Banes Motor České Budějovice
08.10.2022, Marek Baloun

Po Spartě přijíždí Vítkovice! Získá Motor konečně výhru?

Situace Motoru není růžová, je ale na čem stavět. V utkání se Spartou celý tým pracoval skvěle, byl místy lepší než Pražané a minimálně v počtu střel na branku je roznesl na kopytech. Přesto z toho byl nakonec jen bod za prohru v prodloužení, což nestačí. Spravit si chuť mohou Jihočeši hned v neděli, kdy budou opět doma hostit vítkovickou Rideru. Lístky jsou stále k dispozici. Úvodní buly je naplánováno na 17:00, už hodinu předtím ale startuje dětský program před halou. Naši nejmenší fanoušci se mohou těšit na dárky, atrakce, soutěž a ve fotokoutku na ně bude čekat i bronzová trofej z minulé sezóny!

O soupeři – HC Vítkovice Ridera

Vítkovice prožívají snový start sezóny. Aktuálně jsou na třetí příčce se stejným počtem bodů (14) jako Liberec. Ridera totiž vyjma dvou utkání bodovala pokaždé, byť dvakrát to bylo jen za bod v prodloužení. Rideře svědčí papírově slabší týmy, naopak se Spartou, Mountfieldem, Olomoucí a Pardubicemi odcházeli Vítkovičtí jako poražení. Velkou zbraní Moravanů jsou přesilovky, s úspěšností 29,63 % jsou v extralize hned za vedoucí Kometou. V tabulce ubráněných oslabení pak jsou horší jen o jednu příčku (85,71 %). Speciální formace trenéra Miloše Holaňa tak jsou velmi nebezpečné v obou směrech.

Tým se před letošní sezónou razantně obměnil, a zřejmě právě to je důvod, proč Vítkovice zaznamenaly takový tabulkový skok oproti předchozím rokům. Přišly hvězdy jako Američan Peter Mueller, obránce Juraj Mikuš, gólman Lukáš Klimeš nebo Daniel Krenželok. Pozdvižení pak udělal v utkání s Mladou Boleslaví Dominik Lakatoš, který zaznamenal třetí nejrychlejší hattrick v historii soutěže. O kvalitách týmu tak nelze pochybovat.

Přesto ale Vítkovice ve čtvrtek skončily jako poražený tým. Přijely totiž na led Pardubic a v souboji o první místo nestačily na lídra těsně 1:2. Rideru totiž trápí marodka, na které je právě její největší opora Mueller, dále Grman či Lukáš Krenželok. Do sestavy se tak podívali junior Prčík nebo Šlahař z Poruby. Za Pardubice naopak hlavní posily byly skutečně hnací síla, jediní střelci totiž byli Čerešňák a Zohorna.

Sestava Vítkovic s utkání s Pardubicemi:

Stezka – J. Mikuš, Prčík, Koch, Raskob, Gewiese, L. Kovář, J. Stehlík – M. Kalus, Marosz, Lakatoš – Fridrich, Lindberg, Bernovský – Bukarts, Krieger, Dej – Lednický, Chlán, Šlahař

Z kabiny Motoru

Jak už bylo zmíněno v úvodu, Motor měl v pátek na to, aby Spartu porazil. Pražané za celý zápas totiž vyprodukovali jen 14 (!) střel a nesčetněkrát je zachránila posila v brankovišti Jakub Kovář. Podobně vyhrocené utkání jako s Olomoucí ale dopadlo stejně. Motor pokaždé musel dotahovat jednogólovou ztrátu a v prodloužení po sporné situaci dokázal ujet kapitán Řepík a Dominika Hrachovinu prostřelil. Ačkoliv to tak byla už šestá prohra v řadě, trenér Modrý byl s předvedenou hrou relativně spokojen. „Kluci bojovali, makali, vytvářeli si příležitosti, ale nebyli za to odměněni. Jeden bod je vzhledem k průběhu utkání málo. Soupeř byl efektivnější,“ uvedl na tiskové konferenci. To Pavel Patera svůj tým kritizoval. „Spokojeni můžeme být pouze s naší hrou v oslabení, kdy jsme dostali jediný gól po střele od modré. Naše nedisciplinovanost vyplývala z horšího pohybu, než měl soupeř. Z takového utkání jsou pro nás dva body zlaté.“ Slova trenéra Motoru potvrdil i obránce Roman Vráblík. „Sice jsme nevyhráli, ale alespoň je vidět ,že se ta hra zlepšuje. Předtím nebyla vůbec dobrá, teď je tam něco, od čeho se můžeme odrazit do dalších zápasů. […] Nemyslím si, že jsme dnes byli horší tým.“

Sestava Motoru z utkání se Spartou:

Hrachovina – Štencel, Vráblík, Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, Doudera, Šedivý – Dzierkals, Hanzl, Valský – Přikryl, Pech, Gulaš – Strnad, Vopelka, Tomeček – Chlubna, Toman, Karabáček.

Vzájemná utkání s Vítkovicemi minulou sezónu:

13. kolo Motor – Vítkovice 1:2p

28. kolo Vítkovice – Motor 4:2

43. kolo Motor – Vítkovice 3:2

58. kolo Vítkovice – Motor 4:3p

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....