Banes Motor České Budějovice
01.05.2021, Michal Špírek

Patrik Martinec komentuje jednotlivé posily

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po neúspěšné sezóně změny přijít musely, Motor tak obměnil kádr ve velké míře a první květnový den oznámil příchod hned sedmi nových posil. Jak je pro klubový web ohodnotil hlavní skaut a asistent trenéra Patrik Martinec? Ten zároveň poukázal na to, že klub bude nadále na hráčském trhu vyhlížet vhodné posily, a to především do defenzivy.

Hlavní přestupovou bombou je bezesporu návrat hvězdného útočníka Milana Gulaše. "Je skvělé, že do klubu přichází hráči se vztahem k regionu. Je důležité, že se takoví hráči jako Milan Gulaš se skvělou kariérou v zádech vrací domů a chtějí svému klubu pomoct a potěšit fanoušky," zdůrazňuje na úvod Patrik Martinec. "Všichni víme, jaké měl poslední sezóny, kdy pokud nebyl vůbec nejlepším hráčem extraligy, tak k těm nejlepším vždy patřil. Věříme, že bude zdravý a svoji formu a výkonnost si ještě nějaký rok udrží a bude v Budějovicích bavit diváky."

Obránce Petr Šenkeřík by měl zacelit mezeru třeba po Pavlu Pýchovi. "Je jedním ze zkušenějších obránců, který by nám měl pomoci zpevnit obranu a přinést vyšší kvalitu po odchodech Čendy Pýchy nebo konci Reného Vydareného," potvrzuje Martinec. Do defenzivy přichází další navrátilec, budějovický odchovanec Roman Vráblík. "Očekáváme, že nám pomůže vyztužit obranu. Jeho role v Plzni byla na úrovni pátého šestého beka, podobnou úlohu mu plánujeme i my. Věříme, že přinese do obrany větší důraz," vysvětluje jeho angažování hlavní skaut Motoru.

V extralize si zatím nezahrál, má ale za sebou neoddiskutovatelné úspěchy a jeho zajímavá kariéra by mohla v Motoru nabrat další obrátky. Řeč je o útočníkovi Jindřichu Abdulovi. "Doufáme, že půjde o příjemné překvapení pro celou extraligu. Je to velice talentovaný hráč, kterého loni v KHL zbrzdilo zranění, kdy měl vážný otřes mozku a neodehrál tolik zápasů. Třeba v něm český hokej objeví dalšího zajímavého hráče i směrem k národnímu týmu," vkládá v Abdula naděje asistent Jaroslava Modrého.

Jak okomentoval Patrik Martinec útočníka Martina Hanzla? "Je to zkušený, převážně střední útočník, velmi dobrý hráč na buly a vysokou úspěšnost má v samostatných nájezdech. Své zkušenosti by u nás měl uplatnit a věříme, že po dlouhých letech v Litvínově získá novou motivaci ukázat, že může mít a zvládnout třeba i vyšší roli, než měl právě na severu Čech, kde se pohyboval tak trochu ve stínu Viktora Hübla."

Zajímavým nováčkem bude mladíček Tomáš Chlubna, který v osmnácti letech přichází z Jihlavy. "Důležité je, že sám Tomáš se chce nadále zlepšovat a pro svůj další hokejový rozvoj si vybral Motor. A my se na něm samozřejmě velmi rádi budeme podílet. Je to hráč s perspektivou, na kterém máme možnost pracovat a vychovat z něj hráče minimálně extraligové úrovně," myslí si Martinec.

Extraligovou osobností jsme náš přehled začali, extraligovou osobností jej i končíme. "Lukáš Pech je dalším z velezkušených hráčů, dlouhé roky patřil ke sparťanským lídrům. Přestože je mu 37 let, tak věříme, že je schopný na nejvyšší úrovni odehrát ještě několik sezón. Měl by být nejen jedním z lídrů týmu, ale i mentorem pro mladší hráče. Nejen takový Matěj Toman by se od něho mohl hodně naučit a načerpat spoustu zkušeností, Lukáš by měl být tím hráčem, který pozitivně ovlivní třeba zrovna jeho kariéru," vyzdvihuje Pechův plánovaný přínos asistent trenéra.

Patrik Martinec zároveň dodává, že stávající podobu kádru Motoru nelze považovat za konečnou. Primárním úkolem je pro českobudějovické trenéry posílení v defenzivě. "Díváme se na trhu po doplnění obrany, tu ještě nemáme plně vystavěnou a chceme ji posílit, tam nás myslím ještě tlačí bota."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....