Banes Motor České Budějovice
11.02.2022, Adam Pavlíček

První čtyřku máme blízko, proto makáme dál, usmívá se Lukáš Pech

Další těsné utkání, obrat ve třetí třetině a radost z vítězství. Nemalou měrou k ní přispěl Lukáš Pech, konkrétně bilancí 1+2. Díky gólu a asistencím se přehoupnul přes padesátibodovou hranici a už mu chybí pouze šest kanadských bodů, aby dorovnal svou střelecky nejúspěšnější sezonu mezi dospělými. Jak hodnotil nejproduktivnější hráč Motoru utkání proti Litvínovu?

Jak hodnotíte obrat z 1:3?
Obrat určitě skvělý, ale hra nebyla nic extra. První třetinu jsme tahali nohy, Litvínov byl lepší. Od druhé třetiny jsme to zlepšili, měli několik šancí a mohli jít do vedení. Pak přišlo snížení a ve třetí třetině mi přišlo, že už se Litvínov bál o výsledek. My jsme hráli zkušeně. I když jsme něměli nejlepší pohyb, dali jsme v přesilovce gól a to bylo rozhodující.

Bleskové dotáhnutí na 2:3 bylo také důležité?
Určitě. Je to síla našeho mužstva. Prohráváme, ale nevzdáváme se. Snížení nám strašně pomohlo, hned jsme byli zpět nadosah.

Ceníte si výhry o to víc, když jste hráli v okleštěné sestavě?
Samozřejmě. Je to nepříjemná situace. Uvidíme, jak dlouho budou kluci marodit. Jinak jsme to ale zvládli suprově a tři body rozhodně bereme.

Věděli jste o tom, že Litvínov prohrává hodně dobře rozehraných utkání? Pomáhalo vám to?
Zrovna Hanzi (Martin Hanzl) říkal, že kolikrát vedli po druhé třetině, pak se to ale soupeři často podařilo otočit. Pořád jsme věřili. Pak jsme proměnili naše šance, oni ne.

Po delší době vám také vyšly přesilovky. Proměnili jste dvě ze tří...
Přesilovky jsou vždycky rozhodující faktor. A stejně tak v tomhle utkání. Domácí pak byli trochu v křeči, my jsme začali dobře napadat a hrát dobře s pukem. Oproti minulým utkáním jsme se snažili více střílet.

Dostal jste se přes padesátibodovou hranici, takže spokojenost?
Dnešní bilanci i tuhle hranici bych teď nerad hodnotil, důležitý je pouze týmový výkon a to, že jsme urvali tři body. Už koukáme na tabulku. A především na první čtyřku, máme ji hrozně blízko, a proto makáme dál. Může se stát cokoliv, všechno je otevřené.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....