Diskusní fórum
Zaregistrujte se ZDARMA nebo využijte výhody PROFI registrace. Více čtěte níže.
Filtr: výpis příspěvků ze dne "2017-1-3" | vypnout filtr
03.01.2017, 22:56
03.01.2017, 21:58
Ještě jsem zapomněl na Kondora. Pokud on bude fit, tak by mi stačil ten jeden centr a budu spokojen.
03.01.2017, 21:56
Naštěstí jen natažený. Jak si myslím, že gólmana nepotřebujeme a obranu máme výbornou bez debat, tak ještě útočníka nebo dva potřebujeme, na tom si trvám. Nevěřím, že hráči jako Guman nebo Prokeš, nás v případě zranění opor dotáhnou do extraligy, bohužel. Hlavně pořád nemáme dobrého centra na buly!
03.01.2017, 21:41
"České Budějovice přišly o Miloslava Čermáka. Střelec šestnácti branek a autor osmnácti asistencí má natažený vaz v kotníku. Mimo hru může být až na tři týdny." Tak snad se dá rychle dohromady
03.01.2017, 16:41
03.01.2017, 16:39
03.01.2017, 16:33
Děkuji vedení za příchod Slamáka, už jsem lehce přestával doufat. Teď už jen zlanařit toho Vencu Nedorosta, což?
03.01.2017, 16:33
Za Nováka jsem fakt rád. V té jedné sezóně, co tu hrál, byl dozadu super. Nevím sice v jaké je formě, nicméně jeho zkušenosti jsou k nezaplacení. A například Vráblo, když pak hraje vedle někoho takovýho, neskutečně roste. Naše obrana na soupisce momentálně obrovsky silná. Na 1. ligu o několik pater jinde. Tak snad se nám budou vyhýbat zranění a budeme moci s touto obranou vstoupit do play off...to se pak není čeho bát.
03.01.2017, 16:06
Hele nezlob, to spis abychom spolu zasli do vatiku na tankovou dvandu nebo se treba domluvime na soudek zminovanyho zumberku :D
Protoze od desitky, obecne az na par vyjimek, kor este v kelimku a navic este k tomu u nas v BA (bohuzel :-(), je dost fantasmagoricka predstava ocekavat nejakou laskominu :DDD
Protoze od desitky, obecne az na par vyjimek, kor este v kelimku a navic este k tomu u nas v BA (bohuzel :-(), je dost fantasmagoricka predstava ocekavat nejakou laskominu :DDD
03.01.2017, 15:56
03.01.2017, 15:43
Jj, mas pravdu, jinak ja jsem predtim ten primer zjevne nepochopil spravne. Ale o tom, ze granule prave tim mletim ci lisovanim (tj. pusobenim tepla pri zpracovani) neprijdou o cast tech sensorickych vlastnosti me asi nepresvedcis. Tim netvrdim ze nejde varit z granuli vytecny pivo.
03.01.2017, 15:29
Já bych měl jen připomínku k organizaci za výčepem.
Je-li v baráku plno, není možné, aby jeden člověk točil pivo, kasíroval a ještě k tomu občas vydával něco dalšího (zkušenost s výčepem za VIP tribunou, kdy jeden člověk se mě zeptal co si dám, následně vzal z držáku kelímky, natočil to (roztočíno neměl), podal mi brambůrky, zkasíroval mě).
Navrhuji angažovat k pípě minimálně na přestávky jednoho "točiče" (který se bude starat jen o to, aby měl před sebou plné kelímky) a někoho kdo bude vydávat a kasírovat. Vím že Budvar třeba na festivalech má vždy u pípy člověka který točí a točí a před ním u pultu je další člověk který vydává a kasíruje.
Je-li v baráku plno, není možné, aby jeden člověk točil pivo, kasíroval a ještě k tomu občas vydával něco dalšího (zkušenost s výčepem za VIP tribunou, kdy jeden člověk se mě zeptal co si dám, následně vzal z držáku kelímky, natočil to (roztočíno neměl), podal mi brambůrky, zkasíroval mě).
Navrhuji angažovat k pípě minimálně na přestávky jednoho "točiče" (který se bude starat jen o to, aby měl před sebou plné kelímky) a někoho kdo bude vydávat a kasírovat. Vím že Budvar třeba na festivalech má vždy u pípy člověka který točí a točí a před ním u pultu je další člověk který vydává a kasíruje.
03.01.2017, 15:05
Ale já se tu vůbec nebavím o tom jaké pivo je lepší, jestli z kukuřice a s chmelem a nebo z ječného sladu a s jehličím. Tím jsem chtěl jen říct, že Pivo = vaření sladu (jakéhokoliv- ječného, pšeničného, rýžového ...) a následný kvašení. Chmel je až koření který mu dodá chuť a vůni (a dříve hlavně i "pasterizaci"). Opravil bych tě s tou teplotou při vaření chmele. Ve výrobě českého ležáku se v 99% používá jen jedna teplota kdy se přidává chmel, a tou je bod varu. V jiných stylech se ještě používá tzv chmelení za studena kdy se přidá chmel do kvasné kádě a při cold crushing kdy se pivo ochladí na cca 1 stupeň. Ty dvě teploty sis určitě popletl s délkou varu chmele. Pokud chmel přidáš na začátku chmelovaru tak je to na hořkost a když ke konci tak už z něj moc hořkosti nedostaneš, ale je na aroma.
Abych se vrátil ke granule x šištice:
Granule je chmel zbavený všech nepotřebných lístků, stonku a nečistot, který se rozemele na prach a následně slisuje.
Lisovaný chmel (Budvar) je chmel zbavený nežádoucí chmelové a cizí příměsi.
Chmelová šištice (např. Žumberk) je jen usušený chmel.
Lisování a nebo granulování chmele je z důvodu snadné přepravy, lepšího skladování a i delší trvanlivosti a určitě to není proto, že by s tím pivovary něco šidily atd. Samozřejmě, že nějaký extratky jsou jiná..., ale já reagoval na speedrovo tzv. kdo používá granule je looser, což je extrémní blbost
Pardon za tapetu ...
PS: skorošvagr z Irska byl ze zápasu s Benátkama nadšenej. Sice jsem ho krotil, že bejt tu jinej tým než Bencle tak je to ještě lepší, ale i tak se mu to líbilo.
Abych se vrátil ke granule x šištice:
Granule je chmel zbavený všech nepotřebných lístků, stonku a nečistot, který se rozemele na prach a následně slisuje.
Lisovaný chmel (Budvar) je chmel zbavený nežádoucí chmelové a cizí příměsi.
Chmelová šištice (např. Žumberk) je jen usušený chmel.
Lisování a nebo granulování chmele je z důvodu snadné přepravy, lepšího skladování a i delší trvanlivosti a určitě to není proto, že by s tím pivovary něco šidily atd. Samozřejmě, že nějaký extratky jsou jiná..., ale já reagoval na speedrovo tzv. kdo používá granule je looser, což je extrémní blbost
Pardon za tapetu ...
PS: skorošvagr z Irska byl ze zápasu s Benátkama nadšenej. Sice jsem ho krotil, že bejt tu jinej tým než Bencle tak je to ještě lepší, ale i tak se mu to líbilo.
03.01.2017, 15:01
Tady ta pojednání mi připmněla poslední fotbal, na kterém jsem zatím byl - na jaře 2003 se Brno rozhodlo kvůli otřesnému diváckému nezájmu dávat na zápas s Olomoucí lístky asi za 5 Kč (nevím už přesně, ale bylo to skoro zadarmo). Přišlo 8 tisíc lidí (zhruba čtyřnásobek tehdy obvyklé návštěvy) a byla to fakt parádní reklama na fotbal: 0:0, na střely 1:1.
03.01.2017, 14:43
03.01.2017, 14:37
jáchym: Já na Dynamo chodil v 90. letech, kdy krásu výsledku 0:0 kazili anarchisti Poborský, Vácha, Obšitník a občas i Fujdiar, byť ten občas velice sympaticky pálil do oblak Postupem času ovšem začalo být vše tak jak má a kupříkladu duely s Příbramí či Hradcem Králové patřily k nezapomenutelným zážitkům
=M=fans: Včera jsem se na Bokrošovy ovečky se Švédama díval - asi od 3. minuty. Nejprve jsem si myslel, dle dresů, že Švédi hrajou s Islandem. Neb kvůli zoufalé obraně modrých a i viditelnému mizernému bruslení některých jedinců. Pak jsem se dovtípil, že jde o Slováky. Ne, že by naši junioři nějak zářili, ale slovenskej výběr mi teda přišel hodně slabej.
=M=fans: Včera jsem se na Bokrošovy ovečky se Švédama díval - asi od 3. minuty. Nejprve jsem si myslel, dle dresů, že Švédi hrajou s Islandem. Neb kvůli zoufalé obraně modrých a i viditelnému mizernému bruslení některých jedinců. Pak jsem se dovtípil, že jde o Slováky. Ne, že by naši junioři nějak zářili, ale slovenskej výběr mi teda přišel hodně slabej.
03.01.2017, 14:12
03.01.2017, 14:07
03.01.2017, 13:54
Tak tady ještě jedno taima, btw. sám tiskový director našeho nejofenzivnějšího klubu soutěže je velkým podporovatelem a členem, čímž se staví do role vodokázače-vínopíče:
odkaz
Čas videa od 5:59
odkaz
Čas videa od 5:59
03.01.2017, 13:20
03.01.2017, 13:13
Dneska alespoň pro mě velmi zajímavá témata: historie hokeje v ČB, špičková kvalita budějovického piva a nakonec jako bonbónek návrat odchovance a mistra světa...
03.01.2017, 13:07
Super zpráva, Slamák je nejen kvalitní hokejista, ale taky fajn kluk do kabiny. Hodně štěstí do boje za Motor
03.01.2017, 12:31
To si dovolim nesouhlasit, paralelne bych videl jako lepsi pivo z kukuricneho sladu a z chmelu nez z jecneho sladu a z jehlici. Hlavni prinos chmele (at uz hlavek nebo jemnym tlakem slisovanym aby nedoslo k zahrati - to je ten budvarsky) oproti vsemoznym granulim (ztrata vlastnsoti pri lisovani kvuli teplote), extraktum prip. isoextraktum je v sensorickych vlastnostech. Kde se prave pri dvojim vareni - pri jedne teplote ziskavaji z chmele horciny (ano tam se klidne chmel da nahradit extrakty a podobne, jde nej o horkost) a pri druhe teplote se uvolnuji latky ovlivnujici chut a vuni. Proto prumyslove pivovary sice horkost nazenou ale chut a vuni chemii nenahradi. Pro zajimavost nejmenovane oblibovane prumyslove pivovary pouzivaji isoextrakty nejen z duvodu nizke ceny za horkost aniz by pritom vyuzivali take jeho bezbarvosti (byly vynalezeny k chmeleni exotickych piv napr Corona a podobne kde barva byla na skodu) ale ze sekudnarnim a neplanovanym efektem je lepsi pena...
03.01.2017, 12:30
tak super :-) vrabci stebetali tak dlouho az to co se septalo se stalo skutkem :-) za mne super posila. uz se tesim az ho uvidim na lede. Jeste kdyby klapla jedna posila o ktere se mluvi tak by uz bylo zadelano na dream team :-) ale musime k tomu pristupovat pokorne.. do baraze je cesta jeste hodne dlouha a prejme si aby krok po krucku se naplnily nase sny a tuzby dle hesla #spoluzavelkymsnem :-)
03.01.2017, 12:29
Ještě k tomu výročí: přijde mi naprosto neuvěřitelný, že k více než třetině zápasů, které Motor historicky odehrál v nejvyšší soutěži, nastoupil Ruda.
03.01.2017, 12:28
Včera na tuto otázku odpovídal pan Kučera (Kohy) v rubrice Ptejte se na tomto webu: Na play-off omezení není, v baráži mohou za zúčastněné kluby nastoupit pouze ti hráči, kteří v sezóně za příslušný klub odehráli minimálně 15 utkání (základní část + play-off), ale platí určité výjimky (pro kmenové hráče a brankáře).
S pozdravem Tomáš Kučera
S pozdravem Tomáš Kučera
03.01.2017, 12:26
03.01.2017, 12:23
03.01.2017, 12:22
03.01.2017, 12:21
Jenom mi pánové, prosím, připomeňte: na účast v play off být hráčem na 15 zápasů, nebo je i všechny odehrát?
03.01.2017, 12:15
Tak ještě Nedorosta a myslím že kádr bude opravdu hodně silný.Jasný asi je že tyhle kluci nám budou chtít pomoc s postupem a pak asi pudou ještě někam ven.
03.01.2017, 12:12
Tak uvidíme co předvede Slamák.Kvalita , zkušenosti tu určitě jsou.Na první ligu musí vynikat . Uvidíme kdo zůstane na lávce.Vypadá to na Žovku jelikož jsem Mazance viděl s obvázanou rukou na tribuně při zápase s Benátky.Momentálně máme 10 obránců do hry.Už teď je asi jasné že další sezónu tu nebude Zíb podle mě.Muška je furt zraněný.Ale je dobře že je tolik lidí protože playoff bude ostré.
03.01.2017, 12:10
03.01.2017, 12:09
Přirovnání k polívce z pytlíku by to bylo kdyby vařili ze sladového výtažku. Z celých šištic vaří napřiklad pivovar Žumberk, Budvar rozhodně ne! Přečti si něco o chmelových produktech: odkaz
A hlavně chmel není na pivu to nejdůležitější, ten se dá nahradit třeba i jehličím. Pivo dělá hlavně slad a kvasnice!
A hlavně chmel není na pivu to nejdůležitější, ten se dá nahradit třeba i jehličím. Pivo dělá hlavně slad a kvasnice!
03.01.2017, 11:21
Jinak díky za připomenutí historické první ligové sezóny v tehdejším Československu. Nezbývá než si přát, aby letošní 80. výročí slavil Motor opět v nejvyšší soutěži. Sám jsem si ta průkopnická léta právě připomněl v hezké vzpomínkové knížce Hvězdy z rybníků od Ludvíka Mühlsteina. Z dnešního pohledu se mnohým líčení událostí z hokejového pravěku určitě bude jevit jako pohádka nebo fantasy...:-)
03.01.2017, 11:10
03.01.2017, 11:10
Pokud mám na výběr, tak jedině Budvar. Doma v Budějcích nejraději kroužek, nejlépe v Masnejch!
03.01.2017, 10:52
To je asi jako vyčítat modernímu zemědělci používající nejnovější Zetor, že si chce práci ulehčit když nepoužívá volka a pluh. A hlavně filtrace hlávek je o hodně snažší než filtrace rozpuštěných pelet. Apropo Budvar taky nepoužívá čisté usušené hlávky chmele, ale chmel lisovaný ze kterého se taky odstraňují nežádoucí látky.
Zaregistrujte si své uživatelské jméno a nikdo se za vás již na fóru nebude vydávat! Základní registrace je zdarma.
Jsou diskuse vaším denním chlebem? Pořiďte si profi-registraci s vlastní ikonkou, prohledáváním dalšími službami. To vše jen za jednu SMS! více o profi registraci.
- Chcete-li udělat nový řádek, stačí zařádkovat enterem, netřeba používat html tagy.
- Děkujeme, že se zde na fóru budete chovat jako slušní lidé.
Redakce si vyhrazuje právo ve výjimečných případech smazat vulgární, urážlivé nebo nesmyslné příspěvky.
"Chci být tam, kde mě chtějí. Kde ne, tam určitě nebudu."