Banes Motor České Budějovice
12.10.2023, Roman Kokoš

Zápas věnovaný dětem odehraje Motor proti Karlovým Varům

Potvrdit dobrý start a svoji domácí bilanci, kdy zatím ze zápasu nikdy neodcházel bez bodu, bude chtít Banes Motor České Budějovice v nejbližším střetnutí proti Karlovým Varům. Ty mu budou stát v cestě za dalšími důležitými body do tabulky. Páteční zápas věnovaný všem dětem, pro které bude připravený fotokoutek, různé atrakce a pěkný dárek, se odehraje na českobudějovickém ledě od tradičních 17:30 hodin. Vstupenky na zápas jsou stále v prodeji, zakoupit je můžete zde.

Banes Motor

Poslední dva zápasy přinesly Motoru těsné prohry 3:4 nejprve s Libercem po prodloužení a v neděli v Litvínově po šedesáti minutách. Přesto lze start do nové sezóny považovat za úspěšný vzhledem k aktuálnímu umístění na pátém místě tabulky.

Za odehranými zápasy se v posledním rozhovoru ohlédl Mikuláš Hovorka, který je po devíti kolech nejproduktivnějším obráncem Motoru. „Cítím se čím dál lépe a doufám, že to bude takto pokračovat a že nenastane nějaký výkonnostní pád. Hlavně chci být týmu platný a aby se nám dařilo, protože jsme sezonu nezačali špatně. Musíme takto pokračovat a doufejme, že se budeme držet nahoře.“ řekl dvaadvacetiletý hráč, jenž je s 9 devíti plusovými body zároveň na čele v hodnocení +/- účasti na ledě při gólových situacích.

Ve vzájemných zápasech Motoru a Energie mají jednoznačně lepší bilanci hosté, kteří vyhráli 8 z posledních 12 utkání. Velkou měrou se na tom podílí fakt, že od návratu do extraligy vyhrál Motor pouze jedno ze šesti domácích zápasů s Energií. Netěší ani další fakt, že v minulé sezóně vyhrály Karlovy Vary všechny čtyři vzájemné zápasy.

Nyní nastal nejlepší to zlomit a dobře odstartovat nadcházející „minisérii“. Následující 4 z 5 utkání odehrají českobudějovičtí hokejisté na svém ledě, kdy nejprve přivítají Karlovy Vary, následně Třinec (15.10.), další neděli poté Pardubice (22.10.) a na konec Spartu (27.10.).

Sestava Motoru v posledním zápase proti Litvínovu:

Hrachovina (Strmeň) – Pýcha, Gulaši, Hovorka, Doudera (A), Vráblík, Štencel, Štich – Kubík, Harris, Ordoš – Gulaš (C), F. Přikryl, M. Beránek – Hanzl, Pech (A), D. Simon – Valský, Vopelka, Koláček.

O soupeři – Energie Karlovy Vary

Také Energie může být spokojena se svým vstupem do sezóny. Poslední dva zápasy proti Litvínovu a Třinci jí nicméně nevyšly podle představ, když skončily porážkami 1:4 a 1:5. I přes tyto dva nezdary se nachází v bezpečí uprostřed tabulky na osmém místě. Uspokojivá je zatím i produktivita týmu. K té jí pomáhá dobrá hra v nerovnovážném stavu. Oproti Motoru vstřelili Varští v přesilovkách jednou tolik gólů a s využitím svých přesilovek 26,47 % jim patří čtvrté místo. V oslabeních nemají tak dobrou úspěšnost, ale vstřelili v nich už dvě branky. Stejně je na tom v tomto ohledu i Motor.

Za největší posilu Energetiků před letošní sezónou považuje hokejová veřejnost brankáře Dominika Frodla. Ten se po dvou letech v Pardubicích rozhodl změnit klub, aby mohl znovu plnit roli prvního brankáře. Pokud by se mu navíc povedlo s týmem přejít alespoň jedno kolo play-off, znovu by upoutal pozornost a zájem největších klubů. Při posledním zápase v Třinci ovšem nebyl ani na střídačce a jeho místo zaujal Vladislav Habal. Co se týká obranných řad, ty zůstaly ve srovnání s minulým ročníkem stejné. Navíc se Karlovým Varům osvědčuje spolupráce s prvoligovým Sokolovem, odkud může svoji sestavu vhodně doplnit.

V útoku funguje roky osvědčená spolupráce Dávida Grígera s Tomášem Rachůnkem, jež před letošní sezónou doplnil Fin Iikka Kangasniemi. První útok pak tvoří další sehraná dvojice reprezentantů z letošního mistrovství světa, kapitán týmu Jiří Černoch a Ondřej Beránek. Karlovy Vary v posledních letech rády využívají služby šikovných cizinců. Vedle Kangasniemiho je druhou posilou ze Skandinávie švédský útočník Lucas Zetterberg, který zatím nejčastěji nastupuje ve třetím útoku s Vítem Jiskrou a Tomášem Redlihem.

Sestava Karlových Varů v posledním zápase proti Třinci:

Habal (Ebenstreit) – Huttula, Plutnar, Mikyska, Havlín, Dlapa, Pulpán (A), Bartejs – O. Beránek, Černoch (C), O. Procházka – Kangasniemi, Gríger, Rachůnek (A) – Zetterberg, Jiskra, Redlich – Kofroň, Záhejský, Koffer.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....