Banes Motor České Budějovice

Diskusní fórum


Vložení příspěvku do fóra
Klikněte pro vložení. Klikněte pro vložení. Klikněte pro vložení. Klikněte pro vložení. Klikněte pro vložení. Klikněte pro vložení. Klikněte pro vložení. Klikněte pro vložení. Klikněte pro vložení. Klikněte pro vložení. Klikněte pro vložení. Klikněte pro vložení. Klikněte pro vložení. Klikněte pro vložení. Klikněte pro vložení. Klikněte pro vložení. Klikněte pro vložení. Klikněte pro vložení.
 pamatovat

 
prosím nevyplňovat

Zaregistrujte se ZDARMA nebo využijte výhody PROFI registrace. Více čtěte níže.
Filtr: výpis příspěvků ze dne "2009-6-11" |  vypnout filtr
 
Další diskuse: 
 
 
machy43: To bylo ze stránek z Plzně tak co by jsi chtěl. Ale nezoufej ! Mám pro tebe návrh. Co kdyby jsme založili novou anketu jako je pivo roku - tak nejhusnější pivo . Smajlík
 
 
machy43machy43 | Okurková sezona v plnym proudu
Reagovat
11.06.2009, 20:31
 
TO: switch
Mě teda pobavila hláška o plnosti chuti Gambrinusu... Předevšim mě tam překvapilo slovo "chuť", plnost tak to dojebala. Smajlík Smajlík Smajlík Smajlík
 
 
simonidessimonides | Vzhuru k titulu..
Reagovat
11.06.2009, 18:18
 
TO: switch ,jj.. Smajlík ,měl bych jeden dotaz..na kolik tak přijdou ty kozlíkové kapky..a jestli se už ta bukvice neprodává už jako hotovej produkt (abych to doma nemusel míchat).. Smajlík děkuji za případnou odpověď... Smajlík
 
 
 
switch : Chybí ti tam nejstarší rada - že čím jsi se večer zničil tím se máš ráno léčit Smajlík Smajlík Smajlík Proto by jsi měl vždy alkohol nakupovat stereo Smajlík

a nebo polívka nějaká? nemyslím ted Bolka
 
 
hrosicekjihocechak | Tábor
Reagovat
11.06.2009, 15:57
 
TO: motorak01
Vomela by měl být v přípravě u vás, včera to bylo v článku na našem webu Smajlík
odkaz
 
 
 
Pány ... jenomže to by třeba ti, který maji i a y u řitě nepochopili ... Smajlík
 
 
 
TO: Wagi
Souhlas, a ten ranní třes lze odstranit díky rychlému zbavení se ještě ožralých zásob ve vlastních střevech. (Prostě vys.at ještě ožralý houno)
 
 
 
Kdyz jsme u tech bylinek, me celkem spolehlive zabira 2x600 ruzoveho stesti, nevim, co je to za kyticku, ale nekdo ji rika "brufenka obecna" ... U ni je vyhoda, ze je mozne ji doplnit i pivkem, coz zvysuje jeji ucinnost a celkem prijemne uvolnuje telo.
 
 
PányPány | MOTOR
Reagovat
11.06.2009, 14:59
 
TO: switch
Píšeš tu moc hezky,ale myslim,že by stačil udělat:
odkaz a každej si najde co potřebuje Smajlík
 
 
FetisovFetisov | Motor
Reagovat
11.06.2009, 14:53
 
switch: slušná tapetka Smajlík
 
 
 
hrosicek ... já??? vzhledem k tomu, že jsem tak blbý, že mně nezajímá jaký se kde píše i a y ... je to celkem i možné ... Doplnění jaké informace by bylo předmětem tvé žádosti? Smajlík
 
 
 
Mě nejvíce bolí hlava když si dám 5 a více dvanáctek Budvaru...

Čyři ještě můžu, ale víc už ne... Smajlík
 
 
 
switch: Jsi zapomněl ještě něco !
 
 
 
Hokejmistr .... díval jsem se ... u mé slivovice je vše v pořádku ... ale pokud by tě z nějakých mně neznámých důvodů začala po slivovici bolet hlava ... přidávám pár receptů ... jak ji předejít a zahnat .... já sice nejvíce doporučuji pít ji s Mírou a se Switchem ... ale ...bolest hlavy
mít nejrozmanitější tělesné a duševní příčiny. Patří k nim stres, začínající změna počasí, horečnaté onemocnění nebo problémy s trávením, pravidelné přetížení očí apod.

Slavnou bylinkou na všechny bolesti hlavy bývala už od dávných dob bukvice lékařská. Dříve se jí příznačně říkalo "bylina hlavová". Čaj si připravíte ze 2lžiček sušené bylinky, kterou zalijete 250ml vařící vody a necháte přikryté 10 minut stát. Čaj se pije horký v dávce malého šálku každou hodinu, dokud bolesti neustoupí. Tato bylinka působí silně i proti dalším bolestem a je prostředkem celkově uvolňujícím.

Nejnovější výzkumy potvrzují, že všem, kteří trpí bolestmi hlavy, pomáhá i máta peprná. V podobě čaje vám nahradí prášky proti bolestem, navíc vás osvěží a zbaví napětí.

Bylinka s milým názvem dobromysl vás může jako kouzelným proutkem zbavit bolesti hlavy. Jednu lžičku této bylinky - koření zalijte 250ml vařící vody a nechte asi půl hodiny louhovat. Pijte asi 100ml, nejlépe dvakrát denně. Pozor, tato bylinka není vhodná v těhotenství, proto ji v tomto stavu neužívejte.

Na bolesti hlavy též platí heřmánkový čaj, který působí všeobecně na utišení bolesti.

V lékárně dostanete i další zbrań proti bolesti hlavy, a to kozlíkové kapky, které navíc zlepšují krevní oběh a celkově uklidňují.

Při bolestech hlavy a při nachlazení je vhodný čaj z bezinkových květů s meduňkou lékařskou a k potírání spánků a čela můžete použít eukalyptový olej.


Rostlinné silice využívané v aromaterapii se mohou stát spojencem i při bolestech hlavy. Aromatické olejíčky přidané do koupele se do těla vstřebají pokožkou a blahodárně působí i jejich vůně při vdechování. Tři až deset kapek citronového olejíčku rozpustíte ve 100ml mléka a poté přidáte do vody ve vaně. Citronová esence zažene bolesti hlavy a celkově osvěží.

Také vůně levandule a rozmarýnu působí nejen na bolesti hlavy, ale i na špatný spánek a nervozitu. Silice těchto bylin lze koupit a použít do aromalamp nebo i do odpařovačů ústředního topení.

Přepadne-li vás bolení hlavy náhle a nečekaně, vypijte šálek dobré kávy, ovšem bez cukru a mléka, ale se dvěma lžičkami citronové šťávy. Na chuť sice nic moc, ale věřte, že to pomáhá.

Jeden hodně starý recept uvádí: na bolestivé místo na hlavě (spánky, čelo) položte v teplé vodě namočený, osušený a lehce naklepaný list hlávkového zelí a asi 15minut takto odpočívejte.

Také citron může být nápomocen proti bolestem hlavy. Slupku citronu tence oloupejte a přiložte ji vnitřní stranou na spánky. Pokud začnete pociťovat pálení, sundejte ji a místo potřete olejem.

Bolest hlavy z přepracovanosti a duševního přepětí můžete zvládnout teplou koupelí nohou (teplota vody se rovná přibližně teplotě lidského těla) nebo několikrát denně ponořte na chvilku ruce až po lokty do studené vody.

Sledujte, co jíte. Bolesti hlavy mohou vyvolat i některé potraviny. Nejčastěji k nim patří čokoláda, alkohol, káva, ořechy, uzeniny, fazole, sýry s výraznou chutí, čínské pokrmy či sójová omáčka.

Helena Růžičková ve svém bylináři doporučuje vrbovou kůru. Zde je jeden dobrý recept: čaj připravíme z 1lžičky drcené vrbové kůry, kterou přelijeme 1 šálkem vroucí vody a necháme 20minut vyluhovat. Scedíme a během dne vypijeme alespoň 5šálků.

Známý bylinář Pavel Váňa doporučuje zejména bylinky kopřivu, řebříček, zeměžluč, sporýš.
 
 
11.06.2009, 14:09
 
switch:
a u slivovice? Smajlík
 
 
 
Proč po některém pivu bolí hlava?

Řada lidí spojuje bolavou hlavu po oslavě s přáteli v hospodě s tím, že pili pivo, na které nejsou zvyklí. Jiní vidí viníka ve vyšším množství alkoholu v pivu. (Mluvíme samozřejmě zejména o případech, kdy se nejedná o konzumaci nadměrného množství piv a její následky.) Pravdu je nutno hledat v tzv. aromatických látkách obsažených v pivu. Ne každé lidské tělo je na zpracování těchto látek zvyklé a tato skutečnost se může projevit nepříjemnou bolestí hlavy.
Častým zdrojem aromatických látek v pivu mohou být i některé kvasinky. Ty se během kvašení chovají trochu odlišně a vedle etylalkoholu produkují také další aromatické alkoholy. Jindy může být příčina v použitém sladu, v němž je silnější enzymatická činnost, tzn. cukry se dále neštěpí pouze na jednoduché zkvasitelné cukry, ale štěpí se i peptidy a bílkoviny na aminokyseliny. Ty se dále mohou ve větší míře přeměňovat na aromatické alkoholy. Příčinou však může být i nedodržení správné teploty kvašení. Některá piva zase mohou obsahovat aromatické látky i díky příliš dlouhému zrání (ležení ve sklepě). Právě v tomto případě již kvasinky nemají co zpracovávat a začíná docházet k autolýze (rozkladu) kvasinek. Během tohoto nežádoucího procesu mohou také vznikat aromatické látky způsobující bolest hlavy.

 
 
 
makak:
Co znamená, když se řekne desítka nebo dvanáctka?


Jeden z nejčastějších mylných názorů pivních konzumentů se týká významu stupně piva. 81 % dotázaných osob chybně uvedlo, že stupňovitost piva označuje obsah alkoholu v procentech (tzn. domnívají se, že 10˚ pivo obsahuje 10 % alkoholu a 12˚ pivo obsahuje 12 % alkoholu). Již méně, ale přece, je rozšířen další chybný názor, že stupeň piva znamená dobu v týdnech, po kterou pivo zraje.


Ve skutečnosti tento údaj přímo souvisí s množstvím použitého sladu a udává obsah zkvasitelného extraktu v původní mladině. Jednoduše řečeno, udává obsah látek, které přejdou během výrobního procesu na varně ze sladu do roztoku – mladiny. Mladina je dále zakvašována pivovarskými kvasnicemi, proběhne proces kvašení a zrání, během kterého kvasnice přemění extrakt převážně na alkohol a kysličník uhličitý.


Zmíněný obsah alkoholu tedy souvisí s množstvím zkvasitelného extraktu (ten obsahuje cca 95 % cukru), ale také s mírou prokvašení. Každá značka piva má jiný stupeň prokvašení, tzn. sládci nechají prokvasit jen určitou část extraktu, čímž ovlivňují především plnost chuti daného piva a samozřejmě obsah alkoholu. Česká piva jsou charakteristická vyšším zbytkovým extraktem a tím plnější chutí než piva zahraniční. Jsou proto daleko náročnější na péči během výroby, skladování a ošetřování, protože i drobná nedokonalost může znamenat nežádoucí posun v chuti, vzhledu nebo trvanlivosti našich piv. Naproti tomu řada zahraničních piv je prokvašena téměř úplně, takže v nich není nic, co by mohlo způsobit změnu chuti. I pro svou vyrovnanou a stále stejnou, plnou chuť je nejoblíbenější a nejprodávanější značkou na českém trhu značka Gambrinus. „Právě nižší stupeň prokvašení dovolí pivu zachovat si bohatou chuť, kterou dobře známe u tradičních českých piv,“ vysvětluje Jan Hlaváček, vrchní sládek piva Gambrinus a dodává: „Extrémem jsou naopak některá zahraniční piva, která jsou prokvašena zcela, a tak sice mají relativně vysoký obsah alkoholu, chuťově jsou však prázdná.“

 
 
-Tom--Tom- | České Budějovice
Reagovat
11.06.2009, 13:22
 
TO: switch To nebylo špatný, hehe Smajlík
 
 
 
SakuLance ... ani v jednom IQ testu jsem neviděl diktát ...
 
 
 
TO: switch

...ale trošku vypovídá o inteligenci člověka... Smajlík
 
 
 
kursor: ta mně zaplaťpánbůh neživý ... nai nebaví ... Smajlík
 
 
11.06.2009, 11:42
 
Plzen odkaz
 
 
11.06.2009, 11:30
 
Tak hokejová Plzeň stále nemá ohledně peněz odkaz
 
 
-Tom--Tom- | České Budějovice
Reagovat
11.06.2009, 11:24
 
Zajímal by mě takovejhle postup jak vznikalo naše logo :D :D

odkaz
 
 
11.06.2009, 10:58
 
Tohle uz tu jednou bylo. Vomela hraje za tabor. je to obrance tak je moznost ze si budejce obcas pujci. Ale jinak si myslim,ze na trvalo ze neprijde.Tlačil chtěl zkuseného obrance.
odkaz
 
 
-Tom--Tom- | České Budějovice
Reagovat
11.06.2009, 10:57
 
TO: Kanka11 Říkají ti blesku? Smajlík
 
 
makakmakak | MOTOR/HC TÁBOR
Reagovat
11.06.2009, 10:42
 
TO: switch: co je extraktní látka ?
 
 
Kanka11Kanka11 | TJ STARS
Reagovat
11.06.2009, 10:25
 
odkaz

...Vomela v Mountfieldu?
 
 
kursorkursor | Motor
Reagovat
11.06.2009, 10:23
 
TO: switch

A někdo by si mohl zopáknout hodiny češtiny Smajlík
 
 
 
Stupňovitost piva je závyslá na obsahu extraktních látek ... takže ani cukru, natož alkoholu ... všichni spátky na exkursi do pivovaru Budvar!!!!!
 
 
 
Seruti: V Crashi říkaj, že je to 13ka - ale nevím. Uděláme to jednoduše napíšeme jim. Smajlík
 
 
FetisovFetisov | Motor
Reagovat
11.06.2009, 08:46
 
Tak starouškům se nechce makat? Oni asi ten titul nechtěj bo co.
Nemůžeme přece naši ligu srovnávat s NHL. Tam mají široký kádry a farmy. Kdo nepřijde připraven na kemp má smůlu, zastoupí ho někdo jiný. Ale tady? Kdyby se např. Greg, Ptáček, Eda ... atd dobře nepřipravili na sezónu, tak je šoupnem do Tábora a za ně přijde kdo ...? Prostě chlapi nebřečte, je to váš job, tak makejte, ať je v sezoně na co koukat. Bruslení s lehkostí, krásný kombinace a ty góly ... no už se na to těším Smajlík
 
 
makakmakak | MOTOR/HC TÁBOR
Reagovat
11.06.2009, 07:58
 
TO: Seruti: není náhodou stupňovitost závislá na obsahu cukru a ne na obsahu alkoholu ?
 
 
 
Zdravím.
Mám na dnes velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Dám ho dnes zdarma.
info zde:

odkaz
 
 

Zaregistrujte si své uživatelské jméno a nikdo se za vás již na fóru nebude vydávat! Základní registrace je zdarma.

Jsou diskuse vaším denním chlebem? Pořiďte si profi-registraci s vlastní ikonkou, prohledáváním dalšími službami. To vše jen za jednu SMS! více o profi registraci.

 
  • Chcete-li udělat nový řádek, stačí zařádkovat enterem, netřeba používat html tagy.
  • Děkujeme, že se zde na fóru budete chovat jako slušní lidé.
    Redakce si vyhrazuje právo ve výjimečných případech smazat vulgární, urážlivé nebo nesmyslné příspěvky.
 
 
Sociální sítě

Plaketku jako poděkování za spolupráci (nejen) v sezoně 2023-24 od zástupců klubu převzal i pan Vlastimil Hoch starší, majitel...

Dnes se uskutečnil již 13. ročník benefičního turnaje @centrumbazalka v beach volejbale smíšených trojic a náš tým v čele s Jiřím...

40. narozeniny dnes slaví bývalý českobudějovický útočník Vojtěch Mrkvička. V A týmu odehrál 1 zápas v sezoně 2003-04, nebodoval....

Další plaketka jako poděkování za podporu v sezoně 2023-24 patří společnosti Tiskárna Protisk a rodině Štěchových. Děkujeme! ??