Banes Motor České Budějovice
27.01.2023, Pavel Mádl

Střídačka se burcovala a zvládli jsme to, těší Tomáše Chlubnu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Odehrál svůj sedmý zápas za České Budějovice v letošní sezoně. Své hokejové dovednosti ale ukazuje v prvoligové Dukle. Útočník Tomáš Chlubna přispěl k vítězství nad Mladou Boleslaví 5:4 po prodloužení jednou asistencí, když přihrával na vyrovnávací branku Josefu Koláčkovi, se kterým tvoří skvělou dvojici. Jak hodnotí osobní vztah s tímto parťákem? Jak hodnotí své působení v Jihlavě?

Tomáši, jaké máte pocity z té třetí třetiny?
Zápas jsem si užil. Mohli jsme ho zvládnout lépe. Zbytečně jsme inkasovali, ale závěr se povedl, a nakonec jsou z toho skvělé dva body.

Co se stalo za stavu 2:2, kdy jste dvakrát rychle inkasovali a byli pozadu?
Nějak se to vyvinulo. Dostali jsme dva góly rychle za sebou, takže nás to trochu semlelo, ale vstřelili jsme šťastný gól a v závěru kluci dokázali ten tlak proměnit v gól.

Jak bylo těžké dojít k vyrovnání?
Bylo to těžké, a to zejména po dvou gólech, díky kterým jsme prohrávali 2:4. Máme zkušené hráče, střídačka se burcovala a zvládli jsme to.

O vás a Josefu Koláčkovi je známo, že jste skvěle sehraná dvojka. Bylo to dnes vidět.
Doufáme v to. Jsme skvělí kamarádi mimo led, baví nás to spolu. Oba jsme si to užili, Pepa dal gól, takže paráda. Že jsme ke dvěma bodům přispěli já s Pepou, to je pro nás takový bonus.

Vaše úspěšná akce vás jako čtvrtou lajnu evidentně nakopla.
Po nás trenéři vyžadují, abychom týmu dali energii, a hlavně bruslili. Snažili jsme se tyto pokyny plnit.

Vy jste jediný svůj extraligový gól v kariéře vstřelil proti Mladé Boleslavi. Nemyslel jste si, že byste proti Bruslařům přidal další?
Čekám na něj. (úsměv) Je jedno, kdo ten gól dá. Jsem rád, že ho dal Pepa, a ostatním klukům, jako je Hanzy, se to povedlo. Musíme sbírat body.

V utkání jste byl zasažen holí a svíjel se v bolestech. Co se stalo?
Dostal jsem ránu do ruky, ale nic velkého to nebylo.

Co mají s vámi trenéři Motoru v plánu? Hrajete v Jihlavě i tady.
Co vím já, tak jsem součástí výměny za Tomáše Čachotského. V Jihlavě mi bylo sděleno, že v sobotu nastoupím za Duklu ve Zlíně, takže se vracím do Jihlavy.

Takže není moc velká šance, že byste v neděli nastoupil v Litvínově?
Nevím. Ptali jsme se trenérů s Pepou Koláčkem a říkali, že nám dají vědět.

Jak hodnotíte prozatímní působení v Jihlavě? Domácí zápasy hrajete v Pelhřimově a Jindřichově Hradci. Jak je to náročné?
Je to hodně nepříjemné. Neměli jsme dobrou sérii, bylo to očividné na náladě týmu. Nedávno se vrátil Čagy, dokázali jsme zvítězit, takže doufám, že se to otočí a půjdeme nahoru.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....