Banes Motor České Budějovice
07.09.2007,

Reportáž ze zápasu: Ostrava - Poruba – České Budějovice 4:1

Motor České Budějovice

První větší šance zápasu přišla až ve 4. minutě, kdy přihrál Ferebauer před bránu na Stejskala, ale jeho střele chyběla větší přesnost. O minutu později vystřelil tvrdou střelu od modré čáry domácí Belanec a poté měl obrovskou příležitost i R. Vajda, ale ani jedna z těchto střel si cestu do branky Klestila nenašla. V minutě 7. přestřelil těsně nad branku Gleicha Ferebauer. V čase 7:27 se již poprvé v zápase měnilo skóre – Michal Belanec si po buly nabruslil do prostoru mezi kruhy a skóroval krásnou střelou do růžku hostující branky. Již o tři minuty později se mohla radovat Sareza podruhé, když v čase 10:45 předvedl krásný pas na Adámka D. Vajda, který ještě stačil nahrát na najetého Michala Belance, který se opět do horního prostoru branky nemýlil. Ve 13. minutě mohlo být už s hosty zle, když ujížděl sám na hostujícího brankáře I. Mocek, ale přestřelil. O další tři minuty později předvedla Sareza opět krásnou akci – D. Vajda nahrál krásně na Jelšíka, který však téměř odkrytou branku netrefil. Hosté se příliš k šancím nedostávali a když už ano, tak jejich zakončení bylo velmi katastrofální.

Budějovice začaly druhou třetinu ve velkém tlaku, ale Sareza skvěle bránila a napadala. Ve 22. minutě utkání si nabruslil až před branku Gleicha kapitán hostí Stejskal, ale gólman domácích si prostor branky dobře pokryl. Ve 24. minutě předvedli pěkné střely od modré čáry Stejskal a poté i Zourek, ale ani jedna do branky nezapadla. V 29. minutě střílel od modré čáry Havran, jehož střela způsobila před brankou domácích menší závar, ale gólem to pro hosty opět neskončilo. O další dvě minuty ujeli v oslabení hosté – Stejskal nahrál na volného Horáka, ale jeho střelu chytil pěkným zákrokem Gleich. V minutě 35. předvedl Havran tvrdý zákrok, když nešetrně sekl domácího Belance, který ujížděl sám na Klestila. Vysloužil si za to 5 minut + do konce utkání a navíc trest ve hře. Toto vyloučení zhatilo veškeré šance hostí, protože Sareza se dostala v přesilové hře zpět do zápasu. Již v čase 35:27 přesilovou hru využil Radovan Vajda, který si najel před bránu po asistenci Jelšíka a rychlou střelou po zemi zvýšil už na 3:0. O minutu později vystřelil od modré čáry Lyčka a jeho střelu ještě stačil tečovat před Klestilem Kalina, ale střela šla těsně mimo branku. Minutu před koncem druhé třetiny se řítil sám na domácí branku Stejskal, ale Gleich předvedl proti jeho střele parádní zákrok, poté ještě trefil Zourek břevno branky.

Začátek třetí třetiny přinesl na obou stranách mnoho nepřesností. Až ve 44. minutě střílel nebezpečně z prostoru mezi kruhy Stejskal. V téže minutě ujížděl sám na Klestila Ivo Mocek, ale trefil jen hostujícího gólmana. V 45. minutě vstřelili dokonce hosté branku, ale naštěstí pro Sarezu nebyl uznán pro postavení mimo hru. V čase 45:39 se již ale hosté dočkali, když David Feferle dostal parádní přihrávku mezi kruhy a nemýlil se – poslal střelu krásně k tyči Gleichovy branky. V dalších minutách zápasu jsme toho moc neviděli, viděli jsme jen mnoho osobních soubojů, ale žádné šance. V 54. minutě ujížděl sám na domácí branku Horák, ale byl zezadu podražen. V přesilové hře toho hosté moc nevymysleli. Na začátku 59. minuty vyzkoušeli hosté poslední možnost, jak dovést zápas alespoň do prodloužení – vyzkoušeli hru bez brankáře. Ale to se jim moc nevyplatilo, protože již po deseti vteřinách, v čase 58:16, nahrál Mocek na úplně volného Michala Kasalíka, který zavezl puk do prázdné klece hostující branky. Sareza Ostrava tak zvítězila v úvodním zápase sezóny juniorské extraligy nad týmem Českých Budějovic 4:1.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....