Banes Motor České Budějovice
16.08.2024, Tomáš David

Šimon Kubíček: Slíbil jsem babičce, že se nepoperu

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Po třech letech strávených v zámoří se znovu představil v dresu Motoru a ihned se podílel na výhře nad Slovanem Bratislava v prvním přípravném utkání na novou sezónu. Jak obránce Šimon Kubíček zápas hodnotí? Proč ve vyhrocené třetí třetině neshodil rukavice? Jak vznikla jeho přezdívka a co obdivuje na hře Radka Gudase?

Máte za sebou první utkání přípravy. Jak se vám hrálo poprvé po návratu ze zámoří?

Pro všechny to byl první zápas po dlouhé době, takže jsme si vše potřebovali ozkoušet. Měli jsme proti sobě kvalitního soupeře a hráli jsme velmi vyrovnaný zápas. Podařilo se nám dát pěkný gól z přesilovky, ubránili jsme oslabení a gólman zachytal skvěle. Takže první zkouška byla z naší strany dobrá.

Ve třetí třetině se strhlo několik šarvátek, Nick Olesen dokonce shodil rukavice. Co se stalo?

Popravdě ani nevím, jak to tam s Nickem vzniklo. Viděl už jsem jen, že se rvou. Poté tam byl špatný zákrok na Kolesa (Josef Koláček – pozn. redakce). Je dobře, že jsme se zastali spoluhráče, tak by to mělo vypadat.

Dnes vás také přišlo podpořit téměř 3000 fanoušků. Jak se vám líbila atmosféra?

Nemůžu si tady stěžovat, atmosféra byla skvělá. S klukama jsme koukali a říkali, že je super kolik lidí přišlo. Těším se, až to tady vypukne naplno.

Byla se dnes na vás podívat rodina nebo kamarádi?

Byla tady rodina – rodiče, sestra a babička. Proto jsem se dneska ani nepopral. Slíbil jsem babičce, že se nepoperu. Ona přijede jednou za rok, tak jsem rád, že jsem to splnil.

Takže to teď půjdete oslavit, že jste se sešli a splnil jste slib.

(smích) Zítra máme trénink, takže rozumně.

Vy jste v motoráckém dotazníku uvedl, že máte přezdívku Lupin. Jak to vzniklo?

Je to podle vlkodlaka z Harryho Pottera, stará přezdívka vymyšlená z mládí, když mi bylo asi deset let. Od té doby se to se mnou táhne a dokonce to už mám i vytetované na ruce.

Také jste se v dotazníku zmínil, že nejvíce obdivujete Radka Gudase. Proč právě jeho?

Byl to těžký výběr. Snažím se si od každého obránce něco vzít. Radko hraje tvrdě, ale jednoduše. Má dobrou rozehrávku a střelu, je spolehlivý směrem dozadu. Tím bych se chtěl také prezentovat.


Sociální sítě

Dnes hrajeme ! | Turnaj zakončíme utkáním proti německému mistrovi Eisbärenu Berlín ??! Začínáme v 17:00??.

Na úvod turnaje došlo také k čestnému vhazování, kterého se ujala paní primátorka města Dagmar Škodová Parmová spolu s výkonnou...

A v sobotu znovu na hokej! Od pěti hodin změříme síly s německým mistrem Eisbären Berlin.

×
×
Dnes v 13:00 | U20
HC Škoda Plzeň
Motor České Budějovice