Banes Motor České Budějovice
04.03.2021, Michal Špírek

Poslední venkovní utkání sezóny odehraje Motor na ledě rozjetého Litvínova

Už jen dva zápasy zbývají MADETĚ Motor odehrát v sezóně 2020/2021. V pátek se naposledy představí na cizím kluzišti, od 18:00 poměří síly s domácím Litvínovem. Jednou ho už Motor v sezóně porazil, dvakrát prohrál s jedenáctým týmem tabulky o jednu branku. Jak to dopadne tentokrát? Utkání můžete sledovat na Hokejce, popřípadě textový komentář najdete zde.

HC VERVA Litvínov

Litvínov odehrál poslední utkání ve čtvrtek na domácím ledě s Třincem. Na nabrání sil do zápasu s Motorem tak nebude mít ani čtyřiadvacet hodin. Jenomže cenná výhra nad favorizovanými Oceláři 3:2 je pro Litvínovské vítaným dopingem. Verva v poslední době válí, svěřenci trenéra Országha už vyhráli pětkrát v řadě za tři body!

V první třicítce bodování má Verva trojici hráčů, a to nestárnoucího Viktora Hübla (21.), Patrika Zdráhala (22.) a Richarda Jarůška (27.). Tým se spoléhá na gólmana Denise Godlu, nejvytěžovanějšími hráči jsou pak obránci Jan Ščotka a Aaron Irving. Oba už strávili na ledě více 1120 minut a jsou hráči s vůbec nejvyšším celkovým ice time z celé extraligy! Denis Godla dostal kvůli zápasové vytíženosti ve čtvrtek volno, postaví se mezi tyče v pátek proti Motoru?

Sestava Litvínova ze zápasu s Třincem (4.3.)

Zajíček (Čermák) – Cibulskis, Balinskis, D. Zeman, Demel, Ščotka, Irving, Kudla – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, Gerhát, Zygmunt – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – P. Svoboda, Helt, M. Havelka.

Z tábora Motoru

Motor získal smutnou jistotu, že extraligový ročník zakončí na posledním místě, Zlín už předskočit nemůže. Aktuálně má na kontě čtyři porážky v řadě. Jak se mu povede v Litvínově? Na začátku prosince tam padl 2:3. V lednu se pak Litvínovští dvakrát představili v Budvar aréně. Motor nejprve vyhrál 4:3, stejným výsledkem mu pak soupeř porážku oplatil. V každém ze vzájemných zápasů se gólově prosadil litvínovský útočník Patrik Zdráhal.

Malou radostí pro Motor můžou být například výkony obránce Ondřeje Slováčka. Ten byl v únoru nejproduktivnějším obráncem celé Tipsport extraligy a byl webem hokej.cz vybrán do ideální sestavy měsíce. S 21 body už atakuje desítku nejproduktivnějších obránců soutěže. Daří se i Renému Vydarenému, který má před sebou předposlední utkání kariéry. "Je to hráč, který dovede načasovat svoji formu a klobouk dolů před jeho výkony z poslední doby," vysekl Vydarenému poklonu na hokej.cz nejlepší střelec Motoru Zdeněk Doležal.

Sestava Motoru ze zápasu se Spartou (2.3.)

Strmeň – Vydarený, Plášil, Štencel, Slováček, Kubíček – Jonák, D. Voženílek, Holec – M. Novák, Toman, Z. Doležal – Beránek, R. Přikryl, Gilbert – Karabáček, Alderson.

Předzápasové okénko Aleše Tottera

Litvínov jako soupeř
"S Litvínovem to byly v sezóně vyrovnané zápasy a ten poslední chceme překlopit na naši stranu. Naše mírná výhoda je, že hráli zápas i ve čtvrtek, musíme chytnout začátek zápasu, protože Litvínov bude v tempu ze zápasu s Třincem, ale postupem času si myslím, že můžeme být živější. Musíme mít dobrý vstup a proměňovat šance, Litvínov pozorně brání, je důrazný v obranné třetině a má v zádech výborného Godlu."

O sestavě na Litvínov a absenci Lytvynova
"Do utkání půjdeme s šesti obránci a deseti útočníky, Martin Beránek bude hrát na beku, v brance bude Marek Čiliak. Martin je dobrý bruslař a důrazný hráč, ale v poslední době se trochu trápí, do tří útočných lajn by se nám teď nevešel, přitom nemůžeme následující dvojzápas absolvovat na pět obránců, proto jsme se rozhodli zapojit ho do obrany. Ivan Lytvynov byl suspendován na poslední tři zápasy sezóny realizačním týmem skrz interní věc, nic extra vážného, ale pro výchovu mladého hráče je důležité, aby si to uvědomil. Hráče musíme nejen využívat na ledě, ale i vychovávat. Věřím, že se z toho poučí, chceme být důslední i v posledním týdnu."

Ohledně nepostavení Gabina Villeho a Pavla Nováka
"Ville s námi po otřesu mozku naplno trénuje, ale doktor nedal povolení k jeho startu v zápasech, nebudeme riskovat. Pokud by došlo k dalšímu otřesu, mohlo by to ohrozit jeho kariéru. Do neděle tak s námi dotrénuje, ale do utkání už nenastoupí. Stejně tak už nenastoupí v sezóně Pavel Novák, který se chce vrátit do zámoří do juniorky a pokud by zde v březnu nastoupil, o tuto možnost by přišel."

K výkonům Ondřeje Slováčka, který byl vybrán do ideální sestavy Tipsport extraligy za měsíc únor
"Ondra je přeškolený útočník, takže je na jeho hře vidět, že je ofenzivním obráncem. Dostal odchodu Kuby Suchánka a Čendově operaci více prostoru a čas na ledě využívá, zažívá dobré období. Adaptoval se na extraligu. Když zesílí a zapracuje na defenzivní činnosti, tak může patřit k lepším extraligovým bekům. Dostává se i na přesilovky, čímž získal další ice time a body a to ho vyneslo do sestavy měsíce, přestože jsme v tabulce poslední."

Permanentkáři mají videopřenosy bezplatně

Permanentkáři Motoru mohou zápasy Motoru sledovat bezplatně na HokejkaTV.cz. Jak se přihlásit k přenosu najdete zde.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....