Banes Motor České Budějovice
03.05.2023, Klub

Velké změny! Mládež již zná kompletní složení realizačních týmů

V mládeži Motoru se udála od listopadové Členské schůze spousta změn. O novém vedení a složení Správní rady jsme vás informovali zde a postupně ještě budeme informovat, protože i ta dozná dalších změn. Změnilo se také sportovní vedení mládeže, kdy na pozici manažera mládeže nastoupil bývalý skvělý útočník Václav Nedorost, který zastával tuto pozici několik let v Mladé Boleslavi. Asistentem mu bude Ing. Zbyněk Rýpar, který bude pokračovat ve své práci, jenž mu byla svěřena v září 2022 - tedy administrativní a organizační činnost. Velkých změn ale doznalo také trenérské složení jednotlivých kategorií mládeže, které již můžeme se startem nové sezony 2023/2024 zveřejnit.

Začneme u nejstarších kategorií. Juniorku, která doznala několika zásadních změn, opouští po sezoně a půl Bc. Karel Herr s Janem Trummerem starším, kterým se sluší za odvedenou práci poděkovat a popřát mnoho štěstí v dalším působišti. Na místo hlavního trenéra motorácké juniorky, ročníku 2003-2006, nastupuje dosavadní asistent u reprezentační "osmnáctky" Radim Skuhrovec, který má za sebou bohatou hráčskou i trenérskou kariéru. Jeho asistentem bude další bývalý hokejista, jehož velká část kariéry je spjata i s Motorem nebo s Táborem, Arpád Györi. Druhým asistentem pak bude bývalý útočník Jindřich Kotrla, který rovněž odehrál v Českých Budějovicích několik sezon a po skončení hráčské kariéry se začal věnovat trénování.

Zásadních změn doznal dorost, který již nebude rozdělen na Dorost "A" a Dorost "B". Vedení mládeže se rozhodlo, že zruší "B" tým dorostu, zejména z ekonomického hlediska, a v Motoru se tak bude hrát jen Extraliga dorostu, ročník 2007 a 2008. Dlouholeté trenéry působící v Motoru Mgr. Milana Dančišina, Rostislava Kadlece a Filipa Hejdu vystřídá David Vrbata, Zdeněk Kutlák a Mgr. Vladimír Caldr. David Vrbata, jenž bude hlavním trenérem, odehrál v seniorských kategoriích 15 sezon a jeho jméno je spjato především s Mladou Boleslaví a pražskou Spartou. Zdeňka Kutláka, který bude prvním asistentem, netřeba českobudějovickým fanouškům představovat, neboť ještě před pěti lety hrál mezi mantinely Budvar arény s kapitánským "céčkem" na hrudi. Druhým asistentem trenéra dorostu bude Mgr. Vladimír Caldr, který patří mezi obrovské legendy klubu, jeho dres visí pod stropem Budvar arény, a v Motoru velkou řadu let trénuje. Nyní již bývalým trenérům patří velké poděkování za jejich dlouholeté služby, které v Motoru odvedli, a přejeme mnoho štěstí v dalším působišti.

Extraligovou 9. třídu, tedy ročník 2009, bude trénovat Filip Turek, který již tento ročník trénoval v minulé sezoně a posouvá se tak o kategorii výš. Jeho asistentem bude František Čech a Zdeněk Kutlák, který povede obránce.

"Áčko" starších žáků, ročník 2010, povede Zdeněk Šperger, který rovněž vedl tento ročník i v minulé sezoně. Asistentem bude dlouholetý trenér mládežnických kategorií Motoru Mgr. Ladislav Kolda a nově příchozí Arpád Györi.

"B" tým starších žáků, ročník 2011, povede Lukáš Chaloupka, který vloni trénoval Dorost "B" a později 9. třídu. Asistovat mu bude Martin Hanzal s Mgr. Adamem Tomáškem.

Mladší žáky "A", ročník 2012, povede nová tvář v mládežnických kategoriích Motoru Mgr. Adam Tomášek, který přichází ze Slavie Praha a v Motoru bude působit i jako dovednostní trenér. Pomáhat mu bude Bc. David Matějka.

U "béčka" mladších žáků, ročníku 2013, bude hlavním trenérem Bc. David Matějka, který již tento ročník trénoval v loňské sezoně, a tak s ním rovněž postupuje o kategorii výš. Vypomáhat mu bude Filip Řehout, který dosud trénoval v Motoru jako asistent u základen.

Základny, které bude znovu vést jako šéftrenér Mgr. Jakub Čelikovský, jsou opět rozděleny na A až D. Základnu A, ročník 2014, bude vést Mgr. Richard Heřmánek, který zmíněný ročník trénoval i v uplynulé sezoně. Asistovat mu bude Filip Novák s Davidem Kupcem. S ročníkem 2015, tedy nově Základnou B, postupuje také Mgr. Jakub Čelikovský. Základnu C, ročník 2016, který trénoval v loňském sezoně Mgr. Filip Čížek, a který bude v Motoru působit jako asistent základen, povede Jan Trummer mladší společně s Mgr. Jaroslavem Liškou a Václavem Nedorostem, kteří se do Motoru vracejí po několikaleté odmlce. Základnu D, ročník 2017, povede nově příchozí Mgr. Jan Fučík, jehož hokejová kariéra je spjata s českokrumlovským Slavojem, vypomáhat mu bude další navrátilec do Motoru, bývalý obránce, Lukáš Zíb. Přípravku a nábor bude mít znovu na starost Mgr. Jakub Čelikovský.

Trenérský tým brankářů ve složení Roman Kondelík, Stanislav Hrubec a Tugomír Grgurič, doplní bývalý českobudějovický brankář Josef Kučera.

Kondičního trenéra Bc. Petra Červeného doplní další fanouškům dobře známá tvář Tomáš Cibulka, který se vrací do Motoru po třech letech. Fyzioterapeutkou pak zůstává Mgr. Andrea Veselá.

Pozici videotrenéra u juniorů a dorostu bude zastávat Ing. Zbyněk Rýpar, který v minulosti působil na této pozici pod Václavem Prospalem u "A" týmu Motoru.

Mentálního kouče bude znovu zastávat Mgr. Lukáš Mareš, avšak už ne na denní bázi jako tomu bylo v uplynulé sezoně.

Novou tváří v Motoru je Filip Kříž, který nahradí Bohumila Lidrala na pozici skladníka a kustoda. Bohoušovi děkujeme za odvedenou práci a přejeme mnoho štěstí v dalších etapách života.


Přehled trenérského složení jednotlivých kategorií pro sezonu 2023/2024:

U20 - Junioři:
Hlavní trenér: Radim Skuhrovec
Asistenti trenéra: Arpád Györi, Jindřich Kotrla

U17 - Dorost:
Hlavní trenér: David Vrbata
Asistenti trenéra: Zdeněk Kutlák, Mgr. Vladimír Caldr

U15 - 9. třída:
Hlavní trenér: Filip Turek
Asistenti trenéra: František Čech, Zdeněk Kutlák

U14 - SŽA:
Hlavní trenér: Zdeněk Šperger
Asistent trenéra: Mgr. Ladislav Kolda, Arpád Györi

U13 - SŽB:
Hlavní trenér: Lukáš Chaloupka
Asistenti trenéra: Martin Hanzal, Mgr. Adam Tomášek

U12 - MŽA:
Hlavní trenér: Mgr. Adam Tomášek
Asistent trenéra: Bc. David Matějka

U11 - MŽB:
Hlavní trenér: Bc. David Matějka
Asistent trenéra: Filip Řehout

U10 - Základna A:
Hlavní trenér: Mgr. Richard Heřmánek
Asistenti trenéra: Filip Novák, David Kupec

U9 - Základna B:
Hlavní trenér: Mgr. Jakub Čelikovský

U8 - Základna C:
Hlavní trenér: Jan Trummer ml.
Asistenti trenéra: Mgr. Jaroslav Liška, Václav Nedorost

U7 - Základna D:
Hlavní trenér: Mgr. Jan Fučík
Asistent trenéra: Lukáš Zíb

Přípravka:
Hlavní trenér: Mgr. Jakub Čelikovský










Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....