Banes Motor České Budějovice
dnes, Jakub Čelikovský

Týden hokeje přilákal do Budvar arény více než 35 dětí!

Motor České Budějovice, ve spolupráci s Českým hokejem, pořádal v neděli 29. září dopoledne na tréninkové hale Budvar arény náborovou akci „Týden hokeje – Pojď hrát hokej“, která měla za úkol přivést děti k lednímu hokeji.

Akce byla zahájena v 9:15 registrací příchozích dětí s rodiči. Během registrace si mohly děti zastřílet na střelnici v prostorách druhé plochy. Po registraci všech zúčastněných jsme se s rodiči přesunuli na krátkou prezentace klubu a toho, co všechno obnáší, stát se malým hokejistou. Od 10:00 byl na programu ukázkový trénink malých motoráků ročníku 2015 pod dohledem hlavního trenéra této kategorie Davida Matějky a hráčů juniorského týmu Jana Česnohlídka a Matyáše Humeníka, kteří se celé akce zúčastnili. Po ukázce malých motoráků následovala děkovačka směrem ke střídačce, kde už netrpělivě čekaly oblečené děti v motoráckých dresech s číslem a jmenovkou reprezentačních hráčů. Program na ledě probíhal od 10:30 do 11:30. Po prvních krůčcích na ledě proběhla na středovém kruhu krátká rozcvička včetně sbírání puků a házení do branek. Po sesbírání veškerých věcí jsme rozdělili děti podle bruslařských dovedností do čtyř skupin. Jedna skupina střílela společně s juniory na branku, druhá skupina hrála drobné hry, třetí projížděla opičí dráhu a čtvrtá zkoušela základy bruslení formou zvířat. Závěrečná část akce se uskutečnila na středovém kruhu, kde jsme děti plné dojmů vyzpovídali a pak se společně vyfotili. Po programu na ledě se dětem ještě podepsali hráči „A“ týmu, jmenovitě Roman Vráblík a Matěj Toman.

Všechny děti dostaly dárky od Českého hokeje, našeho klubu a společnosti Kaufland. Věříme, že se dětem a rodičům akce líbila a všichni si odnesli především plno zážitků a pozitivních dojmů. Pokud budou chtít děti v bruslení nebo ledním hokeji pokračovat, mohou využít školku bruslení Motorácká bruslička nebo hokejovou přípravku, kde se mohou dále zdokonalovat ve svých bruslařských dovednostech.

Sociální sítě

??Ve čtvrtek se s Vítkovicemi nehraje! Soupeř bojuje s nemocí ve svých řadách, duel tak byl odložen

65. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Milan Němec. V A týmu hrál v sezoně 1982-83, nastoupil do 5 zápasů a vstřelil i 1...

Premiérovou branku v dresu Motoru si v zápase proti Mladé Boleslavi připsal Ondřej Kovařčík. Jeho trefa ale nakonec k výhře...