Diskusní fórum
Zaregistrujte se ZDARMA nebo využijte výhody PROFI registrace. Více čtěte níže.
quak | =M= FANATIC
Reagovat
22.05.2021, 21:03
Reakce na Hic_sum: Tak to upřímnou soustrast :))...
Tak musí si je ještě užít. Ve středu v Miami rozpouští led. 🤪
22.05.2021, 20:53
22.05.2021, 20:26
21.05.2021, 11:26
Podpis Siky, Evoorg.
S Pešánem to mám stejný, uznávám jeho odborné kvality, i se mi líbí snaha o aktivní herní projev. Lidsky a chováním mi nesedí ani trochu, ale neznám ho osobně a z mediálních výstupů si člověk může udělat zkreslený pohled. Každopádně pokud by tenhle tým přivezl medaile, zlobit se nebudu. Šance je možná největší za poslední roky, síla top týmů je letos imo trochu níže než obvykle.
Ad Kváča
Gólman skvělý, přeji mu úspěch. Ta averze pramení asi z toho, že se tu v určitém období choval trochu jako primadona. Ale zase nic děsivého, mladej kluk, kterýmu se začalo dařit, být o něj zájem a tak mu to lehce stouplo do hlavy. Osobně si myslím, že už je zase trochu jinde.
Všechno nejlepší pane prezidente! Jednou za rok tohle prohlásím s chutí a v září to není... Tak hodně zdraví Edo, vítej v ideálním věku. ;-)
S Pešánem to mám stejný, uznávám jeho odborné kvality, i se mi líbí snaha o aktivní herní projev. Lidsky a chováním mi nesedí ani trochu, ale neznám ho osobně a z mediálních výstupů si člověk může udělat zkreslený pohled. Každopádně pokud by tenhle tým přivezl medaile, zlobit se nebudu. Šance je možná největší za poslední roky, síla top týmů je letos imo trochu níže než obvykle.
Ad Kváča
Gólman skvělý, přeji mu úspěch. Ta averze pramení asi z toho, že se tu v určitém období choval trochu jako primadona. Ale zase nic děsivého, mladej kluk, kterýmu se začalo dařit, být o něj zájem a tak mu to lehce stouplo do hlavy. Osobně si myslím, že už je zase trochu jinde.
Všechno nejlepší pane prezidente! Jednou za rok tohle prohlásím s chutí a v září to není... Tak hodně zdraví Edo, vítej v ideálním věku. ;-)
20.05.2021, 13:24
19.05.2021, 21:15
19.05.2021, 20:28
19.05.2021, 11:19
19.05.2021, 10:56
Já chápu, že kluby ty příjmy ze vstupného těžko nahrazují. Tím spíš, že i to vracení již zaplaceného DPH z permanentek je na dlouhé lokty. Ale na druhou stranu - zbavit se odpovědnosti nějakým prohlášením, jako to udělal prasoMíra, nejde. Plnění neproběhlo, kdo zaplatil má legitimní nárok na vrácení. Ale co mě dostalo, byla reakce na HK fóru, že by se do toho měl vložit Mirek. To je jak známé naivní povzdechnutí z dávných let. Kdyby to tak věděl soudruh Gottwald...
Osobně jsem přesvědčen, že pro příští sezónu změní všechny kluby obchodní podmínky tak, aby v případě, že se hrát nebude, peníze vracet nemusely.
Osobně jsem přesvědčen, že pro příští sezónu změní všechny kluby obchodní podmínky tak, aby v případě, že se hrát nebude, peníze vracet nemusely.
18.05.2021, 13:56
18.05.2021, 13:18
Novinář dělá svou práci. Má kritika nebyla vůči tomu samotnému rozhovoru, nebo tomu jak byl veden. Já bych v něm na místě Alberta vystupoval s větší pokorou, ale každý je jiný. Jen si myslím, že kdyby se podobně některý hráč v rozhovoru pro klubový web vyjádřil na adresu třeba Standy, nebo Sailyho, tak to tlačítko publikovat bude zešedlé dřív, než autor sebere odvahu na něj kliknout. A mělo to tak imho být i v tomto případě. Pokus si k tomu chtěl Albert něco říci (a chápu, že chtěl), mělo to vyjít třeba ve Sportu. Venca tu prostě není jen nějaký bývalý trenér. Je to klubová legenda a s těmi by se mělo zacházet jinak.
Souhlasím s Kohym, že i Václav měl ve veřejných vyjádřeních volit diplomatičtější slovník. A ani on není neomylný. Mohl se mýlit i s názorem na Michnáče, ačkoli bych na to moc nevsadil. Ale trochu mě zaráží, jak rychle se ze spasitele stal někým, do koho dovolíme na klubovém webu kopnout. A otevřeně říkám, že jsem z toho smutnej.
Souhlasím s Kohym, že i Václav měl ve veřejných vyjádřeních volit diplomatičtější slovník. A ani on není neomylný. Mohl se mýlit i s názorem na Michnáče, ačkoli bych na to moc nevsadil. Ale trochu mě zaráží, jak rychle se ze spasitele stal někým, do koho dovolíme na klubovém webu kopnout. A otevřeně říkám, že jsem z toho smutnej.
18.05.2021, 09:05
Že si hráč nesedne s trenérem se stává, nemusí to být vina ani jednoho z nich. I druhou šanci pro Alberta svým způsobem chápu. Ale na Kohyho místě bych tohle a v tenhle moment ven na klubovém webu nepustil. V prosinci, až by měl Michnáč průměr bod na zápas, prosím. Takhle to na mě působí jako poněkud laciné kopnutí do chlapa, který tenhle klub 2x vrátil do extraligy...
Edit: Marsch byl rychlejší.
Edit: Marsch byl rychlejší.
17.05.2021, 16:19
15.05.2021, 19:43
Jméno Smejkal fanoušci Motoru mají spojené spíše s nepříjemnými konotacemi, ale výkony mladého Smejka v přípravě se mi docela líbily. Tak gratulace k nominaci na MS!
2 Vanta
Dík. V pondělí prověřím, jestli jim tam neleží už dlouho upražená.
2 Vanta
Dík. V pondělí prověřím, jestli jim tam neleží už dlouho upražená.
15.05.2021, 10:16
14.05.2021, 15:15
Špatně jsem to formuloval, takže upřesnění. S dobrou surovinou zvládne na Aeropressu udělat dobrou kávu každý. Mistr na tom pak udělá lepší kávu než polovina "baristů".
Jinak souhlas, že menší kluziště je ok v případě naprosté špičky, ale jak klesá kvalita hráčů, tak se na menším kluzišti vytrácí hokej. Ostatně ukázalo to i finále pralesa, kde při vší úctě k Dukle, nebylo náhodou, že vyhrávala na menším kluzišti na Kladně. Jinak ale snahu o sjednocení pravidel jednoznačně kvituju.
Jinak souhlas, že menší kluziště je ok v případě naprosté špičky, ale jak klesá kvalita hráčů, tak se na menším kluzišti vytrácí hokej. Ostatně ukázalo to i finále pralesa, kde při vší úctě k Dukle, nebylo náhodou, že vyhrávala na menším kluzišti na Kladně. Jinak ale snahu o sjednocení pravidel jednoznačně kvituju.
14.05.2021, 10:54
Pozor, já proti opravdickýmu turkovi nic nemám! Dokonce ani v té české podobě, která má blízko cuppingu, kterým kvalitu kávy posuzují degustátoři. Jen musí být kvalitní a čerstvá surovina, dobře namletá a hlavně se to musí vypít rychle! Protože po pár minutách to není pití pro opravdový chlapy, ale pro prasata (zdravím skutečné prase Mirka S i kávočuníka Mirka K.).
Jinak jsi mě ovšem svým odstavcem o hipsterech na koloběžkách a sójovým latté naprosto odboural!
A právě kvůli snadnosti opláchnutí jsem si oblíbil Aeropress. Je to fajn na cesty, snadný a když člověk ví co dělá, výsledek je lepší než v polovině kaváren u nás.
2 Alistair
Nebyla to Coava ta honduraská? Taková světleji pražená, oříšková chuť? Na filtr skvělá. Kde ti proboha řekli, že čokoládová chuť = míň kvalitní? To je daný jen odrůdou a klimatickými podmínkami, případně pražením. Pokud je pro někoho Kona nekvalitní, tak ať si do ní nakape trochu citrónu a bude z toho mít kvalitní Afriku...
Jinak jsi mě ovšem svým odstavcem o hipsterech na koloběžkách a sójovým latté naprosto odboural!
A právě kvůli snadnosti opláchnutí jsem si oblíbil Aeropress. Je to fajn na cesty, snadný a když člověk ví co dělá, výsledek je lepší než v polovině kaváren u nás.
2 Alistair
Nebyla to Coava ta honduraská? Taková světleji pražená, oříšková chuť? Na filtr skvělá. Kde ti proboha řekli, že čokoládová chuť = míň kvalitní? To je daný jen odrůdou a klimatickými podmínkami, případně pražením. Pokud je pro někoho Kona nekvalitní, tak ať si do ní nakape trochu citrónu a bude z toho mít kvalitní Afriku...
14.05.2021, 09:31
Tak jo. Sami jste si to zavinili! Přednášku o historii a zpracování kávy si necháme na chystaný YT pořad Zábavná zrnka, ok?
1. Robusta vs Arabica
Pravdou je, že špatná pověst Robusty u nás je do značné míry zasloužená, takže to přirovnání, které tu někdo psal, úplně mimo mísu není. Je to primárně dáno tím, že se sem dlouhé roky vozilo to nejhorší a nejlevnější, co se z této odrůdy dá ve světě nakoupit a tak když sem po revoluci dorazila Arabica, ten rozdíl byl tak propastný, že si hodně lidí vytvořilo zkratku Arabica dobrá, Robusta hnus. Tím spíš, když tu většina pila tzv. českýho turka, protože když se Robusta nechá v horké vodě lohovat dlouho, je výsledkem nepoživatelně odporná břečka, kterou s chutí z půlitru pije jen dobytek Kemir.
Robusta je levnější, protože rychleji plodí a není tak citlivá na změny počasí jako Arabica, díky vyššímu obsahu kofeinu, který působí jako přírodní antipesticid je také odolnější vůči škůdcům. S tím, že je levná pak souvisí i to, že jí pěstitelé a pražírny nevěnují stejnou péči jako odrůdám Arabiky. Od sběru, přes sušení a skladování, až po pražení. Chcete levný kafe, tak tady ho máte. Se vším všudy. Za Robustu nejsme ochotni tolik zaplatit, často je používána jen jako přísada do směsí, která má zajistit lepší cremu pro domácí přípravu espressa. Směs s Robustou není tak citlivá na přesné mletí a tak dokáže vykouzlit něco jako crema i lidem, kteří s pákovkou neumí moc zacházet. Takže producentů, kteří s ní zachází se správnou péčí, moc není. Mezi znalci kávy ale najdete dost lidí, kteří na kvalitní Robustu nedají dopustit. Mně osobně ale nechutná, snad s výjimkou jávské Valhally a to pouze na mašině. Přes filtr jsem Robustu, která by mi chutnala, ještě nenašel.
2. Žebříček
Můj osobní by vypadal takto:
1. Hawaii Kona (už ten název, pro surfaře ani nic lepšího existovat nemůže...)
2. Jamaica Blue Mountain
Tohle jsou pro mou hubu bezkonkurenčně nejlepší kávy, buhužel pro nás normální smrtelníky jsou drahý jako prase. Kopi Luwak jsem nezařadil, pro mě osobně je to spíš káva s hezkým příběhem pro snoby, neoslovila mě. Následují kávy pro každodenní pití.
3. Australia Skybury (skvělá káva, která se v poslední době blbě shání)
4. Nicaragua Maragogype
5. Cuba Serrano Lavada
Já vím, nemám tam žádný Afriky. Mně moc káva s vyšší aciditou nešmakuje, takže ty africký citrony nemusím.
3. Jak a na čem?
Vyzkoušel jsem snad všechny způsoby přípravy kávy a zůstal u 2. Double shoty na mašině a Aeropress pro filtry, podle nálady, chuti a odrůdy. Některé kávy mi chutnají víc filtrované, Skybury a Lavada mám raději v mašině.
A jestli budete zlobit, přijde další díl!
A na závěr k hokeji. Rád bych připomenul, že jste tu nedávno s velkou pompou vítali hokejistu, který má stejnou výšku jako ze sachru vykukující čahoun Q. Podle Kohyho (soupiska) je dokonce o 2 cm nižší. Nižší kurwa, nižší! Ale asi to měřil nějakým krejčovským metrem, nikdy mi Guli menší než já nepřišel.
1. Robusta vs Arabica
Pravdou je, že špatná pověst Robusty u nás je do značné míry zasloužená, takže to přirovnání, které tu někdo psal, úplně mimo mísu není. Je to primárně dáno tím, že se sem dlouhé roky vozilo to nejhorší a nejlevnější, co se z této odrůdy dá ve světě nakoupit a tak když sem po revoluci dorazila Arabica, ten rozdíl byl tak propastný, že si hodně lidí vytvořilo zkratku Arabica dobrá, Robusta hnus. Tím spíš, když tu většina pila tzv. českýho turka, protože když se Robusta nechá v horké vodě lohovat dlouho, je výsledkem nepoživatelně odporná břečka, kterou s chutí z půlitru pije jen dobytek Kemir.
Robusta je levnější, protože rychleji plodí a není tak citlivá na změny počasí jako Arabica, díky vyššímu obsahu kofeinu, který působí jako přírodní antipesticid je také odolnější vůči škůdcům. S tím, že je levná pak souvisí i to, že jí pěstitelé a pražírny nevěnují stejnou péči jako odrůdám Arabiky. Od sběru, přes sušení a skladování, až po pražení. Chcete levný kafe, tak tady ho máte. Se vším všudy. Za Robustu nejsme ochotni tolik zaplatit, často je používána jen jako přísada do směsí, která má zajistit lepší cremu pro domácí přípravu espressa. Směs s Robustou není tak citlivá na přesné mletí a tak dokáže vykouzlit něco jako crema i lidem, kteří s pákovkou neumí moc zacházet. Takže producentů, kteří s ní zachází se správnou péčí, moc není. Mezi znalci kávy ale najdete dost lidí, kteří na kvalitní Robustu nedají dopustit. Mně osobně ale nechutná, snad s výjimkou jávské Valhally a to pouze na mašině. Přes filtr jsem Robustu, která by mi chutnala, ještě nenašel.
2. Žebříček
Můj osobní by vypadal takto:
1. Hawaii Kona (už ten název, pro surfaře ani nic lepšího existovat nemůže...)
2. Jamaica Blue Mountain
Tohle jsou pro mou hubu bezkonkurenčně nejlepší kávy, buhužel pro nás normální smrtelníky jsou drahý jako prase. Kopi Luwak jsem nezařadil, pro mě osobně je to spíš káva s hezkým příběhem pro snoby, neoslovila mě. Následují kávy pro každodenní pití.
3. Australia Skybury (skvělá káva, která se v poslední době blbě shání)
4. Nicaragua Maragogype
5. Cuba Serrano Lavada
Já vím, nemám tam žádný Afriky. Mně moc káva s vyšší aciditou nešmakuje, takže ty africký citrony nemusím.
3. Jak a na čem?
Vyzkoušel jsem snad všechny způsoby přípravy kávy a zůstal u 2. Double shoty na mašině a Aeropress pro filtry, podle nálady, chuti a odrůdy. Některé kávy mi chutnají víc filtrované, Skybury a Lavada mám raději v mašině.
A jestli budete zlobit, přijde další díl!
A na závěr k hokeji. Rád bych připomenul, že jste tu nedávno s velkou pompou vítali hokejistu, který má stejnou výšku jako ze sachru vykukující čahoun Q. Podle Kohyho (soupiska) je dokonce o 2 cm nižší. Nižší kurwa, nižší! Ale asi to měřil nějakým krejčovským metrem, nikdy mi Guli menší než já nepřišel.
Zaregistrujte si své uživatelské jméno a nikdo se za vás již na fóru nebude vydávat! Základní registrace je zdarma.
Jsou diskuse vaším denním chlebem? Pořiďte si profi-registraci s vlastní ikonkou, prohledáváním dalšími službami. To vše jen za jednu SMS! více o profi registraci.
- Chcete-li udělat nový řádek, stačí zařádkovat enterem, netřeba používat html tagy.
- Děkujeme, že se zde na fóru budete chovat jako slušní lidé.
Redakce si vyhrazuje právo ve výjimečných případech smazat vulgární, urážlivé nebo nesmyslné příspěvky.