Banes Motor České Budějovice
04.10.2021, Michal Špírek

V televizním utkání se Motor představí v Liberci

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Liberec zažil povedený vstup do sezóny, z prvních čtyř zápasů vždy bodoval, z toho třikrát vyhrál za tři body. Jenomže pak začalo jeho trápení, aktuálně má na kontě šest prohraných utkání v řadě. Motor už třeba v Brně prokázal, že si umí poradit i na ledě silných celků. Prokáže to na severu Čech? Utkání začíná v úterý v 18:00 a přímým přenosem ho bude vysílat program ČT sport.

Z KABINY SOUPEŘE - Bílí Tygři Liberec

Do Liberce, v minulých sezónách jednoho z nejúspěšnějších klubů extraligy, se po posledních výsledcích vkradla nervozita. Prohrát šest duelů za sebou, to se Severočechům "povedlo" naposledy v sezóně 2014/2015. Po nadějném úvodu lze takový výsledkový propad svěřenců Patrika Augusty označit jako nečekaný.

Kde hledat příčiny toho, že se Tygři propadli na jedenácté místo tabulky? Liberec trápí produktivita, v ofenzivě se zatím nedokáže prosazovat, v žádném z deseti zápasů se nedokázal prosadit více jak třikrát, celkem nastřílel jen dvacet branek. "Na můj vkus si vůbec nepomáháme přesilovými hrami," přidal po posledním utkání kouč Augusta.

Hned čtyři z libereckých branek má na svědomí jako střelec Tomáš Filippi, který je s devíti kanadskými body jasně nejproduktivnější hráč Liberce. Po zranění, se kterým vynechal většinu minulé sezóny, se vrátil do sestavy Liberce klíčový bek Ladislav Šmíd. Před sezónou tým opustili například útočníci Bulíř, Lenc či Musil nebo obránce Knot. Jejich místa přišli zaplnit Jakub Klepiš, Jan Ordoš, T.J. Melancon nebo Martin Faško-Rudáš. Hodně se čeká i od třiatřicetiletého Tomáše Záborského, který v posledních sezónách válel ve Finsku. Zatím má na kontě ale jen dva góly. Jako jednička nastoupil ve většině zápasů exbudějovický Petr Kváča.

Sestava Liberce z posledního zápasu:
J. Pavelka (Kváča) – L. Šmíd (A), Melancon, Vitásek, M. Rosandić, Derner, M. Ivan, Štibingr – Birner (A), Filippi, Ordoš – J. Vlach, Gríger, M. Zachar – A. Najman, Klepiš, Faško-Rudáš – Rychlovský, P. Jelínek (C), J. Šír.

Z TÁBORA MOTORU

Českobudějovičtí v nabitém extraligovém programu sehrají třetí zápas v pěti dnech. Následně je čeká páteční utkání v Karlových Varech a nedělní domácí duel s Vítkovicemi, poté bude následovat týdenní oddech. Že jde tým ze zápasu do zápasu bere Jaroslav Modrý jako fakt. "Bude to těžké, je to realita, o které jsme věděli, musíme se na to připravit a umět použít celou plejádu hráčů, co máme," shrnul hlavní kouč. Ten má po Vondrkově zranění k dispozici dvanáct útočníků, trenérský štáb tak zvažuje, zda v budoucnu nevyužít například některého z hráčů, kteří jsou na střídavé starty v týmech první ligy. "Mluvíme o tom, snažíme se najít takové vazby, abychom měli jako tým úspěch. Ale na Liberec půjdeme se sestavou, kterou využíváme v posledních zápasech od zranění Michala Vondrky," sdělil Modrý.

Na marodce týmu je kromě Michala Vondrky stále i obránce Ondřej Slováček, který se svolením lékařů zatím trénuje pouze za absence fyzického kontaktu.

Po Litvínově čeká na Motor znovu tým, který nastoupí do utkání se šňůrou porážek v zádech. "Musíme si uvědomit, že jde o tým s velkými ambicemi, loni hrál finále. Určitě se umí vyrovnat se situací, v jaké je," komentuje Jaroslav Modrý liberecké výsledky z posledních kol.

Sestava Motoru z posledního zápasu:
Hrachovina – Bindulis, Percy, Piskáček (A), Šenkeřík, , Štencel, Vráblík, Štich – J. Ondráček, L. Pech (A), Gulaš – Venkrbec, D. Voženílek, Karabáček - Abdul, Toman, Valský – M. Beránek, Hanzl, Holec.


Zápas vysílá v přímém přenosu program ČT sport, můžete ho sledovat také prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....