Banes Motor České Budějovice
16.10.2021, Jiří Michal

Zastaví Motor s Novotným v sestavě hradecký Mountfield?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Nedalo by se říci, že rivalita Motoru s jinými celky by byla častým jevem, proti Hradci Králové to však zpochybňovat nelze. Právě rozjetý Mountfield HK v neděli zavítá na led Budvar arény a trenérský štáb i vedení klubu doufá, že Motor za body požene vyprodaný stadion! Utkání začíná v 17 hodin a několik posledních vstupenek pořídíte zde, několik vstupenek bude od 13:00 k dispozici i na pokladně Budvar arény. Už od 15 hodin se uskuteční fanouškovský pochod městem. Nezapomeňte, že před zápasem se můžete opět nechat zdarma otestovat před stadionem.

Z KABINY MOTORU

Rivala Motoru asi není potřeba představovat dopodrobna. Královéhradecký klub se v Budějovicích naposledy představil 13. prosince, tou dobou však byly ochozy Budvar arény zavřené. V posledním utkání s diváckou kulisou se tak Mountfield před tou českobudějovickou představil v úvodu loňského ročníku. Před necelými čtyřmi tisíci diváky však Motor vstup nezvládl a podlehl Hradci Králové 1:5.

České Budějovice se aktuálně nachází na osmém místě se ziskem 20 bodů, což je úplně jiná písnička, než kterou jsme mohli zažívat loni. V posledních utkáních však Motor trápí nestabilní výkony, způsobené i rozsáhlou marodkou (Vondrka, Beránek, Toman, Venkrbec, Slováček), kvůli které musí trenéři hledat náhradní řešení. Jedním z nich se stal i Jiří Novotný, který souhlasil s výpomocí jihočeskému klubu a již v neděli by měl nastoupit v dresu Motoru. Stane se tak po dlouhých 19 letech.

Speciální zápas to nebude pouze pro diváky, ale také pro Patrika Martince, který se postaví na opačnou stranu lavičky než jeho bratr Tomáš. "Vzhledem k tomu, že se nejedná o první zápas, kdy na sebe narážíme, tak už to oba bereme jako normální zápas. Něco jiného by bylo, kdybychom se potkali třeba v play off, ale teď je to pro nás normální pracovní den. Mountfield je jednoznačně jedno z nejsilnějších mužstev extraligy, v poslední době se jim navíc hodně daří. Očekávám tedy velmi těžké utkání, doufám, před vyprodaným stadionem," komentoval situaci před zápasem asistent hlavního trenéra Motoru.

Motoráčtí fanoušci si přichystali k tomuto zápasu tradiční pochod městem.

Sestava Motoru z posledního zápasu:
Hrachovina – Bindulis, Percy, Piskáček, Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Štich – Abdul, D. Voženílek, Valský – J. Ondráček, L. Pech, Gulaš – Holec, M. Hanzl, Chlubna – M. Beránek, Michnáč, Karabáček.

Z TÁBORA SOUPEŘE – Mountfield HK

Aktuální forma svěřenců Tomáše Martince je skvělá. Lvi z Hradce Králové zvítězili už pětkrát v řadě a kdyby se na konci září nevpletla do výsledků prohra s Plzní, byla by šňůra ještě o tři vítězství delší. Hradecký celek se tak nachází na druhé příčce se ziskem 28 bodů, což je o jeden méně, než má na kontě jeho úhlavní sok z Pardubic. Nezapomínejme však zmínit fakt, že Dynamo má odehráno o jeden zápas více. Hned proti Motoru tak bude Mountfield bojovat o první místo v tabulce, jelikož Pardubice hlásí volný den.

Kapitán Radek Smoleňák táhne bodově svůj celek společně s Jordannem Perretem a Greamem McCormackem. První dva jmenovaní nasbírali shodně bodů za pět vstřelených branek a stejný počet asistencí, zatímco jediný obránce z této trojice se radoval z vlastní trefy dvakrát, na gól nahrával osmkrát. V hradeckém brankovišti naprosto dominuje Štěpán Lukeš, jenž se řadí k nejlepším brankářům extraligy. Ve dvanácti utkáních zapsal už tři čistá konta a disponuje úctyhodnou úspěšností 94,14 %. Průměrně inkasoval 1,57 branek na utkání. Jeho starší kolega Henri Kiviaho nastoupil pouze v jediném případě, právě v již zmiňovaném utkání proti Plzni.

Sestava Mountfieldu z posledního zápasu:
Lukeš – Blain, Nedomlel, Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Šalda – Oksanen, Cingel, Smoleňák – Orsava, Lalancette, Lev – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Koukal, R. Pilař.


Zápas můžete sledovat také prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.



Podmínky účasti na utkáních Motoru

Kromě prokázání se vstupenkou není možné vpustit fanoušky, kteří vykazují klinické příznaky onemocnění covid-19. Dále je nutné doložit písemně či elektronicky i splnění alespoň jedné z následujících podmínek:

  • kompletně ukončené očkování alespoň 14 dní před utkáním
  • oficiálně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní před utkáním
  • oficiální POC (antigenní) test ne starší než 72 hodin před utkáním - možno absolvovat ZDARMA před Budvar arénou
  • oficiální PCR test ne starší než 7 dní před utkáním

    Ideální je prokázat se zeleně svítícím jménem v aplikaci Tečka, kde se sdružují informace z očkování i testů. Je to bezesporu rychlejší, než případná kontrola písemností. Také pokud chcete absolvovat test až na místě, přijďte s dostatečným předstihem!

    Děti do 6 let a 130 cm výšky mají vstup volný a nemusí dle nařízení splňovat ani žádné další podmínky, kromě absence příznaků nemoci. Všechny starší děti musí splňovat stejné podmínky, jako kdokoli jiný. V prostorách Budvar arény je (momentálně) nutné po celou dobu nosit ochranu horních cest dýchacích a dodržovat všechna aktuální zákonná nařízení vlády.

  • Sociální sítě

    Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....