Banes Motor České Budějovice
03.08.2022, Michal Špírek, foto ecrbs.redbulls.com

Přijďte už tento pátek na první přípravné utkání proti Salcburku!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Těšili jste se? V pátek bude po čtyřech měsících první možnost zajít v Budvar aréně na hokej! K prvnímu přípravnému utkání přijede jako soupeř Salcburk. Začíná se v 17:30 a vstupenky pořídíte online ZDE, případně v pátek před zápasem otevírá v 16:00 pokladna Budvar arény.

První přípravný duel Motoru

Trenér Modrý si přál sehrát vícero přípravných zápasů proti zahraničním soupeřům. A hned ten první stojí za to - vítěz ICEHL Salcburk! "Je strašně fajn mít v přípravě jiné soupeře než jen z české extraligy. Salcburk je velice kvalitní tým, moc se mi líbí, hraje severoamerický styl hokeje, těším se na to a bude to zajímavé porovnání soutěží pro naše fanoušky i hráče. Čekám, že to bude velice kvalitní utkání. Moc se těším, až se zase ukážeme našim fanouškům," zve diváky do Budvar arény kouč Jaroslav Modrý. Loni nasazoval do prvních přípravných zápasů pouze tři formace, zatím ale není rozhodnut, zda bude stejně postupovat i letos. Složení sestavy, která bude poslána do prvního přípravného zápasu, teprve bude určeno. Každopádně je jisté, že českobudějovičtí fanoušci v pátek uvidí v dresu Motoru poprvé některé z předsezónních posil.

O SOUPEŘI - Red Bull Salcburk

Red Bull Salcburk prožil výbornou sezónu zakončenou titulem v ICEHL (dříve EBEL). Tu hrály kromě rakouských týmů i kluby ze Slovenska, Maďarska, Itálie, Česka a Slovinska. Vedle toho, že Salcburk posedmé vyhrál tuto mezinárodní soutěž, stal se tím již podeváté v historii rakouským mistrem. Nejúspěšnějším rakouským klubem v dějinách je ale Klagenfurt, ten je majitelem hned 32 titulů. Právě od tohoto celku po jeho dvou prvenstvích v řadě si převzal Salcburk mistrovskou korunu.

Salcburk začal s přípravou na ledě o pár dní později než Motor, poprvé spolu tým trénoval v pátek. I pro něj půjde o první z předsezónních testů. A jaký kádr má šestatřicetiletý trenér Salcburku Matt McIlvane k dispozici? Kapitánem týmu bude opět zkušený reprezentant Thomas Raffl. Rakouský klub přivítal ve svých řadách obránce Dennise Robertsona (minulou sezónu hájil dres Pardubic). V týmu bude mít i krajana Troye Bourkeho, produktivní útočník přichází z finské ligy. Další sázkou Salcburku na kanadskou kartu je Tyler Lewington, který loni naskočil i do dvou zápasů v NHL, a také obránci Chay Genoway a Andrew MacWilliam. O pozici brankářské jedničky s Finem Tolvanenem nově bude bojovat rakouský reprezentant David Kickert. Bolestivá bude pro tým ztráta hvězdného beka T.J. Brennana. Ten nezklamal očekávání a v 60 zápasech minulé sezóny nasbíral 59 bodů, teď si Salcburk bude muset poradit bez něj. Na ledě Motoru se nepředstaví ani nejproduktivnější hráč soupeře, střelec Peter Schneider. A to z velmi speciálního důvodu - od července totiž nastoupil k absolvování výcviku v rámci základní vojenské služby. K přípravě na mistrovství světa dvacítek zase zamířil trojlístek mladíků Thaler, Auer, a Maier.

Motor se se Salcburkem v přípravě utkal i loni, střetne se s ním takřka přesně po roce. Tehdy ale mířili Jihočeši do Rakouska, teď nám Salcburk návštěvu oplatí. Salcburk v posledním vzájemném měření sil zvítězil 4:2. Trenér Modrý si tehdy chválil tempo utkání, bude se hrát zajímavý hokej i tentokrát v Budvar aréně?

Vzájemné zápasy se Salcburkem v historii:

1960-61 - 5:3
1983-84 - 10:4
2009-10 - 3:2
2011-12 - 6:4
2012-13 - 3:0, 3:5
2021-22 - 2:4




Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....