Banes Motor České Budějovice
29.10.2022, Michal Špírek

V neděli dorazí do Budvar arény Mladá Boleslav

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V neděli od 17:00 sehraje Motor 16. extraligové kolo na domácím ledě proti týmu z Mladé Boleslavi. Přijďte Motor podpořit k cestě k důležitým bodům, vstupenky jsou v prodeji ZDE! Přímým přenosem vysílá utkání ČT sport.

O soupeři – BK Mladá Boleslav

"Střílíme, ale neproměňujeme." Takhle hodnotil poslední utkání našeho nedělního soupeře Pavel Kousal. Celky Mladé Boleslavi a Českých Budějovic si zkrátka po posledním utkání mohli zvolit univerzálního společného mluvčího. Na rozdíl od Motoru se sice Čihákovi svěřenci proti Olomouci dvakrát střelecky prosadili, ale stačilo to jen na remízový stav po šedesáti minutách, aby pak bonusový bod brali Hanáci. Přitom Boleslav svého soupeře přestřílela 50:23! Pro Boleslav šlo o třetí prohru v řadě.

V namačkané tabulce drží Boleslav pátou pozici. Devízou Bruslařů je bránění oslabení, v tom nemají v extralize konkurenci, když ubránili bezmála 90 procent přesilovek soupeře. Stejně jako Motor patří i Boleslav k týmům, které si umějí na soupeřích vynutit fauly, využití početních výhod je ale na straně Boleslavi na vyšší úrovni (22,06 %). Středočeši se spoléhají na organizovaný kolektivní výkon, z individualit se nejvíce daří Pavlu Kousalovi, který je jako jediný v top dvacítce kanadského bodování. Boleslavští patří k týmům s nejlepší defenzivou, inkasovali v dosavadním průběhu sezóny o šestnáct branek méně než Motor. Její brankáři se tak chlubí parádními statistikami. Gašper Krošelj (zatím odchytal šest zápasů) i jednička Filip Novotný (9 zápasů) mají úspěšnost zákroků přes 93 procent!

V týmu nedělního soupeře jsou tři hráči s exbudějovickou minulostí. A to beci Pavel Pýcha (v sezóně 0+6, z toho tři asistence nasbíral v prvním utkání proti Motoru), David Štich (0+0) a útočník Martin Beránek (0+0).

Sestava Boleslavi z posledního utkání:

Krošelj – Pýcha, Pláněk, R. Jeřábek, Stříteský, Lintuniemi, Hanousek, Štich – Åberg, Fořt, J. Stránský – Lunter, Lantoši, Šťastný – Kantner, Kotala, P. Kousal – M. Beránek, Bičevskis, Eberle.

Z kabiny Motoru

Doma by to šlo, zato venku se Motor ne a ne chytit. Body z venkovních duelů tak Budějovickým schází k lepšímu umístění v tabulce. Ale doma Motor vyšel naposledy bodově zcela naprázdno 25. února v zápase s Litvínovem. Od té doby následovalo patnáct duelů, kdy si tým připsal před svými fanoušky minimálně remízový výsledek po 60 minutách. Jak se zadaří v neděli proti Boleslavi? Jihočeši mají co oplácet - při prvním vzájemném utkání totiž padli 1:5.

Trenér Modrý bude na své svěřence opět apelovat v tom smyslu, aby v útočném pásmu svou hru zjednodušili. "Nejsme bojovní, musíme začít dávat nehezké góly. Zbytečně vymýšlíme akce, kterými si komplikujeme hokej," konstatoval po utkání proti Kometě, kde se Českobudějovičtí ani jednou neprosadili. Co se týče marodky, situace se nemění, žádný z absentujících hráčů z posledních zápasů do utkání proti Boleslavi nezasáhne.

Sestava Motoru z posledního utkání:

Strmeň (Cinka) – Vráblík, Štencel (A), Kachyňa, Bindulis, Marcel, Šenkeřík, Šedivý – Chlubna, Koláček, Přikryl – Valský, Hanzl (A), Čachotský – Doležal, Pech (C), Dzierkals – Tomeček, M. Toman, Strnad

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....