Banes Motor České Budějovice
19.09.2024, Michal Špírek

Vzhůru na Třinec! Jak se Motoru povede ve 2. kole?

Zatímco rychle mizí vstupenky na nedělní domácí duel s Pardubicemi (v prodeji zde), čeká na Banes Motor těžká šichta na ledě třineckých Ocelářů. První tři body už na motoráckém kontě jsou, obohatí se Českobudějovičtí i proti úřadujícímu mistrovi? Svěřenci trenéra Čiháka mohou páteční zápas se startem v 17:00 brát jako první možnost, jak se soupeři pomstít za čtvrtfinálové vyřazení.

HC OCELÁŘI TŘINEC

Oceláři ukončili Motoru poslední sezónu. V napínavém čtvrtfinále, ve kterém Jihočeši dokázali stáhnout soupeřův náskok 3:0 na zápasy, nakonec rozhodl sedmý duel. A Oceláři poté dokráčeli až k titulu. Znovu. A tak se extraliga opět ptá - dokáže Třinec vyhrát i v tomto ročníku, nebo se konečně najde někdo, kdo Motákův celek sesadí z trůnu?

Třinec nepatřil na přestupovém trhu před sezónou k nejaktivnějším celkům, sázet bude na sehranost jádra týmu z předchozích sezón. Do kádru přivedl píseckého rodáka, obránce Bohumila Janka, a také beka Marka Hrbase. Do třineckého útoku dorazil po čtyřech letech v AHL Michal Teplý, z ECHL přišel Justin Addamo. Naopak v týmu Ocelářů už nepůsobí obránci Adam Polášek a Petr Šenkeřík. Odešel také útočník Adam Helewka a největším oslabením bude ztráta Daniela Voženílka.

V prvním kole prohrál Třinec na ledě Sparty 0:3. Oceláři v letním období sehráli čtyři přípravné duely s bilancí 3:1 (porazili třeba Slovan Bratislava). Dále za sebou mají už čtyři zápasy v Lize mistrů. Porazili Lausanne, Rouen Dragons i Fribourg, podlehli pouze týmu Växjö.

Sestava z minulého kola: Mazanec (Kacetl) – Smith, Adámek, Nedomlel, Kundrátek, Marinčin (A), Mrtka, Jank – Daňo, Cienciala, Hudáček – Hrehorčák, Vrána (C), Kurovský – Teplý, Sikora, Addamo – Walega, Čacho, Dravecký (A).


BANES MOTOR

Milan Klouček pochytal proti Karlovým Varům 35 střel a nasměroval tak tým za výhrou 3:0. První bod si z posil připsali za asistence Ondřej Kovařčík a Will Reilly. Českobudějovičtí trenéři povolali k zápasu sedm obránců, kdy se Roman Vráblík do hry nakonec nedostal, a dvanáct útočníků. Tomáš Chlubna nastoupil ve středu za Litoměřice v první lize, obránce René Piegl zase za Kolín. Mimo hru zůstal obránce Daniel Bukač, po zranění Matej Kašlík a chyběl také Brant Harris, jehož start není radno uspěchat.

Sestava z minulého kola: Klouček (Strmeň) – Doudera (A), Kachyňa, Štencel, Reilly, Pýcha, Kubíček, Vráblík – Ordoš, Kondelík, Gulaš (C) – Olesen, Pech (A), M. Beránek – Kovařčík, Koláček, Přikryl – Kubík, Toman, Valský.

Hned ve čtvrtek se Jihočeši přesouvají směr Třinec, aby únavu z dlouhé trasy mohli včas setřást z nohou a v pátek mohli nastoupit proti Ocelářům v plné síle. Zápasy s Třincem mají Jihočeši v živé paměti, vždyť v minulé sezóně proti sobě celky nastoupily hned jedenáctkrát!

VZÁJEMNÉ DUELY Z LOŇSKÉ SEZÓNY:

11. kolo: Motor - Třinec 1:2sn

24. kolo: Třinec - Motor 3:2

37. kolo: Třinec - Motor 4:3p

50. kolo: Motor - Třinec 5:2

ČF1: Třinec - Motor 2:0

ČF2: Třinec - Motor 2:0

ČF3: Motor - Třinec 3:4

ČF4: Motor - Třinec 4:1

ČF5: Třinec - Motor 2:3

ČF6: Motor - Třinec 3:0

ČF7: Třinec - Motor 2:0


Sociální sítě

DNES HRAJEME DOMA! | Po Dynamu dnes do Budvar arény zamíří @hcspartapraha! Přijďte podpořit naše kluky na cestě za dalším domácím...

Po 4 letech bude Motor hrát doma ve žlutých dresech. Vůbec poprvé v extralize a po 36 letech v nejvyšší soutěži!

Start sezony se Motoru doma náramně podařil! iFortuna.cz rozdávala puky a dárky v soutěžích, fandilo se a vyhrálo se ??Najdete se...

Start sezony se Motoru doma náramně podařil. Najdete se na videu, které ukazuje atmosféru prvních duelů?

×
×
Dnes v 16:30 | U17
Motor České Budějovice
Bílí Tygři Liberec