Banes Motor České Budějovice
19.02.2023, Michal Špírek, foto: P. Kotala

Teď musíme doma porazit Liberec, burcuje Jan Strmeň

Jan Strmeň naskočil ve Vítkovicích do svého dvacátého zápasu v sezóně. Propustil jedinou z devětadvaceti střel a úspěšností zákroků nad 92 procent se řadí mezi extraligovými gólmany na osmou pozici.

Jihočeši se chtěli ve Vítkovicích soustředit na pevnou obranu. Když se velmi brzy v zápase svou druhou trefou v sezóně prosadil Matěj Toman, byly na tahu Vítkovice. Na Strmeně si ale domácí nepřišli a Motor postupně navýšil skóre až na 3:0. Výhru si ve třetí třetině s přehledem pohlídal. Budějovice tak obraly jednoho z favoritů soutěže na jeho ledě a přenechaly poslední místo kladenským Rytířům. "Je pro nás důležité bodovat v každém zápase. A když už prohrát, tak aspoň s bodem. S tím jsme jeli i do Vítkovic. Jsme moc rádi, že máme tři body, které hodně potřebujeme," shrnul po utkání Jan Strmeň.

Motor musí hrát na plné obrátky. Strašák baráže na jedné straně, jen pár bodů k účasti ve vyřazovací části soutěže na straně druhé. Motor pochopitelně chce uhrát nejlepší dvanáctku a ve Vítkovicích tým prokázal, že v závěru základní části ze sebe hodlá dostat maximum. "Hrajeme už takové play-off, jde nám o hodně. Kluci dnes výborně blokovali, díky tomu jsme dostali jen jednu branku. Výborná disciplína. Všichni jsme si plnili to, co jsme měli. To nám přineslo úspěch a doufám, že si to převedeme do dalších zápasů," vyjmenovával klíčové faktury úspěchu budějovický gólman. "Důležitý je týmový výkon, klukům musím poděkovat. Výborné oslabení, výborné bloky. Od tohoto se musíme odpíchnout a takhle pokračovat dál," doplnil Strmeň.

Do konce základní části zbývají už jen čtyři zápasy. Motor se doma nejprve utká s Libercem, pak jede do Karlových Varů. Následovat bude domácí duel s Kladnem a v posledním kole souboj na plzeňském ledě. Tak daleko ale Strmeň nekouká. "Teď máme před sebou Liberec, musíme je doma porazit za tři body. Každopádně do zápasu s Kladnem už bychom chtěli mít jistotu a bojovat v závěru sezóny spíš o něco jiného, než o záchranu," vyhlašuje bojovně českobudějovický gólman.

Přijďte Motor ve středu povzbudit! Vstupenky pořídíte zde.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....