Banes Motor České Budějovice
01.12.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Vsetín 5:3

Motor České Budějovice
Ačkoliv se to mohlo zdát původně těžší, junioři HC České Budějovice si se Vsetínem poradili docela jednoduše a navázali na včerejší duel se Zlínem, který vyhráli s velkým štěstím. Jihočeši šli v zápase hodně rychle do vedení a nutno dodat, že zaslouženě, protože od úvodního buly byli lepší než soupeř. Už v 7. minutě vystihl rozehrávku Vsetína Petr Zíb, sjel si od modré mezi kruhy a přesnou a táhlou střelou našel přesně prostor v brance hostí 1:0. Netrvalo dlouho a domácí zvyšovali. Na konci krásné kombinační akce byl únik Ferebauera a jeho přesné zakončení – 2:0. Domácí byli jasně lepší, přesto dokázali hosté snížit a to hned za pár desítek vteřin. Rachůnek zužitkoval nahrávku Podešvy a brankář Klestil lovil poprvé puk ze své sítě. Byla to vlastně první vážnější situace Vsetína a hned skončila gólem. Hosté jinak branku českobudějovických hokejistů neohrozili.

A jejich trápení trvalo až do poloviny zápasu. Začátek druhé třetiny se hrál v relativní klidu. Hrálo se od modré po modrou, s občasným zakázaným uvolněním nebo nesmělým pokusem hráče na jedné, nebo druhé straně. To trvalo první tři minuty druhé části. V té čtvrté se dokázal prosadit domácí útočník Zich - 3:1. A byl to jediný gól celé druhé části, která ale přinesla výrazně vsetínské zlepšení. Ve 26. minutě přežili hosté dvojnásobné oslabení a pak hrozili hlavně oni. V přesilovce Vsetína dvakrát nebezpečně pálil Hrňa. O minutu později, tedy ve 30. minutě šel sám Plachtovič na branku a ve 33. minutě se snažil prosadit hráč s číslem 33 Surovčík, ale skončil podobně, jako jeho kolegové. Vždy dobře zaúřadoval Klestil.

Vsetínské zlepšení pokračovalo i v poslední části hry. Tentokrát ho hosté dokázali zúročit i gólově. Ve 44. minutě dokázal snížil na rozdíl jediného gólu Plachtovič - 3:2, ale radost hostů netrvala dlouho. Za necelou minutu dokázal využít nekoncentrovanosti hostující obrany Soudek a protlačil ze skrumáže kotouč za Kudelu, ale dostihy závěrečné třetiny pokračovaly. O další dvě minuty později dokázal svůj týmu znovu přiblížit bodovému zisku obránce Holomek tvrdou ranou od modré. Vsetínští chtěli víc, ale nebylo jim souzeno. V závěru zápasu zkusili i hru bez brankáře, ale nevedlo se jim. Naopak domácí v čase 59:08 zpečetili své vítězství. Stanislav Polodna, který se vrátil z juniorské zámořské soutěže a za Jihočechy odehrál teprve druhé utkání, skóroval do prázdné branky.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice