Banes Motor České Budějovice
16.08.2021, Michal Špírek

V úterý Motor přivítá Plzeň, ve čtvrtek Kladno. Vstupenky v prodeji!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V úterý na Plzeň, třeba s Tomášem Mertlem v sestavě. A ve čtvrtek pak Kladno s Jágrem a Plekancem. Budvar aréna se chystá na pořádání dvou přátelských zápasů s atraktivními soupeři a českobudějovický fanoušek se tak může po dlouhé době nasytit hokejem. Úterní utkání s Plzní začíná v 17:30. Za jakých podmínek můžete dorazit na zápas se dozvíte ZDE. Pozor, nově bude před sekretariátem klubu možné se nechat otestovat oficiálním antigenním testem za 150 Kč. Otevřené budou tribuny C a D a vchody od řeky. V hale budou fungovat bufety pod tribunami B a C, k dispozici bude rovněž venkovní gril a prodej piva u Letního kina. Vstupenky za 50 Kč můžete kupovat on-line, případně od 15 hodin na pokladně číslo 1. Těšíme se na vás!

Z tábora soupeře

Plzeň odehrála doposud tři přípravné zápasy. V prvním porazila Motor 5:3, ve druhém omlazená sestava nestačila na prvoligový Šumperk (1:3). Ve čtvrtek 12. srpna se indiánům zadařilo na ledě Mladé Boleslavi, proti které nastoupili v nejsilnější možné sestavě. Vrásky ale trenérům přibyly po odstoupení dvou hráčů. "Thorell dostal pukem, tak to snad nebude vážné, nedohrál z preventivních důvodů. Ale nic ještě nevíme o Filipu Suchém, doufám, že to nebude nic dramatického," sdělil Tomáš Vlasák po výhře 2:1.

Sestava HC Škoda Plzeň z posledního utkání:
Pavlát (Němeček) – Budík, Čerešňák, Graňák, Jiříček, Lang (A), Kindl, Hamšík – Bulíř (A), Mertl, Musil (C) – Blomstrand, Thorell, Suchý – Kantner, Kodýtek, Schleiss – Malát, Žejdl, Kuťák.

Z kabiny Motoru

S Plzní se Motor v přípravě utká podruhé. V úvodním střetnutí uspěli lépe domácí, Plzeň předčila Motor 5:3. Jihočeši sice v utkání vedli po první dvacetiminutovce 3:1, pak ale došlo k obratu. Motor zatím v přípravě čeká na první výhru, ale trenéři předem avizovali, že úvodní utkání budou především o zkoušení hráčů a hledání vhodných vazeb. Za minulé čtyři zápasy tak trenéři viděli v zápasové akci rovnou 34 hokejistů! Po redukci kádru po čtvrtečním utkání s Kladnem už se bude ladit finální sestava pro extraligové boje.

O sestavě proti Plzni ještě jasno není, trenéři o ní rozhodnou podle zdravotního stavu hráčů v den utkání. "Někteří kluci jsou potlučení, uvidíme, jak budou vypadat ráno, dojde tam k nějakým změnám na poslední chvíli. Ale celkově se to již bude více stavět tak, jak by sestava mohla vypadat v soutěži," předeslal hlavní trenér Jaroslav Modrý. S tím, že samozřejmě dál pracuje s hráči, kteří jsou v Motoru na zkoušku. Do zápasu ještě nenastoupí brankář Dominik Hrachovina, který se zotavuje po srážce s protihráčem z duelu se Spartou, na své první přípravné utkání si ze zdravotních důvodů ještě počká útočník Jindřich Abdul.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....