Banes Motor České Budějovice
01.10.2022, Michal Špírek

Poprvé od úspěšného čtvrtfinále proti Pardubicím

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Sedmé kolo dovede budějovické hokejisty na led Pardubic. Ty před sezónou mohutně posílily a v tabulce mají o dva body více než Motor. Ten ale jede na východ Čech s vědomím, že si s Dynamem poradil jak ve čtvrtfinále, tak vysokým rozdílem i při posledních dvou setkáních v základní části. Hrát se bude v neděli od 17:00.

O soupeři - HC DYNAMO PARDUBICE

Brankář Roman Will, obránci Peter Čerešňák a David Musil, útočníci Tomáš Hyka, Lukáš Radil či Tomáš Zohorna. Posily, které mají pomoci ambicióznímu klubu dosáhnout v této sezóně na co největší úspěch. Majitel Pardubic Petr Dědek by při oslavě 100 let od založení klubu jistě rád získal trofej.

Dynamo zatím z šesti odehraných duelů čtyřikrát vyhrálo a dvakrát prohrálo. Obě ztráty zaznamenali Pardubičtí na domácím ledě, s Boleslaví prohráli po prodloužení, v posledním kole se Spartou po nájezdech. Zatímco úvodní utkání odchytal Roman Will, poslední dva zápasy stál v bráně Dominik Frodl. A nevedl si vůbec špatně. Je tak otázkou, kdo se postaví mezi tyče v neděli proti střelcům Motoru.

V posledním zápase postrádal hlavní kouč Dynama Radim Rulík Tomáše Hyku, Patrika Poulíčka a Ondřeje Rohlíka. Ale Dynamo má kam sáhnout do hráčských zásob, vždyť má nově k dispozici i B tým v první lize, za kteří nastupují mimo jiné třeba českobudějovickým fanouškům dobře známí brankář Klouček a obránce Bučko, ale také hráči s četnými extraligovými zkušenostmi jako Tomáš Kaut, Jan Kolář nebo Jan Zdráhal.

Sestava z posledního utkání: Frodl – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, A. Musil, Cienciala – Koffer, Rákos, Paulovič – Urban, Matys, Herčík.

Z kabiny Motoru

Motor padl s Olomoucí v prodloužení a proti Pardubicím bude chtít naskočit zpět na vítěznou vlnu. Po gólových hodech ve druhém a třetím kole se odmlčeli budějovičtí střelci, v posledních třech zápasech dal Motor vždy jen po brance. Spoléhat se svěřenci Jaroslava Modrého budou na přesilovky, žádný jiný tým nedal v početní výhodě více branek než Budějovice (8). Ve využití přesilovek je pak Motor druhý. Jihočeši se představí před početnou kulisou, na Pardubice chodí v průměru 8865 fanoušků.

Sestava z posledního utkání: Hrachovina – Vráblík, Štencel, Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, Kachyňa, L. Doudera – Přikryl, Pech, Gulaš – Dzierkals, Hanzl, Karabáček – Strnad, Toman, Valský – Tomeček, Koláček, Doležal.

Vzájemné zápasy 2021/22:
7. kolo: Pardubice - České Budějovice 3:2
22. kolo: České Budějovice - Pardubice 2:3
37. kolo: Pardubice - České Budějovice 1:6
52. kolo: České Budějovice - Pardubice 7:1

Motor následně narazil na Pardubice ve čtvrtfinále a uspěl 4:1 na zápasy (3:1, 3:2, 2:1, 2:3, 4:3).

Sociální sítě

To nejlepší na konec! Motor za podporu v minulé sezoně odměňoval plaketkou všechny své velké partnery. A nemohl opomenout ani...

JE TO TU ????! Už ve středu 18.9. odstartujeme nový extraligový ročník utkáním proti HC Energie Karlovy Vary ??! Přijď podpořit...

Přípravné období má nejen Banes Motor za sebou, teď už vše spěje k zahájení nového ročníku Tipsport extraligy! Sezónu zahájí...

Prázdniny sice skončily, ale zábava pokračuje!Využijte v sobotu 21. 9. příležitosti řídit nové modely Škoda Superb a Kodiaq v ČEZ...