Banes Motor České Budějovice
02.11.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Olomouc 3:2

Motor České Budějovice
Daří se jim. Junioři HC České Budějovice v poslední době sbírají body a se stejným cílem šli i do utkání s Olomoucí. S týmem, který je v tabulce vysoko nad nimi. Papírově byli hosté favority, ale českobudějovičtí dokázali proměnit páteční podvečer v hodně úspěšný. Zatímco A-tým si na první ploše pohrál s Ústím nad Labem, junioři vybojovali v azylu druhé ledové plochy svůj boj s Olomoucí. Ve vyrovnaném zápase, kde rozhodovala hlavně forma brankářů zvítězili 3:2 a připsali si důležité tři body do tabulky.

Přitom nezačali dobře. Neuběhlo ani devadesát vteřin a hosté se dokázali dostat do vedení. Po nahrávce Mališky brankáře Klestila propálil Matouš Venkrbec a celý hostující tým včetně trenérů se mohl radovat. Neradoval se však dlouho, protože na rychlé vedení hostí odpověděl rychlým vyrovnáním domácí útočník Ferebauer. Hosté byli poprvé vyloučení už ve třetí minutě a vymstilo se jim to. Vladimír Stejskal nahrával a Ferebauer přesnou střelou vrátil domácí do zápasu. Ačkoliv byli hosté ve všech třetinách aktivnější, domácí vždy přestříleli 14:8, 14:10 a 14:7. Ovšem nakonec se neradovali.

Role si oba týmy obrátily ve druhé části hry. Domácí celek se díky trefě kapitána Stejskala dostal do vedení, ale to mu dlouho nevydrželo. Už o tři minuty později bylo znovu vyrovnáno. Olomoucký Pánek se dokázal prosadit přes jihočeské obránce a vyrovnal. I přes řadu dalších šancí zůstalo skóre na obou stranách nezměněné.

To však neplatilo o třetině třetí, protože ve 49. minutě se dokázal prosadit po samostatné akci nejlepší střelec domácího celku Roman Horák a přidal svou 9 branku v sezoně. Byla rozdílová a mladý útočník ukázal, že si nominaci do reprezentace U18 zaslouží. Domácí od té doby drželi těsné vedení a s výrazným přispěním brankáře klestila ho i dokázali udržet. Po závěrečné siréně mohli zvedat ruce nad hlavu.

Ohlasy po zápasu
Ohlasy trenérů nejsou k dispozici
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....