Banes Motor České Budějovice
30.04.2021, Michal Špírek

Zákrok Jiřího Patery mezi nejhezčími akcemi sezóny! Vyhraje Zlatou helmu?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Klub MADETA Motor má své zastoupení mezi nejhezčími akcemi sezóny 2020/2021. Zasloužil se o to gólman Jiří Patera svým fantastickým zákrokem proti Viktoru Hüblovi, kterému doslova ukradl jasný gól parádním skokem a zákrokem brankářskou holí. Hlasující mohou právě tento zákrok podpořit ve finále ankety Zlatá helma.

Dvaadvacetiletý Jiří Patera stihl před odchodem do zámoří odchytat v uplynulé sezóně za Motor patnáct zápasů. Skvělých zákroků předvedl hned několik, o přízeň fanoušků v anketě se uchází jeho zákrok z utkání 25. kola na litvínovském ledě. V závěru první třetiny ve zdánlivě ztracené situaci skočil proti zakončujícímu Viktoru Hüblovi a dokázal svou holí vytěsnit letící kotouč mimo tři tyče. Stane se díky tomu absolutním vítězem ankety Zlatá helma SENCOR?

Paterovými soupeři jsou pardubický Martin Kaut, třinecký Filip Zadina, Jakub Klepiš z Komety Brno, liberecký Jaroslav Vlach a brankářský kolega Ondřej Kacetl z Třince.

HLASOVAT JE MOŽNÉ ZDE, k možnosti hlasovat je potřeba být zaregistrovaným a přihlášeným uživatelem internetových stránek portálu HOKEJ.CZ. Hlasovat lze v anketě do čtvrtku 6. května 2021 (do 12:00). Vítěz bude vyhlášen v rámci pořadu Hokejista sezony 2021.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....