Diskusní fórum
Zaregistrujte se ZDARMA nebo využijte výhody PROFI registrace. Více čtěte níže.
03.01.2017, 22:56
03.01.2017, 21:58
Ještě jsem zapomněl na Kondora. Pokud on bude fit, tak by mi stačil ten jeden centr a budu spokojen.
03.01.2017, 21:56
Naštěstí jen natažený. Jak si myslím, že gólmana nepotřebujeme a obranu máme výbornou bez debat, tak ještě útočníka nebo dva potřebujeme, na tom si trvám. Nevěřím, že hráči jako Guman nebo Prokeš, nás v případě zranění opor dotáhnou do extraligy, bohužel. Hlavně pořád nemáme dobrého centra na buly!
03.01.2017, 21:41
"České Budějovice přišly o Miloslava Čermáka. Střelec šestnácti branek a autor osmnácti asistencí má natažený vaz v kotníku. Mimo hru může být až na tři týdny." Tak snad se dá rychle dohromady
03.01.2017, 16:41
03.01.2017, 16:39
03.01.2017, 16:33
Děkuji vedení za příchod Slamáka, už jsem lehce přestával doufat. Teď už jen zlanařit toho Vencu Nedorosta, což?
03.01.2017, 16:33
Za Nováka jsem fakt rád. V té jedné sezóně, co tu hrál, byl dozadu super. Nevím sice v jaké je formě, nicméně jeho zkušenosti jsou k nezaplacení. A například Vráblo, když pak hraje vedle někoho takovýho, neskutečně roste. Naše obrana na soupisce momentálně obrovsky silná. Na 1. ligu o několik pater jinde. Tak snad se nám budou vyhýbat zranění a budeme moci s touto obranou vstoupit do play off...to se pak není čeho bát.
03.01.2017, 16:06
Hele nezlob, to spis abychom spolu zasli do vatiku na tankovou dvandu nebo se treba domluvime na soudek zminovanyho zumberku :D
Protoze od desitky, obecne az na par vyjimek, kor este v kelimku a navic este k tomu u nas v BA (bohuzel :-(), je dost fantasmagoricka predstava ocekavat nejakou laskominu :DDD
Protoze od desitky, obecne az na par vyjimek, kor este v kelimku a navic este k tomu u nas v BA (bohuzel :-(), je dost fantasmagoricka predstava ocekavat nejakou laskominu :DDD
03.01.2017, 15:56
03.01.2017, 15:43
Jj, mas pravdu, jinak ja jsem predtim ten primer zjevne nepochopil spravne. Ale o tom, ze granule prave tim mletim ci lisovanim (tj. pusobenim tepla pri zpracovani) neprijdou o cast tech sensorickych vlastnosti me asi nepresvedcis. Tim netvrdim ze nejde varit z granuli vytecny pivo.
03.01.2017, 15:29
Já bych měl jen připomínku k organizaci za výčepem.
Je-li v baráku plno, není možné, aby jeden člověk točil pivo, kasíroval a ještě k tomu občas vydával něco dalšího (zkušenost s výčepem za VIP tribunou, kdy jeden člověk se mě zeptal co si dám, následně vzal z držáku kelímky, natočil to (roztočíno neměl), podal mi brambůrky, zkasíroval mě).
Navrhuji angažovat k pípě minimálně na přestávky jednoho "točiče" (který se bude starat jen o to, aby měl před sebou plné kelímky) a někoho kdo bude vydávat a kasírovat. Vím že Budvar třeba na festivalech má vždy u pípy člověka který točí a točí a před ním u pultu je další člověk který vydává a kasíruje.
Je-li v baráku plno, není možné, aby jeden člověk točil pivo, kasíroval a ještě k tomu občas vydával něco dalšího (zkušenost s výčepem za VIP tribunou, kdy jeden člověk se mě zeptal co si dám, následně vzal z držáku kelímky, natočil to (roztočíno neměl), podal mi brambůrky, zkasíroval mě).
Navrhuji angažovat k pípě minimálně na přestávky jednoho "točiče" (který se bude starat jen o to, aby měl před sebou plné kelímky) a někoho kdo bude vydávat a kasírovat. Vím že Budvar třeba na festivalech má vždy u pípy člověka který točí a točí a před ním u pultu je další člověk který vydává a kasíruje.
03.01.2017, 15:05
Ale já se tu vůbec nebavím o tom jaké pivo je lepší, jestli z kukuřice a s chmelem a nebo z ječného sladu a s jehličím. Tím jsem chtěl jen říct, že Pivo = vaření sladu (jakéhokoliv- ječného, pšeničného, rýžového ...) a následný kvašení. Chmel je až koření který mu dodá chuť a vůni (a dříve hlavně i "pasterizaci"). Opravil bych tě s tou teplotou při vaření chmele. Ve výrobě českého ležáku se v 99% používá jen jedna teplota kdy se přidává chmel, a tou je bod varu. V jiných stylech se ještě používá tzv chmelení za studena kdy se přidá chmel do kvasné kádě a při cold crushing kdy se pivo ochladí na cca 1 stupeň. Ty dvě teploty sis určitě popletl s délkou varu chmele. Pokud chmel přidáš na začátku chmelovaru tak je to na hořkost a když ke konci tak už z něj moc hořkosti nedostaneš, ale je na aroma.
Abych se vrátil ke granule x šištice:
Granule je chmel zbavený všech nepotřebných lístků, stonku a nečistot, který se rozemele na prach a následně slisuje.
Lisovaný chmel (Budvar) je chmel zbavený nežádoucí chmelové a cizí příměsi.
Chmelová šištice (např. Žumberk) je jen usušený chmel.
Lisování a nebo granulování chmele je z důvodu snadné přepravy, lepšího skladování a i delší trvanlivosti a určitě to není proto, že by s tím pivovary něco šidily atd. Samozřejmě, že nějaký extratky jsou jiná..., ale já reagoval na speedrovo tzv. kdo používá granule je looser, což je extrémní blbost
Pardon za tapetu ...
PS: skorošvagr z Irska byl ze zápasu s Benátkama nadšenej. Sice jsem ho krotil, že bejt tu jinej tým než Bencle tak je to ještě lepší, ale i tak se mu to líbilo.
Abych se vrátil ke granule x šištice:
Granule je chmel zbavený všech nepotřebných lístků, stonku a nečistot, který se rozemele na prach a následně slisuje.
Lisovaný chmel (Budvar) je chmel zbavený nežádoucí chmelové a cizí příměsi.
Chmelová šištice (např. Žumberk) je jen usušený chmel.
Lisování a nebo granulování chmele je z důvodu snadné přepravy, lepšího skladování a i delší trvanlivosti a určitě to není proto, že by s tím pivovary něco šidily atd. Samozřejmě, že nějaký extratky jsou jiná..., ale já reagoval na speedrovo tzv. kdo používá granule je looser, což je extrémní blbost
Pardon za tapetu ...
PS: skorošvagr z Irska byl ze zápasu s Benátkama nadšenej. Sice jsem ho krotil, že bejt tu jinej tým než Bencle tak je to ještě lepší, ale i tak se mu to líbilo.
03.01.2017, 15:01
Tady ta pojednání mi připmněla poslední fotbal, na kterém jsem zatím byl - na jaře 2003 se Brno rozhodlo kvůli otřesnému diváckému nezájmu dávat na zápas s Olomoucí lístky asi za 5 Kč (nevím už přesně, ale bylo to skoro zadarmo). Přišlo 8 tisíc lidí (zhruba čtyřnásobek tehdy obvyklé návštěvy) a byla to fakt parádní reklama na fotbal: 0:0, na střely 1:1.
03.01.2017, 14:43
Zaregistrujte si své uživatelské jméno a nikdo se za vás již na fóru nebude vydávat! Základní registrace je zdarma.
Jsou diskuse vaším denním chlebem? Pořiďte si profi-registraci s vlastní ikonkou, prohledáváním dalšími službami. To vše jen za jednu SMS! více o profi registraci.
- Chcete-li udělat nový řádek, stačí zařádkovat enterem, netřeba používat html tagy.
- Děkujeme, že se zde na fóru budete chovat jako slušní lidé.
Redakce si vyhrazuje právo ve výjimečných případech smazat vulgární, urážlivé nebo nesmyslné příspěvky.
"Chci být tam, kde mě chtějí. Kde ne, tam určitě nebudu."