Banes Motor České Budějovice
02.05.2021, Michal Špírek

V pondělí startuje letní příprava! Jaký program na hráče čeká?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V pondělí 3. května odstartuje první fáze společné přípravy A týmu MADETA MOTOR na sezónu 2021/2022. Jaký program nachystali pro své svěřence trenéři českobudějovického celku? "Chceme do hráčů dostat vítěznou mentalitu," hlásí Patrik Martinec.

Předsezónní příprava Motoru bude probíhat ve třech blocích. První dva bloky, oddělené týdenním volnem, bude představovat dohromady devítitýdenní příprava na suchu. Trenéři si pro hráče připravili pestrý, ale náročný program, který zahrnuje i dvoufázové tréninky. Hráči se budou připravovat společně v Českých Budějovicích, trenérský štáb bude k tréninkům využívat posilovnu v Budvar aréně, dále sportoviště Jihočeské univerzity, koridor ve Sportovní hale, ale i beachvolejbalové nebo badmintonové kurty. Běžecké tréninky absolvují motoráci v okolí Budvar arény. Chybět nebude ani čtyřdenní soustředění na začátku června. Ve třetí, závěrečné fázi přípravy už chtějí trenéři vidět své svěřence na ledě, kombinovat se tak bude suchá příprava s tréninky na ledě, odstartují již také první přípravné zápasy.

"Příprava je naplánována pochopitelně na rozvoj silových schopností, rychlosti, obratnosti a vytrvalosti. Ale celá bude vedena v herním duchu, chceme v ní mít spoustu her. Hned od prvního tréninku budeme klást důraz na budování vítězné mentality. Aby se kluci opět naučili vyhrávat, protože loni si výher moc neužili. Budeme požadovat, aby hráči chtěli vyhrávat už při tréninku," zdůrazňuje za trenérský štáb Patrik Martinec. Právě on bude na startu přípravy tím, kdo tréninky s asistentem Romanem Fouskem povede, a to i za občasné pomoci kondičního trenéra Tomáše Cibulky. Jaroslav Modrý se připojí k tréninkům později, jakmile dorazí ze zámoří.

Ne všichni ze současného kádru budou na pondělním startu společné přípravy. "Nastavili jsme pro letošek pravidla, která stanovují týmovou přípravu, ale s výjimkami. Ty představují hráči, kteří hráli loni v KHL, případně NHL, dále hráči starší 33 let, i kvůli koronavirovým opatřením cizinci a také brankáři, kteří jsou více samostatnou jednotkou. Pokud hráči, kteří spadají pod jednu z těchto kategorií, chtějí trénovat individuálně, bude jim to po dohodě s hlavním trenérem umožněno," vysvětluje Martinec. Na try-out budou v přípravě Adam Raška a Ondřej Kachyňa, ale o šanci se budou rvát i další, mladí hráči. "Chceme dát s Jardou Modrým šanci porvat se o místo i klukům, kteří v Motoru loni nehráli nebo byli po hostováních," přibližuje Patrik Martinec.

Už v pondělí příprava vypukne, na webu vám nabídneme první články z tréninků, tak i rozhovory s hráči. "Na start společné přípravy se osobně samozřejmě těším, období práce bez hráčů už bylo delší. I kluci měli dlouhou pauzu, protože skončili sezónu velmi brzy. První trénink bude o společném zapracování, odrazová síla, poté už se mužstvo rozdělí na dvě poloviny, hráči se vystřídají v posilovně a tělocvičně, kde proběhne první herní trénink. Už v pondělí tak poznáme první vítěze úvodního tréninku," usmívá se Patrik Martinec.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....