Banes Motor České Budějovice
15.10.2005,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Sparta Praha 1:0

Motor České Budějovice
Souboj Českých Budějovic se Spartou začal lépe pro hosty z Holešovic, kteří byli zprvu aktivnější. Domácí se ale brzy rozkoukali a od ustrašené hry upustili. Na dostřel Salákovi se Sparťané dostali opět v 7. minutě při vyloučení Klímy. Vážnější ohrožení pro českobudějovického brankáře ale přesilovka neskýtala. Na druhé straně měli Jihočeši příležitost padesáti pětiminutové dvojnásobné početní převahy. Ale až ve hře pět na čtyři se jim podařilo skórovat. Z dobré práce Ficka těžil Tomáš Rod - 1:0. Další tlak na Neuvirthovu branku předvedli domácí v 17. minutě při další přesilovce. Ukazatelem skóre už ale do první sirény nepohnuli.

Po první části tedy byli o krok vpředu domácí hráči. I ve druhé třetině byla hra vyrovnaná a na ledě nebyla nouze o tvrdé souboje o puk a přetlačování o každý centimetr kluziště. Nepříliš pohledný hokej vynahrazovalo velké nasazení na obou stranách. V rozmezí 33. a 37. minuty se do sedla na chvilku dostala Sparta, když hrála dvakrát těsně za sebou přesilovou hru. Alexandr Salák v domácí brance byl však svým spoluhráčům velkou oporou. I po čtyřiceti minutách svítilo na kostce nad ledem skóre 1:0.

Do třetí části již vstoupila obě mužstva s obrannými úkoly. Pražané se chtěli spoléhat na rychlé brejky, kdežto domácí neplánovali úplné zatažení do defenzivní ulity. Velké šance byly k vidění pouze při početních výhodách. V čase 48:26 odešel za katr za nebezpečnou hru vysokou holí. Polodna a schylovalo se k velkému tlaku. Hokejisté s velkým S na prsou se usadili před Salákem a ten spolu s obětavými spoluhráči s vypětím všech sil čelil velkému tlaku. Tvrdost hry byla v tu chvíli enormní, ale nesmlouvavý boj hrál do karet Jihočechům, kteří chtěli udržet těsné vedení. To se jim nakonec podařilo, když ubránili v poslední minutě i hru čtyř proti šesti při sparťanské power play.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice