Banes Motor České Budějovice
29.08.2023, Václav Plachta

Vítězství nad Brnem? Hodně nám pomůže, hodnotí Lukáš Vopelka

ČESKÉ BUDĚJOVICE — I když to po pěti minutách utkání vypadalo s českobudějovickým Motorem velice špatně, tak svěřenci hlavního trenéra Ladislava Čiháka mohli nakonec oslavovat vítězství nad brněnskou Kometou poměrem 5:3. Jednu z pěti branek domácích dokázal vsítit i Lukáš Vopelka, který se v přípravných zápasech trefil již podruhé.
Lukáši, po třech porážkách konečně přišlo vítězství. Jaký je to pocit znovu ho okusit?
Každé vítězství je super. My jsme bohužel v přípravě zatím moc nevyhrávali, takže tohle vítězství je super a moc nám pomůže.


Zápas se ale nezačal vůbec vyvíjet podle představ a Brno v páté minutě vedlo už 2:0. Čím to podle vás bylo?
Měli jste špatný start do utkání. Brnu se podařilo dát dvě branky a byl to pro ně určitě super začátek. Naštěstí jsme se ale hodně rychle do utkání vrátili zpátky, což na oplátku pomohlo nám.


Jak už jste zmínil, do konce třetiny se vám podařilo vyrovnat a vy sám jste vstřelil druhou branku. Zajímalo by mě, zda jste rovnou říkal spoluhráči Josefu Koláčkovi, že jste branku dal právě vy a ne on?
Při gólu vznikla před brankou taková skrumáž a já jen viděl, že na mě nějak letí puk. Popravdě ani sám moc nevím, co se dělo dál a kotouč jsem viděl poté až brance. Jsem hlavně rád, že to tam v té chvíli padlo.


Pro vás osobně to byla druhá branka za poslední dva zápasy. Doufáte, že vám tahle produktivita vydrží i do začátku sezony?
Bylo by to samozřejmě krásné, ale musím se hlavně soustředit na to, abych si plnil na ledě to, co mám.


Poslední dva zápasy vám dělaly třetí třetiny problémy a ztráceli jste v nich zápasy. Dneska jste ale naopak poslední periodu zvládli perfektně a navíc jste vstřelili pojišťující branku. Připravovali jste se nějak speciálně v posledních dnech na závěry zápasů?
Přesně tak. Je pravda, že jsme ty zápasy ztráceli v koncovkách a naštěstí dneska se to nestalo.


Vy sám jste ale do třetí třetiny skoro nezasáhl. Mělo na tom vinu nějaká zdravotní komplikace, nebo protočení formací?
To patří k práci trenéra, koho pošle na led a já tam měl pár střídání. Zdravotní komplikace žádné nebyly.


Na závěr přípravy na vás čeká plný program a už ve čtvrtek budete hostit rakouský Linec. Jak moc se těšíte na poměření sil s tímto soupeřem?

Určitě bude super se takhle utkat s někým jiným, než s týmy z extraligy, se kterými se budeme potkávat celý rok.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....