Banes Motor České Budějovice
09.09.2020, Jakub Mahr

Raška: Musíme to hodit za hlavu a zabrat!

Adam Raška si v utkání proti Karlovým Varům připsal vstřelenou branku, ta ale Motoru nestačila k udržení tempa a vysokou porážku se tak nepodařilo odvrátit. „Já jsem tam měl šanci kdy jsem mohl srovnat, tu jsem ale neproměnil a vzápětí to bylo 2:4. Třetí část pak dopadla úplně katastrofálně,“ smutnil po skončení utkání hráč, který ještě loni hájil barvy právě Energie.

Adame, po karanténě jste naskočili do prvního zápasu. Jak se vám hrálo?
Bylo to těžké. My jsme chviličku na ledě, do teď jsme vlastně nehráli. Extraliga za chvíli začíná, a my to musíme všechno nahnat.

První třetina byla vyrovnaná, v té druhé jste ale trochu zaspali a Energii se podařilo odskočit…
Ta první třetina byla celkem dobrá, výsledek 2:2 byl slušný. Bohužel pak jsme dostali na 2:3, já jsem tam měl šanci kdy jsem mohl srovnat, tu jsem ale neproměnil a vzápětí to bylo 2:4. Třetí část pak dopadla úplně katastrofálně. Musíme to ale hodit za hlavu, máme ještě osm dní, ve kterých musíme zabrat na všem, protože ten čas letí.

Vy jste odehráli ve druhé polovině utkání dost času ve vlastním pásmu…
Vary hrály slušně, my jsme věděli, že mají dobré brejky a jsou bruslivé mužstvo. Bohužel my jsme si to nepohlídali.

Zahrál jste si proti svému bývalému klubu, jak jste se na ten duel těšil?
Já jsem to bral jako každý jinačí zápas. Přijel jsem do Karlových Varů, kde jsem strávil nějakou dobu, nijak zvláště jsem to ale nevnímal.

Čekají vás ještě dvě přípravná utkání, co od nich očekáváte?
My musíme ty zápasy odehrát naplno, jelikož jsme z toho vypadli.

Jak jste trávil karanténu?
Doma v izolaci. Bylo to ale nepříjemné, dvakrát být na čtrnáct dní mimo, nemohli jsme na led, nemohli jsme vlastně nic. Proto musíme vše nahnat teď před začátkem extraligy, což bude dost těžké.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....