Diskusní fórum
Zaregistrujte se ZDARMA nebo využijte výhody PROFI registrace. Více čtěte níže.
Budějce | České Budějovice
Reagovat
30.12.2015, 20:05
Nouza dal 2 branky, dobré utkání sehrál Vráblík. Mužem zápasu si ale dovolím označit Jakuba Babku. Ten hoch je zápas od zápasu lepší
30.12.2015, 19:57
30.12.2015, 16:49
Budvar, aspoň jak nám říkali před lety na exkurzi, nepoužívá šíštice, ale samotné lístky z nich. Pro porovnání granulátů a lístků, zkuste si vypěstovat (nebo aspoň koupit čerstvý) třeba dejme tomu špenát, no a pak si pořídit ten sekaný lisovaný (je skoro fuk, jestli si ho vyrobíte, nebo koupíte), jaký bude po uvaření lepší? Nechám na vás, mě ale bude na 100% víc chutnat ten nelisovanej, mimo jiné zkuste si dát do mixéru na sekání jakoukoliv zeleninu a nasekejte si jí, zbyde drť a voda, pak tu drť ji slisujte tak, aby byla suchá, kde zůstane ta chuť? No většina v tý vodě.
Napadají mě další srovnání, čaj a čaj v granulích, dělá se mi zle jen z té představy granulovaného čaje, nebo mléko a sušené mléko slisované do kuliček, no fuj. Není důvod, aby to u chmelu bylo jinak.
Napadají mě další srovnání, čaj a čaj v granulích, dělá se mi zle jen z té představy granulovaného čaje, nebo mléko a sušené mléko slisované do kuliček, no fuj. Není důvod, aby to u chmelu bylo jinak.
30.12.2015, 16:46
Já si určitě nepředstavoval to, jak píšeš, že granule jsou náhražka chmele. Dokonce vím i to, že piva s českou ochrannou známkou jsou vyrobena z chmele českého. A na tu otázku, proč není pivo v těch dřevěných sudech, bych ti odpověděl tak, že ty sudy už shnily, takže i ten pokrok do Budvaru dorazil. Dokonce vozy, které pivo rozváží, už mají místo dřevěných kol pneumatiky a voly nahradily Motory!!!
30.12.2015, 16:35
30.12.2015, 16:31
Je to v Liberci ten samý Pešan co byl loni v Benátkách? Jeho vystupování na lavičce se výrazně změnilo.
30.12.2015, 16:12
Ano, i Matuška jede na granule. Je to tak jak píšeš - není na tom nic tak špatného - je to slisovaný chmel. I když rozdíl v tom asi je co se týče aroma apod.
odkaz
odkaz
30.12.2015, 15:58
Gais, Prst atd. Vy si asi pod pojmem granulovaný chmel představujete nějakou náhražku normálního chmele. Jenže tak to není. Ta granule je jen chmel strojně zbavený zbytečných částí (například stonku), rozemletý a následně slisovaný. Chmelový extrakt je něco úplně jinýho. Sám při domácím vaření používám granule a jediná jejich nevýhoda je, že se při vaření rozpadnou a pivo se musí odfiltrovat, kdežto šišky stačí jen vylovit.
Gais: když se Budvar drží tradice tak proč pivo neleží v klasických starých dřevených sudech? Asi to s tou tradicí nebude tak horký.
Abych jen nehanil. Sám si Budvar rád dám, celkem mi chutná, ale jen 12ka. 10ka nic moc
Gais: když se Budvar drží tradice tak proč pivo neleží v klasických starých dřevených sudech? Asi to s tou tradicí nebude tak horký.
Abych jen nehanil. Sám si Budvar rád dám, celkem mi chutná, ale jen 12ka. 10ka nic moc
30.12.2015, 15:32
30.12.2015, 15:12
Ano, dnes junioři slabota.Večer si snad spravíme chut´.
Quak:Tvá kritika Smejkala zabrala.Právě dal vyrovnávací gol.
Quak:Tvá kritika Smejkala zabrala.Právě dal vyrovnávací gol.
30.12.2015, 14:56
...pumelice Gončareva od modrý, mi připoměla Zíbáka v dobách své největší slávy ..žeby dnes?
30.12.2015, 14:46
30.12.2015, 14:38
Tak musím bohužel konstatovat, že přístup k bránění si Smejk udržel i po roce a půl působení v Moose Jaw.
30.12.2015, 14:22
odkaz 6 fanoušků si připsalo body do tabulky tipovačky po pondělním zápase. Můžete hádat výsledek duelu s Mostem, navíc byl k tomuto zápasu vypsán prémiový tip v podobě střelce 1.branky Motoru.
30.12.2015, 13:37
30.12.2015, 13:13
Dnes budou o přestávkách v sektoru D3 opět k dostání fanklubácké nástěnné kalendáře na rok 2016. Kalendáře je možné zakoupit také před a po zápase v restauraci Gerbera. Připomínáme, že výtěžek z těchto kalendářů jde na charitativní účely. Cena je 200 Kč.
30.12.2015, 12:50
Ano, 99% pivovarů vaří z chmelových granulí, což se dá přirovnat k takovýmu extraktu z chmele (dalo by se to taky přirovnat ke cole z postmixu vs. pravá cola). Budvar si stojí za původní výrobou a tak 10° a 12° (ne Pardál) vaří zásadně z hanáckýho sladu a z žateckýho chmele (poloraný červeňák) a ležák s procentem zkvasitelných látek odpovídající 12-ce, když už se to zove ležák.
A to dělá Budvar Budvarem.
A to dělá Budvar Budvarem.
30.12.2015, 12:29
Rozdíl je v tom stejnej, jako když řekneš:
99% pivovarů používá granule
Nebo:
Pouze Budvar se drží tradice a používá chmelové šišky.
Holt někdo si rád dá vývar z pořádný flákoty masa a někomu zas chutná vývar ze štangle sekaný. Jeden si dá kafe po obědě a druhej si ho leje rovnou do polívky. Však ona si to pr.del přebere
99% pivovarů používá granule
Nebo:
Pouze Budvar se drží tradice a používá chmelové šišky.
Holt někdo si rád dá vývar z pořádný flákoty masa a někomu zas chutná vývar ze štangle sekaný. Jeden si dá kafe po obědě a druhej si ho leje rovnou do polívky. Však ona si to pr.del přebere
Zaregistrujte si své uživatelské jméno a nikdo se za vás již na fóru nebude vydávat! Základní registrace je zdarma.
Jsou diskuse vaším denním chlebem? Pořiďte si profi-registraci s vlastní ikonkou, prohledáváním dalšími službami. To vše jen za jednu SMS! více o profi registraci.
- Chcete-li udělat nový řádek, stačí zařádkovat enterem, netřeba používat html tagy.
- Děkujeme, že se zde na fóru budete chovat jako slušní lidé.
Redakce si vyhrazuje právo ve výjimečných případech smazat vulgární, urážlivé nebo nesmyslné příspěvky.