Banes Motor České Budějovice
16.11.2007,

Reportáž ze zápasu: Třebíč – České Budějovice 3:7

Motor České Budějovice
Horácká Slavia nevstoupila do zápasu zrovna šťastně. Hned po minutě a dvaceti vteřinách využil zaváhání domácího brankáře Českobudějovický Vladimír Stejskal, kterému nedělalo problém od modré čáry trefit prakticky prázdnou klec. Ani domácí nezůstali pozadu s šancemi. Do první vážnější gólové příležitosti ze strany Třebíče se dostal v 8. minutě Petr Fila, který poslal na branku tvrdý projektil. O tři minuty později již bylo na domácí střídačce veseleji. Krásnou kombinaci v útočném pásmu sehrála dvojice Jakub Klíma, Karel Kesner, zakončil první jmenovaný a bylo vyrovnáno. Netrvalo dlouho a Třebíčští mohli strhnout skóre na svoji stranu. Marek Kandela řítící se na hostujícího gólmana ovšem trefil tyč. Druhou tyčku v krátkém časovém intervalu trefil v početní výhodě domácí Vilém Burian, domácí střelci měli smůlu. Ta se podařila protrhnout až v poslední minutě úvodní třetiny. V početní výhodě vstřelil gól do šatny Martin Jánský, když pohotově tečoval nahození Viléma Burana.

Počátek prostřední třetiny se z obou stran hrál útočným a dravějším stylem. Třetina slibovala více šancí. Po pár odehraných minutách se však na třebíčské hokejky vnesla nepřesnost a tvoření chyb, které dostávaly hosty do šancí. Na obou stranách se často vylučovalo. Českobudějovičtí dělali méně chyb a dokázali si lépe přihrávat, a proto byli lepším týmem na ledě. Byli za to také po právu odměněni. Od modré vystřelil Stejskal, jehož střelu bez problému dorazil za záda Tomáše Burgra Jiří Frebauer. Utkání tak bylo po dvou třetinách nerozhodné a třetina poslední slibovala hodně napínavý hokej.

Poslední třetina začala pro změnu nervózně. Hráči, vědomi si toho, že se rozhodne o tom kdo pobere body za vítězství se na ledě začali mírně pošťuchovat. Ani třetí třetinu nezačala Třebíč dobře. Po hrubce domácí obrany, kterých bylo v dnešním zápase až příliš musel domácí brankář ve 45. minutě opět lovit kotouč ze své sítě. Důkazem špatné třebíčské obrany byl další gól z dorážky, který Třebíč obdržela. Po střele Formánka vsítil třetí gól Českých Budějovic Josef Klement. Třebíč se nevzdávala a na branku soupeře odpověděla také branku. O dvě minuty později vyřešil přečíslení v útočném pásmu povedenou střelou Vilém Burian, ovšem tím třebíčské radosti v tomto utkání skončily. V 53. minutě totiž přišel největší kolaps domácího obránce, který při rozehrávce nahrál přesně na hůl Vladimíra Stejskala. ten nedal Burgrovi šanci. Další zásah, již šestý stihly České Budějovice vstřelit ještě v téže minutě. Autorem branky byl opět Vladimír Stejskal. Poté převzal utkání do své režie hlavní sudí. Nejprve odpískal Kesnerovi najetí do brankáře, kterému dodal peprnost divadelní kousek aktéra Klestila. Za tento ,,faul´´ obdržel Kesner pětiminutový trest do konce zápasu. V 58. minutě při hostující přesilovce evidentně u mantinelu za domácí brankou podraží hostující hráč domácího obránce. Rozhodčí opět nepíská. Následná přihrávka po neodpískaném faulu směřovala na Martina Havrana, který uzavřel skóre na konečných 3:7 pro hosty. Jelikož domácí Horácká Slavia soupeři podlehla děkovali diváci někomu jinému a to sudímu Blechovi za ,,prvotřídní´´ výkon v zápase.

Ohlasy po zápasu
Milan Stárek – České Budějovice: My hrajeme hokej pořád stejně, ale nedáváme góly. O tom hovoří naše výsledky, kdy prohráváme o gól o dva, dneska jsme ty góly dali. Navíc domácím se dnes střelecky nedařilo a od druhé třetiny jsme je přehrávali, dá se říct, že jsme její převážnou část hráli u nich ve třetině. Tímto tlakem jsme docílili toho, že jsme se dostávali do šancí a všechno jsme proměnili, takže se štěstím, ale góly nám tam dnes napadaly tak, jak padají v jiných utkáních ostatním týmům. Hráči se učí dohrávat souboje už od deváté třídy, nebyl v tom nějaký záměr, hrajeme takhle pořád. Myslím, že domácí tohle trošku neunesli. Nechci říct, že rozhodčí něco zavinil, nebo nezavinil, to vůbec nechci řešit. Myslím, že to bylo pískané spravedlivě na obě strany. V extralize juniorů si nikdo nedovolí takový faul na brankaře, jaký se stal dnes. Dnes jsme to viděl po snad nějakých deseti letech. To šťouchání a mírná provokace, to prostě k hokeji patří, ale nebyla z naší strany nějaká nesmyslná, nebo s úmyslem zranit.

Kamil Pokorný – Třebíč: Zápas se mi nehodnotí lehce, protože jsme prohráli. Dostali jsme první nešťastný gól, z toho jsme se oklepali a myslím si, že zbytek první třetiny jsme předváděli to lepší co bylo k vidění. Dali jsme dvě tyčky a otočili jsme na 2:1. Bohužel tempo jsme ve druhé třetině neudrželi. Soupeř dobře bruslil a dostal nás pod tlak, šest minut za sebou jsme hráli ve čtyřech, což jsme ustáli, ale jak to bývá, ta koncentrace u hráčů upadne a soupeř vyrovnal. Ve třetí třetině jsme hru stáhli na tři řady, abychom dostali do hry nejlepší hráče. Někteří kluci, kteří hráli po zranění toho měli dost, takže jsme je nechali odpočívat. Ve třetí třetině jsme do stavu 3:3 ten zápas drželi, ale pak jsme dostali po dvou standardních situacích dva góly a ten závěr už nebudu komentovat. Kdo to neviděl … Je těžké v takové situaci udržet hráče v klidu. Soupeř pak už hrál, my už jsme neměli s kým hrát, protože jsme byli pořád ve čtyřech, což je složitá situace. Navíc nám před zítřejším zápasem vypadl Roman Kadela, který dostal trest ve hře, Eda Kadela je po autohavárii, takže přišlo období, kdy to budeme mít složité. Věřím, že na zítřejší zápas s Plzní půjdeme optimisticky a naše hra bude lepší než dnes.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....