Banes Motor České Budějovice
22.10.2021, Pavel Mádl

Třinec výborně bránil střední pásmo, to rozhodlo, myslí si Jan Piskáček

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Motor sehrál proti Třinci druhé utkání v sezóně a ani na druhý pokus se mu nepodařilo vstřelit gól. Jihočeši na Třinec tlačili, ale vstřelit branku se jim nepodařilo a prohráli 0:1. Zápas zhodnotil obránce Jan Piskáček, který v zápase odvedl velký kus práce.

Honzo, jak jste viděl zápas s Třincem?
Neměli jsme nejlepší začátek. Asi to bylo tím, že nás nechali hodně tvořit a ustupovali si do středního pásma. Nevěděli jsme v první třetině, jak na to reagovat a jak se dostat k nim do pásma. Chtěli jsme se dostat do tlaku, protože jakmile jsme nahodili puk do pásma, následně ho vyhodili zpět. Myslím, že zbylé dvě třetiny nebyly od nás vůbec špatné a že nějaký gól jsme si zasloužili. Bohužel nám ale nebylo dáno.

Přechod přes střední pásmo tedy dnes sehrál klíčovou roli, že?
V první třetině určitě. Jak jsem řekl, když už jsme se k ním dostali do pásma, ihned nám vyhodili puk. Třinec výborně bránil střed hřiště.

Bylo něco, čím vás Třinec překvapil, nebo hrál přesně tak, jak jste očekávali?
Věděli jsme, že mají skvělý tým a že budou hrát hodně útočně. Výborně bránili střední pásmo, což jim pomohlo k vítězství. Škoda nevstřeleného gólu. Myslím, že bod by byl zasloužený, dvě třetiny jsme hráli dobře. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit ten gól.

V neděli vás čeká venku Kladno. Co od utkání očekáváte?
Opět urputný boj. Nejsou v nejlepší situaci a potřebují každý bod. Bude to těžké utkání.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....