Banes Motor České Budějovice
02.10.2021, Marek Baloun

Porazit Spartu, to se neděje každý den, měl radost Dominik Hrachovina

Proti Spartě zastavil 25 střel a pustil za sebe jen dvě. Dopomohl tak Motoru k prvnímu vítězství nad Spartou od listopadu 2011 a byl za domácí vyhlášen hráčem zápasu. Dominik Hrachovina při rozhovorech sršel radostí a rozdával úsměvy za každou větou.

Dnes to jednoduché utkání nebylo, ale radost určitě je, že?
Obrovská radost. Člověk je vždycky rád, když uhraje body doma před krásnou kulisou. Zaplať pánbůh za tři body.

Vy jste byl po právu vyhlášen hráčem zápasu, to se asi dobře poslouchá...
Je to úplně jedno, kdo je a kdo není. Hlavně že jsme vyhráli za tři body a je jedno, jestli je pak výsledek 8:7 nebo 5:2. Pro nás to jsou důležité body. Porazit Spartu, to se také neděje každý den, ale dnes jsme byli lepší.

Sparta se na vás v brankovišti několikrát pěkně natlačila, čekal jste, že budou takhle draví?
Jasně. Všichni chtějí dávat góly a jít do brány, protože většinou padají góly z předbrankového prostoru. Když to děláme my, tak to logicky bude dělat i soupeř.

První branku vám dal David Vitouch, který vás vyřadil v přípravě, neberete ho s nadsázkou už jako svého nemesis?
Nee (smích). Byl to nádherný gól, krásně to tečoval a co se stalo v letní přípravě, to se stalo a je to úplně jedno. To se prostě stává.

Vy jste tu střelu viděl? Můžete tu situaci popsat?
Já jsem tu střelu viděl celou dobu. Viděl jsem tu situaci, viděl jsem, že si (Vitouch) najíždí, ale ono je těžké předvídat, že to ten kluk takhle ve vzduchu trefí. Chyběl tam náš hráč, ale byl to krásný gól.

V neděli hrajeme doma proti Litvínovu, jak se těšíte na zápas?
Já se těším na každý zápas. Bude to zase těžké, ale co to tak málo sleduji, tak Litvínovu se poslední dobou moc nedaří. Budou nám chtít určitě sebrat body, ale my se dobře připravíme a snad budeme bodovat znovu.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....