyla úplně ideální. To bylo ale jednoznačně dané tím, že jsme hráli až příliš často v oslabení. Pan rozhodčí v tom měl dneska trochu zmatek. Ale je více než jisté, že máme kvalitnější hráče než Jihlava, byli jsme lepší asi ve všech v herních činnostech, a proto teď jdeme nahoru a Jihlava zůstává dole."

Petr Svoboda (Jihlava): „Myslím si, že jsme si dnes dokázali vypracovat poměrně hodně šancí, bohužel naši útočníci nejsou schopní dát gól. Přesilovky nám dnes vůbec nevyšly. My máme určité věci nacvičené a kluci začnou dělat něco extra a to tomu hokeji nesvědčí. Nejsme v pozici, že bychom si mohli toto dovolit. Zakopaný pes je v tom, že ti kluci to nechtějí pochopit."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....