Banes Motor České Budějovice
05.06.2023, Jakub Čelikovský

V Horní Stropnici proběhlo soustředění Základny B

Děti ročníku 2015 absolvovaly v květnu víkendové soustředění v Horní Stropnici. Program probíhal od pátečního podvečera až sobotního odpoledne po tělocvičnách a venkovním hřišti. Ubytováni jsme byli na ubytovně Obecního úřadu v Horní Stropnici.

Po příjezdu dětí v pátek odpoledne začalo soustředění večeří v restauraci na Sportovní hale, kde jsme také absolvovali večerní program formou teambuildingových her, kde se děti učily spolupráce v menších skupinkách. Po večerním programu jsme došli zpět na ubytování, poté proběhla večerní hygiena a ve 21.15 s pohádkou i večerka.

V sobotu děti vstávaly již před budíčkem, který byl naplánován na 7.00. Po ranní hygieně následovala snídaně a dopolední program na sportovištích Základní školy v Horní Stropnici. Před obědem jsme stihli odehrát ještě baseballový turnaj, který byl modifikovaný vzhledem k věku dětí. Po obědě jsme vyrazili na výlet směr Kraví hora, kdy děti musely ujít 13 km, které se odrazily na jejich brzkém večerním usínání. Večerní program byl opět situován do tělocvičny Sportovní haly, kde jsme odehráli fotbalový turnaj pětic o rychlé špunty. Turnaj měl po celém dni i tak velký náboj soutěživosti.


Nedělní dopoledne bylo programem obdobné jako sobotní. Po obědě absolvovaly děti ještě samovolný trénink, kde si hrály na plácku jako za starých časů. Po krátkém shrnutí a předání týmových lahví na pití včetně jmenovek se děti rozjely zpět do svých domovů a tím soustředění skončilo.


Během celého soustředění jsme děti více poznali a především jsme chtěli docílit toho, aby jim tato akce pomohla k větší samostatnosti. Za celý víkend si děti vyzkoušely nácvik dovedností a sportů jako házená, rugby, fotbal, basketbal, házení a chytání, baseball, frisbee atd. Během víkendu probíhala i zběsilá výměna hokejových kartiček. Všechny děti včetně trenérů a zdravotnice zaslouží velkou pochvalu a poděkování za sportovně strávený víkend ve skvělém prostředí Horní Stropnice. Dále děkujeme za ubytování na obecním úřadě a stravování u pana Mikla v restauraci na Sportovní hale.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....