Banes Motor České Budějovice
01.10.2022, Michal Špírek

Poprvé od úspěšného čtvrtfinále proti Pardubicím

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Sedmé kolo dovede budějovické hokejisty na led Pardubic. Ty před sezónou mohutně posílily a v tabulce mají o dva body více než Motor. Ten ale jede na východ Čech s vědomím, že si s Dynamem poradil jak ve čtvrtfinále, tak vysokým rozdílem i při posledních dvou setkáních v základní části. Hrát se bude v neděli od 17:00.

O soupeři - HC DYNAMO PARDUBICE

Brankář Roman Will, obránci Peter Čerešňák a David Musil, útočníci Tomáš Hyka, Lukáš Radil či Tomáš Zohorna. Posily, které mají pomoci ambicióznímu klubu dosáhnout v této sezóně na co největší úspěch. Majitel Pardubic Petr Dědek by při oslavě 100 let od založení klubu jistě rád získal trofej.

Dynamo zatím z šesti odehraných duelů čtyřikrát vyhrálo a dvakrát prohrálo. Obě ztráty zaznamenali Pardubičtí na domácím ledě, s Boleslaví prohráli po prodloužení, v posledním kole se Spartou po nájezdech. Zatímco úvodní utkání odchytal Roman Will, poslední dva zápasy stál v bráně Dominik Frodl. A nevedl si vůbec špatně. Je tak otázkou, kdo se postaví mezi tyče v neděli proti střelcům Motoru.

V posledním zápase postrádal hlavní kouč Dynama Radim Rulík Tomáše Hyku, Patrika Poulíčka a Ondřeje Rohlíka. Ale Dynamo má kam sáhnout do hráčských zásob, vždyť má nově k dispozici i B tým v první lize, za kteří nastupují mimo jiné třeba českobudějovickým fanouškům dobře známí brankář Klouček a obránce Bučko, ale také hráči s četnými extraligovými zkušenostmi jako Tomáš Kaut, Jan Kolář nebo Jan Zdráhal.

Sestava z posledního utkání: Frodl – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, A. Musil, Cienciala – Koffer, Rákos, Paulovič – Urban, Matys, Herčík.

Z kabiny Motoru

Motor padl s Olomoucí v prodloužení a proti Pardubicím bude chtít naskočit zpět na vítěznou vlnu. Po gólových hodech ve druhém a třetím kole se odmlčeli budějovičtí střelci, v posledních třech zápasech dal Motor vždy jen po brance. Spoléhat se svěřenci Jaroslava Modrého budou na přesilovky, žádný jiný tým nedal v početní výhodě více branek než Budějovice (8). Ve využití přesilovek je pak Motor druhý. Jihočeši se představí před početnou kulisou, na Pardubice chodí v průměru 8865 fanoušků.

Sestava z posledního utkání: Hrachovina – Vráblík, Štencel, Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, Kachyňa, L. Doudera – Přikryl, Pech, Gulaš – Dzierkals, Hanzl, Karabáček – Strnad, Toman, Valský – Tomeček, Koláček, Doležal.

Vzájemné zápasy 2021/22:
7. kolo: Pardubice - České Budějovice 3:2
22. kolo: České Budějovice - Pardubice 2:3
37. kolo: Pardubice - České Budějovice 1:6
52. kolo: České Budějovice - Pardubice 7:1

Motor následně narazil na Pardubice ve čtvrtfinále a uspěl 4:1 na zápasy (3:1, 3:2, 2:1, 2:3, 4:3).

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....