Banes Motor České Budějovice
29.01.2023, Michal Špírek

Trefa přes celé hřiště a auto je jeho! Stále tomu nevěřím, kroutí hlavou výherce

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Přišel, viděl, trefil. Petru Běhounkovi se o přestávce pátečního utkání v Budvar aréně povedl parádní kousek, kdy přes celé kluziště poslal puk do malinkého otvoru v bráně. Mercedes od společnosti Milan Král Group, který byl hlavní cenou přestávkové soutěže, tak našel nového majitele!

Už se vám páteční zážitek a úspěch povedlo nějak vstřebat?
Popravdě to pořád rozdýchávám a ještě teď tomu pořád nevěřím. Tohle se prostě neděje každý den. Třeba aplaus od lidí v aréně, to byl nepopsatelný pocit.

Obecně, platí u vás, že máte štěstí ve hře?
Jak kdy. Vyhrál jsem tak v nějakých soutěžích na turnajích s týmem, ale nic extra jsem ale dosud nevyhrál, žádné hodnotné ceny.

Do soutěže jste se dostal díky vylosovanému číslu zakoupeného časopisu Hokejklub a vyhranému rozstřelu s dalšími dvěma soutěžícími. Jak jste prožíval další události?
Už jen samotné vylosování do soutěže jsem vůbec nečekal. Už jen to bylo velké štěstí. Pak už jsem si to šel jenom užít. Je velmi malá pravděpodobnost, že to člověk trefí. Na druhou stranu, když jsem v sezóně několikrát viděl, jak blízko byli někteří soutěžící, tak jsem si říkal, že to zase není úplně nereálné.

Tak ven s tím, prozraďte recept, jak mířit, jak docílit takovéto trefy?
To těžko říct, protože tohle je fakt jen o štěstí. Pomohlo mi, že hraju amatérsky florbal, s hokejkou tak trochu umím, hraji také za parahokejový tým Motoru, to svou roli také možná hrálo.

Kde jste začal věřit, že kotouč opravdu zapluje do toho malinkatého otvoru?
Když jsem v polovině cesty puku viděl, jak se tím směrem na středovém kruhu docela stáčí, tak jsem začal věřit, že to tam padne.

Co říkáte výhře?
Auto se mi líbí a rozhodně se mi hodí. Ještě sice musím udělat řidičák, ale to už je to nejmenší.

Tak své první auto máte zajištěno a rovnou Mercedes, to jde, ne?
To bude rozhodně pecka!

Z videa vaší trefy se stal virál, tohle se ve světě stalo jen párkrát. Předpokládám, že to nemohlo ujít ani vašim nejbližším a přátelům.
Dostal jsem spoustu gratulací, od kamarádů nebo z rodiny. Také tomu nemohli uvěřit, jeden kamarád mi dokonce říkal, že když to viděl, tak se pomalu udusil večeří (úsměv).

Zmínil jste, že hrajete sledge hokej za Motor.
Hrajeme parahokejovou ligu, jsme v ní první sezónu, po dlouhé době. Většina týmu je složena z nováčků, takže tato sezóna je spíše o zvykání si, sehrávání. Jsme na posledním místě a uvidíme, jak nám to půjde v dalších sezónách. Fanoušky můžu pozvat třeba na nejbližší zápas proti Pardubicím, který hrajeme 4. února v Soběslavi.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....