Banes Motor České Budějovice
13.11.2023, Zbyněk Rýpar

Reprezentační pauza je minulostí a motoráci byli hodně vidět!

Reprezentační přestávka je za námi a my vám přinášíme souhrn, jak si vedli naši borci v národním týmu! Hned dvojí zastoupení jsme měli v seniorské reprezentaci na Karjlala Cupu ve Finsku, kde oblékli dres se státním znakem Jan Ordoš s Adamem Kubíkem. V reprezentaci U18 jsme měli dokonce trojí zastoupení! Matyáše Maříka, Štěpána Hocha a Matyáše Humeníka. Na World U17 Hockey Challenge reprezentoval Motor kapitán dorostu Jakub Lev a v šestnáctce jsme měli dvojici - Martin Hečko, Nikolas Mařík. Většině borcům se zadařilo a v národním dresu ostudu rozhodně neudělali!

Reprezentace "A"

První zápas Adama Kubíka v reprezentačním dresu "A" týmu a hned z toho byla parádní branka do sítě Švédů! Jan Ordoš nastoupil až na ledě Nokia Areny proti domácímu Finsku a také následující den proti Švýcarsku, v obou duelech však nebodoval, stejně tak Adam Kubík. Českou reprezentaci to však nemuselo mrzet, neboť ovládla Karjala Cup s plným bodovým ziskem!


Reprezentace U18

Svěřenci bývalého kouče našeho "A" týmu Davida Čermáka, začali Turnaj pěti zemí porážkou, u které byli i naši junioři Matyáš Mařík v bráně, Štěpán Hoch a Matyáš Humeník v útoku, s domácím Finskem 1:2 po samostatných nájezdech. Matyáš Mařík odchytal celé utkání a za svá záda pustil pouze branku Aatose Koiva, syna legendárního finského útočníka Saku Koiva. Ve druhém utkání proti Švýcarsku dokázal bodovat Štěpán Hoch, který vstřelil úvodním branku (na videu), avšak porážce 2:3 po nájezdech nezabránil. Třetí utkání české osmnáctce vůbec nevyšlo a ta podlehla, i s Matyášem Maříkem v brance, Švédům 0:4. Ani poslední duel Čechům nevyšel, když podlehli 3:11 výběru Spojených států. V tomto duelu skóroval Štěpán Hoch, Matyáš Humeník zůstal bez bodu a Matyáš Mařík se podíval na led až v 52. minutě a inkasoval jednu branku. Bohužel se českému týmu tento turnaj nepovedl a se dvěma body obsadil páté místo.


Reprezentace U17

Reprezentanty do 17 let čekal turnaj v podobě obdoby Mistrovství světa, tedy World U17 Hockey Challenge. Naši začali zostra a nečekaně porazili kandidáta na titul Kanadu White 3:4 po sn. Jediný zástupce Motoru Jakub Lev vstřelil na konci třetí třetiny vyrovnávací gól! Druhé utkání se českému výběru vůbec nepovedlo a vysoko podlehl USA, ve třetím duelu naopak čeští mladíci porazili 4:0 dalšího zámořského soupeře Kanadu Red, ve čtvrtém podlehli těsně Finsku 2:3 a v pátém 3:5 Švédsku. V těchto duelech Jakub Lev nebodoval. Ve čtvrtfinále čekal naše mladíky opět severský soupeř z Finska a tentokrát naši mladíci finskou sedmnáctku vynulovali poměrem 2:0! Semifinále dlouho vypadalo pro český výběr nadějně, avšak soupeř ze Spojených států dokázal necelou vteřinu před závěrečnou třetinou vyrovnat a v prodloužení duel rozhodnout ve svůj prospěch. Souboj o třetí místo českým mladíkům proti Švédsku nevyšel, když prohráli 3:6. V těchto duelech rovněž Jakub Lev nebodova


Reprezentace U16

Trenér Milan Razým nominoval na reprezentační sraz hráčů do 16 let dva naše dorostence - Nikolase Maříka a Martina Hečka. V prvním přípravném duelu proti Slovensku se naši kluci neprosadili, v tom druhém už však ano. Martin Hečko vstřelil jeden gól a Nikolas Mařík na jeden přihrál. Ve druhém dvojzápase, tentokrát proti výběru helvétského kříže se českému týmu nepodařil první duel, když prohráli, i po brance Martina Hečka (na videu níže), 2:3 po samostatných nájezdech. V tom druhém už však zápas naše U16 ovládla, když porazila Švýcary 5:2 a velkou zásluhu na tomto vítězství měl znovu Martin Hečko, který dvakrát skóroval (první gól, druhý gól), Nikolas Mařík se bodově neprosadil.


Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....