Banes Motor České Budějovice
12.10.2024, Václav Plachta

O další body zabojuje Motor na půdě Mountfieldu

Po pátečním vítězství nad kladenskými Rytíři zajíždí jihočeský Motor na půdu královehradeckého Mountfieldu. Připíší si svěřenci Ladislava Čiháka druhé vítězství v řadě? Start utkání je v ČPP aréně naplánován na nedělních 16:00.

BANES MOTOR ČB

Svěřenci Ladislava Čiháka si po pěti porážkách v řadě připsali v pátek veledůležité tři body, když dokázali Jihočeši přetlačit Rytíře z Kladna. Vyprodaná Budvar aréna se dočkala rychlého úvodu a již po čtrnácti vteřinách hry otevřel skóre utkání Filip Přikryl, pro kterého šlo o premiérový gól v letošním extraligovém ročníku. Ve druhé třetině Motor přečkal čtyřminutové oslabení a neuznaný gól kladenského Melky. Následně sám udeřil, když početní výhodu pěti proti třem zužitkoval Milan Gulaš. Kapitán Motoru navíc v samotném závěru utkání pojistil tříbodové vítězství gólem do odkryté kladenské klece.

Dvěma góly si v kanadském bodování polepšil Milan Gulaš na sedm bodů, které získal za čtyři góly a tři asistence. Druhou pozici nadále stráží pětibodový Ondřej Kovařčík a naopak čtyři body má na bronzové pozici Nick Olesen. V pátečním utkání si brankář Milan Klouček připsal nejen druhé čisté konto v sezóně, ale také si vylepšil svá čísla na 92,22 % úspěšnosti zákroků a průměr 2,07 obdrženého gólu na zápas.

Aktuálně se Motor se ziskem devíti bodů nachází na třinácté pozici, na které vystřídal plzeňskou Škodovku, jež se propadla na poslední místo. V cestě za tabulkovým posunem musí Jihočeši zdolat právě Hradec Králové, který je, díky většímu počtu nastřílených gólů, aktuálně na dvanácté pozici. Souboj v ČPP aréně tak přinese duel tabulkových sousedů.

Sestava Motoru v utkání proti Kladnu:

Klouček (Strmeň) – Vráblík, Štencel, Reilly, Cibulka, Kubíček, Doudera, Kachyňa – M. Beránek, Kondelík, Přikryl – Gulaš, Pech, Olesen – Valský, Toman, Kovařčík – Adam Kubík, Koláček, Kašlík

MOUNTFIELD HK

Jak už bylo řečeno, Mountfield se po deseti odehraných kolech nachází s devítibodovým ziskem na dvanácté pozici. Body bral Hradec Králové postupně v zápasech s Libercem (3:4sn), Kladnem (4:2), Plzní (4:0) a Pardubicemi (2:1p). K pátečnímu duelu zajížděl Mountfield na led Mladé Boleslavi, kde se Martincovi svěřenci ujali po využití početní výhody vedení. Bruslaři však zápas dokázali otočit a po závěrečné siréně brali všechny body právě domácí.

Bodování týmu vede se šesti kanadskými body francouzský útočník Jordann Perret, kterému úspěšně sekunduje duo Aleš Jergl - Jakub Pour, který v létě zamířil na východ Čech z Plzně. Oba dva hráči doposud získali pět bodů. Kromě Poura zamířilo pod Bílou věž dalších sedm hráčů, z toho tři brankáři. Z Michalovců dorazil Stanislav Škorvánek, kterého doplňuje Filip Novotný. Do pole přivedl Mountfield například Jihočechům známého Martina Bučka, lotyšského útočníka Oskarse Batnu z Jukuritu a Američana Ryana Dmowskiho, který během loňské sezony v Popradu nasbíral za padesát utkání dvaašedesát bodů.

Hradec Králové je v letošním ročníku extraligy útočně naladěn a v průměru Mountfield vypálí na soupeřova brankáře 31,5 ran za zápas, což je v porovnání s ostatními týmy nejvyšší počet v soutěži. Naopak na královehradecké fantomy v brankovišti jde v průměru třetí nejnižší počet střeleckých pokusů. Dále se Východočeši mohou spolehnout na vhazování, ve kterých hráči Mountfieldu uspějí téměř v 54 %. Na druhou stranu se Hradec Králové potýká s kázeňskými tresty, protože s 171 trestnými minutami je nejvylučovanějším týmem soutěže.

Sestava Mountfieldu v utkání proti Bruslařům:

F. Novotný – Freibergs, Mudrák, Kalina, McCormack, Pavelka, Pláněk, Bučko – Perret, Tamáši, Dmowski – R. Pavlík, Miškář, Šťastný – Chalupa, Batna, Jergl – A. Novotný, Štohanzl, Pour

Vzájemné zápasy z loňské sezony:

Banes Motor ČB - Mountfield HK 2:1p

Mountfield HK - Banes Motor ČB 4:1

Banes Motor ČB - Mountfield HK 4:2

Mountfield HK - Banes Motor ČB 4:0

Sociální sítě

Sportovní manažer Jiří Novotný nastiňuje další...

Jihočeši nemají dobrý vstup do sezóny. V pátek proti Kladnu přerušili šňůru pěti porážek, když vyhráli 3:0, čímž se odpoutali z...

Dnes nastoupíme v této sestavě!

Před 110 lety se narodil bývalý hráč našeho klubu Bohumil Lejsek. V A týmu hrál v sezoně 1932-33, v mistrovských zápasech dal i 1...