Banes Motor České Budějovice
16.08.2021, Michal Špírek

Trenéři se chystají na finální zúžení kádru

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Kádr Motoru pro sezónu už se v mysli trenérů začíná rýsovat, zkoušení hráči a hráči na okraji sestavy mají poslední možnosti přesvědčit trenéry o svém přínosu pro mužstvo. Po čtvrtečním přípravném zápase s Kladnem dojde k zúžení kádru. Co to pro tým znamená a jak Jaroslav Modrý zdůvodnil zkoušku Jiřího Ondráčka a konec tří hráčů?

Jaroslav Modrý a jeho trenérští asistenti Patrik Martinec a Roman Fousek se chystají v přípravném období ukončit fázi zkoušení a hledání. Po čtvrtečním přátelském utkání s Kladnem padne rozhodnutí o definitivním zúžení kádru. Dál by se poté měl tým připravovat ve složení, s jakým půjde do extraligy.

A zúžením kádru dojde také ke změnám charakteru přípravy a podoby tréninků, které už nebudou probíhat v jednotlivých blocích. "Už budeme pracovat s tím nejužším kádrem, se kterým půjdeme do sezóny. Tréninky poté budou úplně jiné, ne tak dlouhé, půjde o finální přípravu na soutěž," přibližuje Jaroslav Modrý.

Jako last minute posila, prozatím na zkoušku, se zapojil do přípravy útočník Jiří Ondráček, který od sezóny 2007/08 hájil barvy Zlína. "Má plno zkušeností, v extralize odehrál přes 600 zápasů. Dokáže plnit jakoukoliv roli v sestavě," vyzdvihuje jeho možný přínos Modrý.

Naopak u týmu skončili Lytvynov, Raška a Hrubec. "Poděkoval jsem jim za odvedenou práci a přípravu. Ivan je mladší obránce, který potřebuje hrát, pro jeho vývoj a růst by nebylo dobré, aby tu zůstával a plnil roli obránce navíc. Bude pro něj lepší, když bude vytížený, případně se může kdykoliv vrátit, pořád bude hráčem Motoru. Také Adama Rašku jsme tu nechtěli držet, měl dobré, ale i horší momenty, o čemž jsme se pobavili. Chceme, aby si našel tým, ve kterém bude plnit větší roli. Stejné to je i u Matouše Hrubce, měl vynikající letní přípravu, ale nedokázal to přenést na led. Tam měl výkyvy a musí být lepší, sám si toho je vědom. Dostanou prostor k tomu, aby se zlepšovali, a třeba se někdy vrátí do našeho klubu, hůl nad nimi nelámeme. I pro hráče je ale férovější, když se dozví dříve, na čem jsou, kdy si mohou vybudovat pozici v jiných týmech," ohodnotil trojici hráčů hlavní trenér Motoru.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....