Banes Motor České Budějovice
11.12.2021, Michal Špírek

Porazit Kladno! Motor má na nedělní večer jasný úkol

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po čtyřech duelech konečně zase doma. Byť jen před tisícovkou diváků. Motor už vyhlíží nedělní utkání s Kladnem se startem v 17:10. Svěřenci Jaroslava Modrého vyzvou Jágra, Plekance a spol. s cílem zastavit propad tabulkou a uhrát důležitou výhru. Zápas bude přenášet program ČT sport. Na zápas s Kladnem mohou přijít permanentkáři ze sektorů A2, A3, A4, D3, D4 a D5. Apelujeme na fanoušky, kteří na zápas vzhledem k sektoru budou mít přístup, ale nebudou moci přijít, aby svá místa v aplikaci přeposlali nebo uvolnili jiným (více zde).

Z kabiny Motoru

Pět porážek v řadě, to není bilance ke chlubení. Motor tak chce této sérii vystavit v neděli ráznou stopku. Po čtyřech utkáních na ledě soupeřů se konečně stěhuje do Budvar arény a soupeřem mu bude předposlední Kladno. V prvním měření sil v Budějovicích ho Motor doma porazil v divoké přestřelce 7:5, Kladno mu pak na svém ledě porážku vrátilo. Rozhodne domácí prostředí i v neděli?

Do sestavy Motoru už se vrátí po odpykání trestu Milan Gulaš. Se zraněním se potýká Matouš Venkrbec, který do utkání v Třinci rovněž nenastoupil.

Sestava Motoru z minulého utkání: Hrachovina – Bindulis, Percy, Šenkeřík, Bučko, Štencel, Vráblík, Piskáček – J. Novotný, M. Hanzl, Valský – Abdul, Pech, J. Ondráček – Vondrka, D. Voženílek, Karabáček – Štich, Holec, M. Beránek.

O soupeři - Rytíři Kladno

Zajímavostí utkání je, že se střetnou dva nejvytíženější brankáři extraligy. Dominik Hrachovina zasáhl do 27 utkání. A Landon Bow dokonce během 28 zápasů odchytal ještě o 81 minut více. Šestadvacetiletý Kanaďan je základním stavebním kamenem kladenského týmu. Nejproduktivnějším bekem týmu je Jake Dotchin, v útoku válí Tomáš Plekanec, Jaromír Jágr a Nicolas Hlava. Čerstvou posilou týmu je Jaromír Pytlík, kterého Kladno přivedlo po předčasném ukončení jeho angažmá ve Finsku.

Jenomže ani výkony těchto hráčů zatím nepomohly tomu, aby se Kladno pohybovalo na příčkách, které by znamenaly jistotu záchrany extraligy. Právě ta je cílem kladenského klubu, který se musí mimo jiné vypořádat s tím, že domácí utkání v probíhající sezóně nemůže hrát na svém stadionu. Aktuálně má za sebou Kladno tři porážky, naposledy neudrželo vedení s Pardubicemi a padlo v prodloužení.

Sestava Kladna z posledního zápasu: Bow – Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, Suchánek, Baránek, Funk – Jágr, Plekanec, Zikmund – Hlava, Kubík, Indrák – Beran, Račuk, Melka – Machala, Filip, Pytlík.

Vzájemné zápasy:
2. kolo: České Budějovice - Kladno 7:5
První domácí utkání sezóny. Rytíři dělali Motoru dlouhou dobu problémy, několikrát se dostali do vedení, ovšem Motor ukázal sílu a pokaždé dokázal srovnat. Poté se sám ujal vedení, které už nepustil. Lukáš Pech zaznamenal pět bodů (2+3), Jindřich Abdul nasázel hattrick.

17. kolo: Kladno - České Budějovice 4:3
Motor v rámci 17. kola zavítal do Chomutova, kde hrají v této sezóně své zápasy kladenští Rytíři. Jihočeši nerozehráli duel špatně, před polovinou zápasu dokonce vedli. Ještě ve druhé třetině ale zápas ztratili a i přes snahu v závěru zápasu odjeli ze severu Čech po výsledku 4:3 pro domácí s prázdnou.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....