Banes Motor České Budějovice
09.10.2021, Jiří Michal

Trenéři musí nahradit zraněné útočníky. Jak se Jihočechům povede proti Vítkovicím?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po vítězném utkání v Karlových Varech není příliš času otálet, hned v neděli do Budvar arény zavítají Vítkovice. Jihočeský celek se navíc potýká s marodkou, kdy přišel v posledním zápase o dva hráče. Jak se Motoru v prvním vzájemném utkání s Vítkovicemi povede? Utkání začíná v 17 hodin a vstupenky pořídíte zde. Přijďte Motor povzbudit přímo na stadion! Nezapomeňte, že před zápasem se můžete opět nechat zdarma otestovat před stadionem.

Z KABINY MOTORU

Českobudějovičtí odvraceli v pátečním utkání třetí prohru v řadě na ledě Karlových Varů, což se jim povedlo na výbornou a vyhráli 5:3. Motor tak zaznamenal už třetí venkovní tříbodovou výhru. Jihočeši se letos s Vítkovicemi ještě nepotkali, půjde tak o první vzájemný duel.

Lukáš Pech s Milanem Gulašem táhnou ofenzivu Motoru a první jmenovaný má v tabulkách statistik celé extraligy dokonce stejně bodů jako vedoucí ocelářský kanonýr Martin Růžička, tedy šestnáct (5+11). Gulaš je hned o bod za první dvojicí, ve střeleckých tabulkách však má na kontě stejně branek jako jeho protivník z Třince. V brance nadále dostává prostor Dominik Hrachovina, Jan Strmeň na šanci od začátku utkání stále vyčkává.

Jak informoval trenér Jaroslav Modrý, po zápase v Karlových Varech přišel Motor rovnou o dva útočníky. Marodka, čítající dosud Michala Vondrku a Ondřeje Slováčka, se rozrostla o Matěje Tomana. Útočník utrpěl zlomeninu ruky a už absolvoval operaci, ze hry tak vypadne na delší dobu. Se zraněním v dolní části těla nenastoupí ani Matouš Venkrbec. Trenérský tým nyní zvažuje možnosti, jak zmíněné hráče nahradit.

Sestava Motoru z posledního zápasu:

Hrachovina – Bindulis, Percy, Piskáček, Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Štich – Abdul, M. Hanzl, Valský – J. Ondráček, L. Pech, Gulaš – Venkrbec, D. Voženílek, M. Beránek – Holec, M. Toman, Karabáček.

Z TÁBORA SOUPEŘE - HC Vítkovice Ridera

Vítkovičtí jako jediný celek odehráli na domácím kluzišti pouhé jediné utkání z dosavadních sedmi duelů. Tato skutečnost se pravděpodobně podepisuje i na výsledcích vítkovického celku, které byly ve více případů záporné. Hned v prvním utkání si svěřenci Miloše Holaně vyšlápli na Rytíře z Kladna a do sezony vstoupili velmi dobře, následně ale hned padli na ledě karlovarské Energie. V následujících pěti soubojích ostravský klub zvítězil dvakrát a třikrát musel skousnout porážku. V prvním střetnutí před vlastními fanoušky Vítkovičtí nestačili na litvínovskou Vervu poměrem 1:4 a v tabulce tak figurují na nepostupovém 13. místě se ztrátou čtyř bodů na dvanáctou Kometu. Mají však k dobru hned čtyři utkání.

Nejproduktivnějším bruslařem celku je Rostislav Marosz, jenž v sedmi dosavadních duelech nasbíral šest bodů zásluhou jedné branky a pěti asistencí. Hned v závěsu mu sekunduje lotyšský útočník Roberts Bukarts, jenž sice vstřelil o branku více, svým spoluhráčům ale asistoval pouze dvakrát. Nejvíce branek má na svém kontě Petr Fridrich, konkrétně zapsal tři přesné zásahy. V brankovišti dostává největší důvěru Aleš Stezka před Danielem Dolejšem. První jmenovaný nastoupil v pěti případech a kryl 93,67 % pokusů soupeře s průměrem dvou obdržených branek na utkání. Jeho kolega má zatím značně horší statistiky, když jeho úspěšnost zákroků čítá 87,04 % a průměr je přesně 3,5 obdržených branek na utkání.

„My musíme rychle hodit za hlavu prohru z domácího prostředí. Myslet pozitivně. Jedeme do Budějovic, zrovna tam Litvínov vyhrál před zápasem u nás, takže se pokusit jít v jeho stopách. Přeji si, aby se prosadili střelci, musíme být produktivní, měli jsme na to i v sobotu pohovory. Věřím, že si to hráči vzali za své. Samozřejmě víme o silných individualitách, jako například Pech, Gulaš. Chceme se soustředit i na tyto hráče, vytvářet na ně tlak, brát jim sílu, ale musíme mít v hlavě i věci, jako je disciplína, protože Budějovice mají dobrou přesilovku. Základ je nejet tam ustrašeně, být sebevědomí, jet tam s cílem zabojovat o každý bod, protože každý jeden bod bude rozhodovat. Zlepšit přístup. To bych od hráčů rád viděl,“ sdělil před utkáním hlavní trenér Vítkovic pro klubový web. Mezi jeho svěřenci je i Karel Plášil, obránce, který v Motoru působil v minulých třech sezónách.

Sestava Vítkovic z posledního zápasu:

Stezka – Plášil, R. Polák, Galvinš, Gewiese, Koch, L. Kovář, Machů – L. Krenželok, Marosz, Bukarts – Afanasijev, J. Hruška, Svačina – R. Bondra, Flick, M. Kalus – Dej, Chlán, Fridrich


Zápas můžete sledovat také prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

Podmínky účasti na utkáních Motoru

Kromě prokázání se vstupenkou není možné vpustit fanoušky, kteří vykazují klinické příznaky onemocnění covid-19. Dále je nutné doložit písemně či elektronicky i splnění alespoň jedné z následujících podmínek:

  • kompletně ukončené očkování alespoň 14 dní před utkáním
  • oficiálně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní před utkáním
  • oficiální POC (antigenní) test ne starší než 72 hodin před utkáním - možno absolvovat ZDARMA před Budvar arénou
  • oficiální PCR test ne starší než 7 dní před utkáním

    Ideální je prokázat se zeleně svítícím jménem v aplikaci Tečka, kde se sdružují informace z očkování i testů. Je to bezesporu rychlejší, než případná kontrola písemností. Také pokud chcete absolvovat test až na místě, přijďte s dostatečným předstihem!

    Děti do 6 let a 130 cm výšky mají vstup volný a nemusí dle nařízení splňovat ani žádné další podmínky, kromě absence příznaků nemoci. Všechny starší děti musí splňovat stejné podmínky, jako kdokoli jiný. V prostorách Budvar arény je (momentálně) nutné po celou dobu nosit ochranu horních cest dýchacích a dodržovat všechna aktuální zákonná nařízení vlády.

  • Sociální sítě

    Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....