Banes Motor České Budějovice
20.08.2024, Michal Špírek

Posila René Piegl: Považuji se za spolehlivého obránce

Odcházel jako devatenáctiletý junior, teď se vrací po deseti letech jako dá se říct ostřílený mazák. Obránce René Piegl, odchovanec českobudějovického hokeje, se stal nejnovější posilou Banes Motor. Teď už je na něm, o jakou roli si v nabité sestavě řekne.

„Doma bude, už se narajzoval dost.“ Tak by se slavnou filmovou hláškou dal shrnout příchod beka Reného Piegla do Motoru. V Českých Budějovicích prošel mládežnickými kategoriemi, ale mezi dospělými už si zde v soutěžním zápase nezahrál. Zamířil do Hradce Králové, hrál za Litoměřice, Frýdek-Místek, sezónu strávil ve slovenské extralize v dresu Žiliny. Následovala sezóna v Jihlavě a další v Pelhřimově. Až v posledních třech letech se mu podařilo usadit v Kolíně. Sečteno, podtrženo, Piegl má na kontě 364 startů v první lize, 36 v extralize a 60 ve slovenské extralize.

Teď už se ale těší na novou českobudějovickou etapu. "Byla to dlouhá doba a musím říct, že jsem upřímně rád, že jsem doma. Je to super pocit, k Budějovicím mám citové pouto, protože jsem tady hokejově vyrůstal, mam tady celou rodinu i kamarády," pochvaluje si nové angažmá devětadvacetiletý zadák. S Motorem trénuje už od startu přípravy na ledě, trvalo jen, než se Pieglův přesun podařilo papírově dotáhnout. A v Budějovicích ho ani po letech nic nepřekvapilo, vždyť do města se v každé z minulých sezón vracel. "Aréna je pořád stejně hezká, jako když jsem tu vyrůstal. Ještě bych vypíchl kabinu, ta se mi fakt líbí," hodnotí Piegl pozitivně stavební úpravy, které v kabině A týmu proběhly.

René Piegl hned naskočil mezi šestici obránců, kteří se postavili v prvním přípravném duelu proti Slovanu Bratislava. A nezklamal. "Na zápas jsem se těšil. Jsou tady skvělí fanoušci a tušil jsem, že přijde hodně lidí, takže jsem si to užil po všech stránkách," shrnuje obránce.

Co považuje 192 centimetrů vysoký obránce za svou silnou stránku? "Je složité se takhle hodnotit. Řekl bych, že jsem hodně spolehlivý a prvotně se snažím odvést dobrou práci vzadu, ale rád podpořím i směrem dopředu. Vždycky jsem byl dobrý bruslař a dokážu se přizpůsobit tomu, co ode mě trenéři budou vyžadovat," dokázal nakonec Piegl předložit svou herní charakteristiku. Je na něm, jakou roli si v Motoru v sezóně vydobyde. "Přivádí mě do klubu jako odchovance, za což jsem samozřejmě hrozně rád. Bude asi záležet na tom, jak se sezóna bude vyvíjet a jakou šanci dostanu," přemýšlí o svém využití v sezóně sám obránce. "Byl bych určitě spokojen, kdyby se mi povedlo odehrát nějakou část zápasů v extralize a být jakýmkoliv přínosem pro tým," přidává.

Sociální sítě

Dnes hrajeme ! | Turnaj zakončíme utkáním proti německému mistrovi Eisbärenu Berlín ??! Začínáme v 17:00??.

Na úvod turnaje došlo také k čestnému vhazování, kterého se ujala paní primátorka města Dagmar Škodová Parmová spolu s výkonnou...

A v sobotu znovu na hokej! Od pěti hodin změříme síly s německým mistrem Eisbären Berlin.

×
×
Dnes v 13:00 | U20
HC Škoda Plzeň
Motor České Budějovice