Banes Motor České Budějovice
25.02.2021, Jiří Michal

Poslední zápas s Olomoucí. Motor chce proti Kohoutům konečně zvítězit

S Olomoucí Jihočeši nemají dobrou bilanci, ze tří utkání nedokázali ani jednou Kohouty porazit, nyní se tak naskýtá nová, poslední příležitost. Pokud svěřenci Václava Prospala přemýšlejí alespoň nad třináctým místem v tabulce, měli by bodovat. Utkání v Budvar aréně startuje od 17:00 a vy jej můžete sledovat prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

HC Olomouc

Olomouc aktuálně hájí poslední postupovou pozici před Zlínem, její náskok nyní činí 13 bodů ve chvíli, kdy zbývá do konce základní části posledních pět zápasů. Svěřencům Jana Tomajka se v posledních zápasech moc nedařilo, naposledy proti Litvínovu a Mladé Boleslavi olomoučtí hokejisté ani v jednom případě nebodovali. Z dlouhodobějšího výhledu také není situace úplně růžová, jelikož z posledních deseti utkání Olomouc drží bilanci čtyř výher a šesti proher. Proti Motoru se jí zatím vždy dařilo a doufá, že tomu bude i nadále. Po výhrách 3:2, 3:2 po prodloužení a 4:1 bude chtít na ledě Motoru přidat i čtvrtou.

Nejproduktivnějšími hráči Kohoutů jsou Jan Káňa a Jan Knotek, oba posbírali celkově 22 bodů. Jan Káňa však dokázal nastřílet více branek (12) a je tak nejlepším střelcem mužstva. Velkou oporu v brankovišti pro Olomouc představuje Branislav Konrád, kterému kryje záda Jan Lukáš. Konrád disponuje průměrem 2,57 obdržených branek na zápas a úspěšností 91,68 %. Druhý jmenovaný je na tom o něco hůře, ačkoliv odchytal méně utkání – 3,12 obdržených branek na zápas a 90,39% úspěšnost. Právě Lukáš naposledy nastoupil v brance Olomouce proti Litvínovu a musel skousnout porážku 1:2.

Sestava Olomouce ze zápasu s Litvínovem (23. 2.)

Lukáš (Konrád) – Ondrušek (A), A. Rutar, Vyrůbalík (C), Dujsík, Švrček, Valenta – Kunc, J. Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil, J. Káňa – Ostřížek, Strapáč, V. Tomeček – Burian, Kolouch, Olesz – Handl.

Z tábora Motoru

České Budějovice už nemají nic jiného za cíl, než potrápit co nejvíce své soupeře a pokusit se alespoň odlepit ode dna tabulky. V předposledním utkání svěřenci Václava Prospala udělali dobrý krok k cíli, jelikož dokázali porazit třináctý Zlín i díky gólu Daniela Voženílka v poslední minutě utkání. Naposledy však proti Liberci porážce i přes sympatický výkon zabránit nedokázali. Jihočeši mají na svém kontě aktuálně 33 bodů, na třináctou příčku tak ztrácejí šest bodů.

Tabulku střelců a kanadského bodování vede útočník Zdeněk Doležal, který opět dokázal skórovat a na svém kontě tak má již sedmnáct branek, k tomu přidal šestnáct asistencí.

„Proti Olomouci jsme zatím pokaždé prohráli, tentokrát však nic jiného než výhru nebereme. Chceme si jít pro tři body a ještě více zabojovat o tu třináctou příčku. Důležité pro nás bude střední pásmo, které bychom si rádi pohlídali, a mít dobrý pohyb. V neposlední řadě rozhodne i naše produktivita,“ dodal pro klubový web Aleš Totter.

Sestava Motoru ze zápasu v Liberci (23.2.)

Strmeň (Čiliak) – Plášil, Vydarený, Slováček, Štencel, Kubíček, Lytvynov – Z. Doležal, Toman, M. Novák – Holec, D. Voženílek, Jonák – Gilbert, R. Přikryl, Beránek – Alderson, P. Novák, Karabáček.

Permanentkáři mají videopřenosy bezplatně

Permanentkáři Motoru mohou zápasy Motoru sledovat bezplatně na HokejkaTV.cz, a to až do doby, dokud se fanoušci nevrátí zpět na stadiony. Jak se přihlásit k přenosu najdete zde.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....