Banes Motor České Budějovice
21.12.2022, Adam Černý (TAB)

Vánoční zápas je tu! Motor ve speciálních dresech vyzve Litvínov

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ještě než všichni usednou ke štědrovečernímu stolu, tak mohou fanoušci dorazit naposledy před Vánoci na hokej. Do Budvar Arény totiž ve čtvrtek dorazí k bitvě o důležité body litvínovská Verva. Úvodní buly padne v 17:30. Do utkání nastoupí domácí hokejisté ve vánočních dresech, které se následně budou dražit. Vstupenky na utkání jsou stále k prodeji online.

O soupeři - HC VERVA LITVÍNOV

Litvínov nezačal sezonu dobře a hned od startu se pohyboval na chvostu nejvyšší soutěže, což bylo po mohutném letním posilování velké zklamání. Musely proto přijít změny. Tou hlavní bylo odvolání Vladimíra Růžičky, jehož vystřídal na trenérském křesle Karel Mlejnek, tedy jeho dosavadní asistent. Změna na trenérském postu hned přinesla účinek a Verva začala pravidelněji bodovat. Po devětadvaceti odehraných kolech mají Severočeši na svém kontě šestatřicet bodů a patří jim aktuálně jedenáctá příčka tabulky s jednobodovým náskokem na Karlovy Vary a tříbodovým na svého čtvrtečního soupeře. V posledních duelech se navíc litvínovskému celku nadmíru daří. Během posledních pěti klání urvali hráči hned čtyři vítězství, navíc tři byli v posledních třech utkáních.

Jestli se někde Litvínovu nedaří, tak je to na hřištích soupeřů, kde zatím získal pouhých šest bodů, což je nejhorší číslo v celé soutěži. Naopak Verva exceluje doma, více nasbíraných bodů na domácím hřišti mají už pouze Vítkovice a Olomouc. Podobné výkyvy najdeme i v bilanci nastřílených a inkasovaných branek. Litvínovští nastříleli již dvaaosmdesát branek, což je v této statistice řadí na třetí příčku nejvyšší soutěže, ještě o pět více ale branek inkasovali a v této statistice patří k úplně nejhorším.

Co se týče produktivity, tak té vévodí dvojice Šimon Stránský s Kanaďanem Giorgio Estephanem se čtyřiadvaceti body. Střelecky se nejvíce daří Andreji Kudrnovi, který je se šestnácti brankami nejlepším střelcem soutěže. V brankovišti je situace zamotaná. Mezi tyčemi se střídají Šimon Zajíček a Denis Godla. Ještě před zraněním dostával prostor formou hostování z brněnské Komety i Matej Tomek. V posledních zápasech se však vyprofiloval do role jedničky mladý Zajíček, který si drží úspěšnost zákroků lehce přes 91 %.

Sestava Litvínova z posledního zápasu:
Zajíček – Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Šalda, Demel (A) – Abdul, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Stránský – Fronk, Straka, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

Z kabiny Motoru

Jihočeši půjdou do zápasu po méně než osmačtyřiceti hodinách od porážky na ledě oslabené Mladé Boleslavi. Českobudějovičtí tak nezačali náročný program v období Vánoc dobře a vše budou chtít odčinit na domácím ledě. Zisk čtvrtečních bodů by byl pro svěřence Jaroslava Modrého velmi důležitý, dotáhli by se totiž bodově na svého soupeře ze severu Čech. Velkými pozitivy pro trenéry jsou jistě návraty dlouhodobých marodů. Do sestavy se totiž v Mladé Boleslavi vrátil Kristofers Bindulis, který absentoval od konce listopadu. Ještě delší pauzu má poté za sebou Kanaďan Stuart Percy, který zatím mimo utkání v Mladé Boleslavi naskočil pouze v zahajovacím kole soutěže na ledě Třince. Od té doby laboroval s poraněným zápěstím a až v úterý se opět vrátil do extraligového kolotoče a hned stihl zapsat asistenci u branky Lukáše Vopelky.„Bude hezké si po takové době znovu zahrát doma, když vezmu v potaz, že jsem naposledy v Budějovicích hrál na jaře v play-off. Jsem moc rád, že budu hrát opět před budějovickými fanoušky. Určitě bude skvělá atmosféra jako vždy,“ je natěšen právě navrátilec Percy do sestavy.

Oba soupeři se zatím během této sezony utkali dvakrát a vždy platilo pravidlo můj dům, můj hrad. Hned v úvodu soutěže totiž Českobudějovičtí zvítězili v Budvar Aréně 6:3, Verva se poté radovala 1. listopadu na svém ledě 6:4. Kdo zapíše důležité body tentokrát?

Sestava Motoru z posledního zápasu:
Hrachovina – Vráblík, Štencel (A), Percy, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis, Gazda – Valský, Pech (A), Čachotský – Gulaš (C), Hanzl, Strnad – Přikryl, Toman, Dzierkals – Karabáček, Vopelka, Tomeček.

Do utkání nastoupí českobudějovický Motor ve speciálních vánočních dresech. které budou jako obvykle moci fandové vydražit. Výtěžek tentokrát využije Centrum Bazalka, které pomáhá handicapovaným dětem. Bazalce budete moci přispět při zápase i do kasiček, nebo se budete moci během utkání zapojit do velké tomboly o let balónem, dres, permanentku nebo dárkový koš od Jednoty!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....