Banes Motor České Budějovice
29.03.2024, Michal Špírek

Slovo kapitána: Byla to od nás skvělá jízda, na celý tým jsem hrdý

Co chybělo, aby se Motoru povedl historický obrat v sérii play-off. Třinec ho sice v rozhodujícím utkání do šancí pouštěl velmi zřídka, ale kdyby se ujala Gulašova střela, která jen těsně minula tyč, nebo Kubíkova rána, která dokonce brankovou konstrukci trefila, šly by Budějovice v sedmém utkání do vedení. Což se ukazovalo v sérii s Třincem jako klíčové. Nepovedlo se, nakonec se gólu dočkali Třinečtí a do semifinále slaví postup oni. Jak čtvrtfinálové boje hodnotil kapitán Milan Gulaš?

"Nikdo nám nevěřil, obzvláště za stavu 0:3, přesto jsme to dotáhli až sem do rozhodujícího zápasu a nechybělo moc k tomu, abychom tu fantazii udělali. Nepodařilo se to, ale jdeme se vztyčenými hlavami dál. Tým by měl pro příští sezonu zůstat z většiny pohromadě, takže máme na co navazovat, a už se na to těším," uvedl po utkání osmatřicetiletý kapitán Motoru Milan Gulaš.

Ten měl pro své spoluhráče jen slova uznání. "Hokej je tvrdá hra a já jsem pyšný na celý tým, protože někteří kluci odehráli celou sérii se zlomenou nohou a to fanoušci nevidí. Tohle dělá tým týmem," řekl Gulaš. Vyšlo najevo, že se zlomeninou nastupoval útočník Jan Ordoš. "Dík patří z mého pohledu celé kabině, která mě tím, jak je to bavilo a jak jsme hráli, hodně motivovala," doplnil kapitán.

I Milan Gulaš cítil zklamání, ale v kabině si neváhal vzít slovo, aby připomněl úspěšné vzepětí Motoru i dobré výkony v základní části. "Klukům v kabině jsem okamžitě řekl, ať si z toho zase tolik nedělají. Byla to od nás skvělá jízda, na celý náš tým jsem hrdý," prohlásil.

Kapitán si pochvaloval roli nováčků v týmu i mladých hráčů. "Postavili jsme to na nich a progres byl stoupající, vydobyli jsme si respekt. Kluci si ukázali, že cesta, která je tady nastavená, je správná. Ty hokejové věci a momenty se k nim začnou otáčet. Jsem rád, že většina mladších kluků, kteří dostali v sezoně hodně minut, ukazovali skvělou formu a udělali v kariérách velký progres. Přál jsem si to už před sezonou,“ řekl Gulaš.

"Sluší se ještě poděkovat našim skvělým fanouškům za celou sezonu. Fantasticky nás podporovali při zápasech a v den posledního utkání i na náměstí v Budějovicích," smekl klobouk Gulaš před věrnými příznivci. Tak na viděnou v sezóně 2024/2025!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....